Dagens Bild Dalarö – Video


Egentligen borde jag inte plåga bloggbesökarna med hemmasnickrade videos. Men å andra sidan, hellre det än att parkera släkten i soffan och tvinga dem…

Besökarna här kan i alla fall välja om de vill se mina stapplande försök med videokameran eller inte, och jag kan ju inte bli sur eftersom jag aldrig får reda på vem som hoppar över erbjudandet…

Bortsett från att jag har mycket tekniskt att lära mig, vilket dessvärre framgår av videon, så har jag kommit på att jag säger Eeehh.. i tid och otid. Jag tror inte att jag gör det i vanliga samtal, men när jag ska försöka mig på ett röstpålägg i videon så kommer de i stim. Jag tänker direkt på gamle Fälldin. Framöver undrar jag om jag inte ska texta mina videos istället.

Segelbåtarna på bilderna i Dalaröregattan är mini-tolvor, samma båtar som i Americas Cup fast bara tiondelen så stora. Häftiga flytetyg faktisk och jag bara måste se till att få provsegla en sådan innan sommaren är över.

Gnäll inte för mycket nu är ni bussiga, tänk på att jag är fullblodsamatör!


Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Dalarö, Segling, Haninge, Dagens Bild, Video, Youtube[/tags]


10 svar till “Dagens Bild Dalarö – Video”

 1. Riktigt snyggt och jag är ju helt fascinerad av skärgårdsliv. Jag ser gärna fler av dina videor!

 2. Ta bort transition-effekterna så ser det inte lika amatörmässigt ut.

 3. hela klippningen av filmen var snygg och bilderna var fina även om youtube inte riktigt kan göra rättvisa till den typen av filmer men du skulle ha synkat röstpålägget bättre till bilderna. Annars finns det ju inget att klaga på, det var snyggt

 4. Om jag skriver ”stoppa plågsamma videoförsök” kanske jag blir portad från din blogg i fortsättningen? Ursäkta ett dåligt skämt så här på söndagskvällen!

  Annars är det imponerande vad man kan göra med kamera och dator numera. Med mer träning (och restriktivare använding av specialeffekter)kommer du säkert att utvecklas till Dalarös Gunnar Fischer och Ingmar Bergman i en person!

 5. Va lugn och snäll röst du verkar ha. Jag förväntade mig något aggressivare som passar ihop med flertalet av dina bloggposter ;)

  Fin video för övrigt. Jag tror Neo refererar till sättet du bytar bild på, dvs hur du ”leker” bort föregående bild, som ett papper som flyger iväg, och så vidare, och jag håller med honom, för mycket av sådan effekt blir störigt för ögat.

 6. Ja det känns klart överarbetat Ryan. Det finns massor av sådana varianter och jag måste nog prova mig igenom rätt många innan jag hittar ngn som passar och inte tar så mycket TID i anspråk.

  Videon är i original 1 GB i HD-kvalitet, jag bantade den till 60 MB och sedan har Youtube oxo bantat den.. :)

  Som :/ påpekar så ska man nog egentligen undvika Y-tuben.. :) Jag får se, förr eller senare så vill jag nog visa nåt i full kvalitet för den som är nyfiken nog.. :)

 7. Jinge: Hur man än gör så blir det ju flashformatet och då går ju den mesta kvaliten bort. Men man kan naturligtvis hoppa över Youtube om man känner för det och tanka upp filmerna till bloggen.

 8. Jinge says:

  ”Jag är amatör Neo! Jag vet inte ens vad transition-effekterna ÄR för något..?”

  Vadå, vad transition-effekterna är för något?
  Tja … Det kan väl vara olika saker, ibland! … Det är väl när man … Ja … Nån som vet? : -)

 9. Transition = övergång.
  Härliga bilder, hade totalt glömt bort hur vackert det är ute på Dalarö (hade en kompis som bodde därute). Försök att göra övertoningar när du vill byta bild, det ger nog ett lite lugnare intryck. Alla är vi barn i början och övning ger färdighet. Speakertexter kan vara kluriga att få till, men att lägga ditt text istället tycker jag inte att du ska överväga. Kämpa på och kom igen med flera filmer.