Dagens Bild – De hårda grabbarna


Dagens bild är från igår. Det spelar mindre roll eftersom det just nu kräksnögar, är minus åtta grader och blåser.

Igår, när jag tog bilden på mina grannar byggjobbarna var det –11, det blåste mer och det snöade då också. Det hindrade inte dessa arbetets hjältar att fortsätta att snickra på den gjutform som ska här-bärgera ett blivande bostadshus yttervägg.

Jag måste bocka mig och erkänna att jag knappast skulle stå ut. Visst, de är professionella och är absolut klädda för dessa umbäranden.

Men visar vi frusna typer dem någonsin vår oförställda beundran?


5 svar till “Dagens Bild – De hårda grabbarna”

  1. Vad vi ser är två människor som skapar vårt välstånd, tyvärr finns det några som inte synns som snor merparten av vad våra kära på bilden skapar, några som tror och inbillar sig att man skapar välstånd genom att byta papper och växla valutor.

  2. Arbetets söner (och döttrar) förtjänar all respekt, vanliga hederliga knegare och även de som genom regeringens nyliberala ”arbetsmarknadspolitik” fråntagits rätten till arbete och meningsfull sysselsättning.

    Men vad bygger de? är det månne fler privata bostadsrätter för nyrika samhällsparasiter med rakbladsvassa armbågar, de sk. ”hushållen”?

  3. De får ju vår uppskattning i form av att de som arbetare tjänar mer än mången akademiker.

  4. Ernie, om de tjänar fler än vissa akademiker så kan man ju se det som en kompensation för att de oftare är tvugna att sjukpensionera sig. Sedan är ju akademiker och arbetare begrepp ur olika sfärer. akademiker har med utbildning att göra, arbetare med ställning i produktionen.