Bort med Lagerbäck!


Nu skriker rubrikerna ut att Zlatan Ibrahimovic är skadad. Det sätter blixtbelysning på den svenska situationen, vi har ingen spelare som känns helt naturlig när det gäller att ersätta honom i en viktig match, men det verkliga problemet heter – Lars Lagerbäck.

Att en enskild toppspelare ibland är skadad är givetvis ingen nyhet, inte heller att spelarens arbetsgivare inte vill att ytterligare skador ska drabba vederbörande. Samtidigt är det en del i en rätt naturlig kamp ur klubbarnas synvinkel, de inser inte riktigt vitsen med att riskera ytterligare skador. Och det gör inte jag heller. Har man under en lång följd av år satsat på äldre och mer erfarna spelare så kommer landslagstruppen nu en gång för alla att bli äldre än vad som är vettigt.

En landslagscoach bör hela tiden matcha de yngre hungriga spelarna för att enbart vid viktiga tillfällen toppa laget. Det här är inte ett sådant tillfälle. Lagerbäck har genom sina misstag sett till att detta har blivit viktigt, hade han satsat på de yngre redan tidigare så hade vi kanske haft ett landslag som haft större chans att ta sig vidare till VM. Nu är varje match en vinna eller försvinna och det är givetvis inte det optimala läget för laget.

Nu säger minst hälften av allsvenskans tränare att de vid en förlust vill att Lagerbäck ska avgå, en synpunkt som idag kan anses som mycket befogad. Lagerbäck har gjort sitt för svensk fotboll och bör idag ägna sig åt något hobbyprojekt längre ner i seriesystemet. Märk väl att det inte är första gången jag skriver detta, det har jag gjort i över ett par år nu. En landslagscoach bör satsa på en stomme av

Zlatan

spelare från U21, och dessutom se till att de allsvenska tränarna också gör det och att samtliga premierar offensivt spel.

Lagerbäcks idé om säkerhet, säkerhet och säkerhet skapar en fotboll som på sikt riskerar att ta död på publikintresset. Publiken vill hellre se fotboll som spänner bågen efter bästa förmåga, ett lag där strängen ofta brister men som ändå är fartfyllt och tekniskt. Vi är nu i rask takt på väg att bli en C-nation, något som inte skulle skett om förbundet kunnat peka med hela handen. Vi behöver ett modernare tänk i landslaget, förbundet måste se til latt vi får det.

i Andra om: , , , , , , , , t ab123 ex12 dn12 svd12


8 svar till “Bort med Lagerbäck!”

 1. Nu har ju Lagerbäck släppt fram några av ungdomarna, men visst har du rätt. Det borde han ha gjort kontinuerligt. Medelåldern är skrämmande hög.

 2. Lagerbäck är en babblande pösgubbe som har suttit för länge på sin stol.

  För-Helvete Landslaget bör inte drivas som statlig ägd myndighet där gammla inspirationslösa inskränkta fotsulor permenterar sina platser tills de går i pension

  Rörlighet är en självklarhet bland både de som utför arbetet (spelarna) och de som håller i rodret (ledarna)

 3. Hej
  Håller med om vad du säger, tycker även att Anders Svensson skall bli förpassad till att vara materialare på sin höjd. Det som är tråkigt är ju att om Lagebäck avgår så kommer ju Roland Andersson att ta över och köra sitt race i 10 år

  En relevant fråga är ju vem som skulle tänkas att ta över..

 4. Jag vet inte. Jag tycker det är ganska kul att kolla på när Sverige spelar i de stora mästerskapen oavsett hur långt de tar sig. Är det inte bara att inse att vi inte har grundmaterialet och att man får göra det bästa av situationen. Jag tycker det är rätt publikdödande när de förlorar även om de toksatsar framåt. Men att Lagerbäck är pensionsduglig råder det inte mycket tvekan om.

 5. Ni bedriver mer eller mindre häxjakt på Lagerbäck. Triumfen ikväll borde få tyst på er ett tag i alla fall. Och vilket vältajmat mål som avgjorde !!

 6. Att det ska vara så svårt att erkänna att Lagerbäck är en bra landslagscoach. Resultaten borde tala sitt tydliga språk (sett i relation till det begränsade urval av tänkbara landslagsspelare som finns).

  Ett bra lag har slumpen på sin sida !!

  • Gösta B: Att det ska vara så svårt att erkänna att Lagerbäck är en bra landslagscoach

   Det är inte alla som tycker det. Inte undertecknad t.ex…