Brott mot mänskligheten, någon?
Ibland, oftast dagligen, undrar jag vad det är för fel på världen. Det är verkligen glädjande att man nu lyckats få tag på Goran Hadzic, det innebär att världen kan bli lite mer rättvis även om man måste använda ett mikroskop för att upptäcka skillnaden.

DN: ”Den siste efterlyste misstänkte serbiske krigsförbrytaren Goran Hadzic, 52, har gripits, uppger serbiska myndigheter för Reuters på onsdagen. Goran Hadzic var efterlyst av FN-domstolen i Haag, anklagad för brott mot mänskligheten under kriget i Kroatien 1991–1995. Bland anklagelserna finns krigsbrottet då 250 kroater och andra icke-serber dödades i en massaker vid ett sjukhus i Vukovar 1991. Efter gripandet av Ratko Mladic tidigare i år var Hadzic den siste misstänkte serbiske krigsförbrytaren som fortfarande var på fri fot.”

Samtidigt så går det mängder av krigsförbrytare fria. Jag tänker givetvis på gubben på bilden, han och vissa andra i hans regering har begått mängder av brott mot mänskligheten, och likaså finns det företrädare som idag kan resa nästan vart de vill utan att riskera att bli gripna. Det finns vissa länder där åklagarmyndigheterna är självständiga, och dit åker de givetvis inte. De är ju inte dumma på det sättet, bara på andra sätt. (texten fortsätter under annonsen)


Sedan kan vi raskt nämna ledarna för Storbritannien och USA, där har man en bunt män som har ljugit sig fram i tillvaron och begått brott så allvarliga att de egentligen borde straffas med lagens strängaste straff. Att hitta på att en otäck diktator har massförstörelsevapen påverkar givetvis inte diktatorn otäckhet, men frågan är om inte lögnen är värre. Nu lär dessutom en twittrande utrikesminister ha uttryckt sig glatt inför sina följare, och det är möjligen förståeligt, men hans tystnad om andras brott mot mänskligheten dånar verkligen, om nu tystnad kan dåna.

Vilken dag kommer den fria svenska pressen att ta bladet från munnen och börja beskriva andra länder på det sätt de borde beskrivas?

Sträng granskning av kommentarer tillämpas.

it Andra om: , , , , , dn1 svd1 ex1 sr ab1 sr svt


10 svar till “Brott mot mänskligheten, någon?”

 1. Israels krigsförbrytelser tvättas bort med hjälp av västvärlden , Israel är ett protektorat av USA och amerikanerna låter aldrig någon undersöka eller granska Israels brott

  Israel begår illdåd efter illdåd och aldrig ställs inför rätta , Israel vägrar bli medlem i den internationella brottsdomstolen och därför dess medborgare inte kan åtalas där , Normalt skulle FN,s säkerhetsrådet inrätta en särskild internationell tribunal men varje försök att undersöka Israels krigsförbrytelser har USA lagt sitt veto , Sedan 1970 har USA lagt sitt veto 41 gånger för att skydda Israel

  Många israeliska ledare och militärer anklagas för krigsförbrytelser men dessa israeliska mördare har tagits med pompa och ståt i makten korridorer i väst , Netanyahu har nyligen fått stående ovationer 26 gånger i den amerikanska kongressen
  Västvärlden har visat många gånger att de ignorerar vad Israel gör och vi får alltid höra att Israel har rätt att försvara sig

 2. Hökmark skriver i sin artikel på SVT Debatt att israelerna blockerar Gaza för att inte Iran ska få smuggla in raketer till Hamas. Men Hamas raketer är hemmagjorda, det är inga militära vapen på det sättet, och de är definitivt inte iranska. Så Hökmark fullföljer bara en gammal tradition hos israelramarna, han ljuger för att få debatten att handla om annat än Israels brott mot mänskligheten.

  • Palestinierna smugglar inte in vapen över öppet hav när de vet att Israel kontrollerar hela medelhavet
   Har folket i Gaza inte rätt till självförsvar mot Israels mest sofistikerade vapen ?

   Hökmark resonemang är lika oacceptabel som det är moralisk , Det är ytterst olämpligt för Hökmark att försöka föreläsa om detta
   Palestinierna behöver inte F16 flygplan det dem behöver är ett defensive vapen för att avskräcka Israel , Hökmark lever inte i ett område som är belägrad av Israel och han borde åka till Gaza för att se verkligheten men han föredrar att propagera för apartheidstaten Israel

 3. Det är inte bara krigsförbrytare från ”väst” som går fria. Även krigsförbrytare på Balkan går fria. Nästan alla krigsförbrytare som *inte* är serber går fria. Endast ett fåtal har gripits och de har genomgående fått låga straff eller blivit helt frikända (Haradinaj, Oric m.fl.). I Haag är nationaliteten mer avgörande än brottet för vilket straff du får.

 4. Jinge,

  Du behöver inte godkänna denna kommentar om du inte vill. Vill bara göra dig uppmärksam på att vi som läser detta inlägg inte kan se annonsen i inlägget. MVH Fredrik (Frekar06)

 5. Ja Hökmark själv är väl ett brott mot mänskligheten… :-) Han är väl ordförande i någon vänförening, att han skrev på SVT beror bara på att han nobbades på alla andra ställen.

  • Ja Hökmark själv är väl ett brott mot mänskligheten

   :-D Den var bra!

 6. Jag hörde på nyheterna att Israel hade bordat fartyget ute på Medelhavet nu i samband med Ship to Gaza. Rätta mig gärna om jag har fel, men är det inte ett klart brott mot internationell lag att borda ett fartyg och gripa de som var på fartyget (utländska medborgare) på internationellt vatten? Är det någon som vet hur det förhåller sig med detta?

  http://playrapport.se/#/video/2483668

  Fredrik (frekar06)