Carl Bildt är avskyvärd säger – Per Ahlmark!?


Sent igår berättade media att Per Ahlmark, mannen som hjälpt George Bush att lura i världens folk att Saddam Hussein hade samlat ihop stora förråd av massförstörelsevapen, nu anser att utrikesminister Bildt är – avskyvärd.

DN: ”Tidigare FP-ledaren Per Ahlmark gick till storms mot utrikesminister Carl Bildt (M) vid FP:s riksmöte i Västerås på söndagen för tystnad om Ungerns överträdelser mot mänskliga rättigheter, rapporterar TV4.

Ahlmark talade mycket engagerat från talarstolen om sitt djupa förakt för utrikesministern, ”en avskyvärd person”.

– I dag här i Västerås vill jag tala om ett akut hot mot Europa: Högern och tyranniet, om Ungerns och de svenska Moderaternas förfall, sade Per Ahlmark med hänvisning till det ledande regeringspartiets, som han ser det, undfallenhet mot den högerorienterade ungerska regeringen.”

Det handlar givetvis inte om Ungern när nu Ahlmark lyckas få tidningsrubriker igen, det handlar snarare om att Folkpartiet har börjat gå kräftgång i opinionen, och att partiet håller ett Riksmöte i Västerås. Igår hävdade Jan Björklund att man skulle sänka ungdomars ingångslöner med tjugofem procent, och han fick bästa sändningstid i SVT:s Agenda, och för att ytterligare hjälpa partiet så dammar man nu av figurer som Per Ahlmark.

Jag tänker inte upprepa Ahlmarks alla lögner om Saddam och Irak, jag tänker inte heller exemplifiera Ahlmarks fullkomligt sanslösa beundran för Israel, minnesgoda har inga problem med att rekapitulera Ahlmarks alla tillkortakommanden i svensk politik, och även alla hans lögner. För samtidigt som Carl Bildt var lobbyist för Bush och ett kommande krig mot Irak, så stod Ahlmark på samma barrikader, de var lika goda kålsupare men som sagt, nu behöver Folkpartiet vända en nedåtgående trend i väljaropinionen.

Man kan ju fråga sig om Dagens Nyheter återigen kommer engagera Ahlmark, han var ju en mycket flitig skribent när det gällde att sprida lögner om Irak, och DN förlorade mycket i anseende tack vare detta och idag är väl skadan irreparabel. Vägen fram till att återigen betraktas som en respektabel morgontidning är mycket lång, och det kan de delvis tacka Per Ahlmark för.

it Andra om: , , , , , , , , , , , dn123 ab12 sr svd1


9 svar till “Carl Bildt är avskyvärd säger – Per Ahlmark!?”

 1. I mina ögon så är varken P.Ahlmark eller Bildt några särskilt trevliga politiker.
  Frågan är bara vilken av de två som har förorsakat störst skada?

 2. Per Ahlmark säger att Carl är avskyvärd??? Då kan de ta varandra i hand och bilda en klubb.
  Folkpartiet börjar verkligen ”balla ur”. Utspel hit och dit som den av Björklund om lönerna. Är det någon intern opinionsmätning som visar på ny väg till under 4%?!?!

 3. FOLK”HYCKLAR”PARTIET. Jag tycker att det behövs inte längre, hoppas det försvinner.

 4. Tja… Detta handlar väl om Herr Bildts relation till Israel och inget annat. Och som den tokproisraeliska talesman Per Ahlmark är, så skäller han när husse kallar.

 5. Att Ahlmark ens släpps in på årsmötet förvånar mig nästan. Vad har han där att göra egentligen? Dragplåster, haha?

 6. För en gångs skull har Ahlmark sagt en sak som inte är helt vettlös.

 7. Ingen av oss lever den dag det blir fred mellan palestinier och israeler, det blir det nämligen aldrig.