Dagens Bild – Bygget utanför mitt fönster


Jag har visat några bilder förut på bygget som pågår utanför mitt vardagsrumsfönster, här kommer mer.

Av någon anledning så stannar massor av människor och tittar på byggjobbarna som om de vore apor i en bur. Lyckligtvis har de inte ett plank som omger dem utan ett staket som släpper igenom nyfikna blickar.

En sak som inte borde förvånat mig, men som ändå gjorde det, är grävmaskinernas skickliga förare.

De har sådan precision i sina larvfötterförsedda maskiner att jag utan oro skulle låta en sådan grävskopa lägga över minsta barnbarnen en filt om hon låg och sov ute.

Det är klart att de är professionella, men inte hade jag trott att de kan stryka en ledsen barnunge på kinden utan risk med sina skopor…

Vilka proffs!

Och det är kanske en av orsakerna till att de har en så stor beundrande publik. Det är roligt att se yrkesfolk i farten inom en bransch som man aldrig skulle kunna platsa i själv. Underligt nog har de inte förtrycka T-tröjor med texten ”- Vi är vackrast, vi är bäst, vi är dom som bygger mest!”

Märker ni att jag är mindre negativ nu än tidigare? Jo de har slutat att spränga nu.. Och dessutom har jag 1:a parkett..


13 svar till “Dagens Bild – Bygget utanför mitt fönster”

 1. På något vis känns det som om det blir färre och färre som skapar och bygger det vi alla har nytta av och fler och fler som bara pratar hela livet. Dessutom verkar det som om pratarna alltid här mer betalt än de som skapar och bygger med sina händer.

  Alla som pratar och skriver bloggar ska ha mer betalt, så enkelt är det.

  KAS

 2. det finns en viss njutning att se andra arbetar fast man ser med olika ögon.
  För en del tickar dollartecknet i ögonen, för en del andra som en konstart, för vissa med avundsjuka, de arbetslösa och de sjuka som inget hellre skulle vilja ha ett.

 3. Hm, jag kör också grävskopa då och då, men inte är det någon som skulle låta något av värde vara i närheten. Frugan flyttar bilen 300 meter bort från där jag manövrerar skopan. Kan kanske bero på att jag höll på att riva huset av misstag med den en gång… fick byta en hel del panel efter det äventyret.

  Har de såna där fästen som kan snurra och vrida och vinkla skopan? Ett sånt skulle jag vilja ha!

 4. ”Märker ni att jag är mindre negativ nu än tidigare? ” Bara du inte går och blir en mysfarbror nu plötsligt. Då kommer jag att sluta läsa din blogg :-) Jag föredrar barrikadkämpen Jinge :-)

 5. Just Lasse. De har minst en skopa med en hydralisk moj som gör att den går vrida hur som helst. Olika verktyg använder de den till, inte bara som skopa. Himla tufft..

 6. Jag kollade upp vad en sån där ”hydralisk moj” kostade begagnad; 60 000, så det blev liksom inte aktuellt med tanke på att hela grävskopan kostade lika mycket begagnad.

  Men visst är det otroliga grejer.

 7. Det som jag mest fascineras av vid stora byggen är:

  Var i helsike börjar man? Vad är det absolut första man gör?
  Och då tänker jag inte på det första ceremoniella spadtaget.

 8. Så här börjar man

  1 frågar markägaren om lov
  2 frågar kommunen om lov
  3 frågar grannarna om lov
  4 frågar banken om lov
  5 frågar dom där som graver fram gamla hus sen järnåldern om lov
  6 har jag missat nån tro?