Boktipset – Döden går på auktion (Homan)


Jan Mårtensson skriver deckarserien om antikhandlaren Homan som på olika sätt blir indragen i diverse mysterier.

Nu har hans nya bok släppts, Döden går på auktion.

Sommartid är deckartid, så även för mig. När sommarvärmen blir för ihållande så passar det bra att slå upp en deckare och låta sig bli underhållen.

Jag har läst ett par Homanböcker som var riktigt bra faktiskt. Möjligen beror min positiva inställning på att Jan Mårtensson skriver bra och flyhänt. Det beror kanske också på att kombinationen antikhandlare med katt och ofrivillig detektiv håller rätt så bra.

Men tyvärr gör inte hans nya bok det enligt min uppfattning. När det gäller triviallitteratur så ska man kanske inte ha så höga krav. Den senaste tiden har jag klagat en del på Arne Dahls böcker, och samma brister finner jag hos Mårtensson.

Dåligt påläst och utebliven fackgranskning.

Trots att boken kom ut för någon månad sedan så kan man fortfarande inte ringa i Stockholms tunnelbana.. (det har man

kunnat i minst tre år nu)

Homan är tillsammans med en kvinnlig Säpo-polis som berättar för honom vad som står om folk i Säporegistret.. Hur troligt är ett sådant scenario?

Nej trots att bokens berättelse flyter bra så kom jag bara igenom halva. Den är lagd till handlingarna som ointressant. Kanske är det bara för varmt..


3 svar till “Boktipset – Döden går på auktion (Homan)”

  1. Jag gillade Homan-serien, men det är rätt länge sedan de var bra. Dvs, jag tycker Mårtensson har tappat stinget. Kanske för mycket god mat och vin från svärsonen Carl-Jan. :-)

  2. Skönt att få medhåll! jag funderade på det var värmen men började läsa en Connelley och inser motvilligt att jag inte kommer att sova innan solen går upp.. :)

    Det var inte värmen. Men jag hajjar egentligen inte för han skriver flyhänt som attan. Att Säposnuten lämnar ut hemligt material och att det inte går att ringa på mobilen i T-banan kan jag leva med även om det förstör en del.

    Nää, tacka vet jag gamle harry Borch.. :)

  3. Hmmm, ja kanske har Mårtensson böcker blivit sämre, jag vet inte. Hur som helst har han skrivit många bra Homan-deckare och jag har läst väldigt många, dock inte så många av de senare utkomna böckerna. Det jag gillar med Homan-deckerna är att de är så trevliga och så lär man sig ett och annat om antikviteter och historia.