Blondinbella populärare än Jesus


Mediebranschen tenderar alltmer att bli ren underhållning, i varje fall gäller det kvällspressen. Nu berättar de att ”Blondinbella” är det populäraste sökordet på nätet.


AB:
”Blondinbella och Linda Rosing är populärare än Zlatan. Det avslöjar Googles sökordsstatistik för 2008. Som enda svenska tidning är Aftonbladet med på topp-tiolistan för de populäraste sökorden. Googles sökstatistikverktyg Zeitgeist, som betyder tidsanda, har kartlagt svenskarnas vanligaste sökord 2008.”

En av delägarna/konsulterna som hjälper Isabella med sin blogg är Googles förra VD i Norden. Han är dessutom sökmotorspecialist, han är extremt duktig på att få upp Googles ranking. Och det är ett viktigt mål eftersom Blondinbella och gänget bakom henne säljer textreklam i bloggen. Sist jag såg det så var det tidningen Resumé som visade att det kostade tjugofem tusen kronor för ett företag att få sin produkt nämnd i en text på bloggen.

Många har hävdat att det inte är Isabella själv som skriver texterna, andra i sin tur vet att berätta att bloggen kommer fortsätta i samma stil som nu fram till 2010 då den ska bli alltmer politisk. BB ska övertyga en massa förstagångsväljare att rösta på moderaterna sägs det.

Nåå säger somliga, – du är bara avundsjuk!

Tacka fasen för det! Vem skulle inte vilja ha över en halv miljon unika besök varje vecka till sin hemsida? Jag skulle definitivt trivas med det, dessutom skulle mina Googleannonser säkerligen innebära en viss pekuniär förstärkning.

Dessvärre så är jag inte en 18-årig söt jänta utan en gammal 62-årig gubbstrutt utan ett endaste guldblont hårstrå på huvudet, allt är grått. Jag skulle dock kunna tänka mig att visa bilder på min outfit varje dag. Bild på gubbe med keps, dagen efter bild på gubbe med käpp, och så vidare. Men jag tvivlar

på att annonsintäkterna skulle räcka till ett krogbesök, ännu mindre en bostadsrätt i Stockholms innerstad, så nog fasen är jag avundsjuk.

Men i ärlighetens namn, jag skulle aldrig kunna sälja mig och göra reklam för moderaterna.

(Men om Schlingmann läser detta så går det ju alltid att komma med ett bud… :-)

PCfA CS IDG Resumé DN it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Blondinbella, Isabella Löfwengrip, Bloggosfären, Internet, Moderaterna, Schlingmann, Textreklam, Googleannonser, Politik[/tags]


6 svar till “Blondinbella populärare än Jesus”

  1. Jaså, Googleannonserna ger inte så att du kan gå på krogen. Och du kan tänka dig att sälja till Slingerman om priset är rätt… :D

  2. Nä, fast de ger så jag kan betala webbhotellet och några spänn till. Men det är tack vare att jag kör på ett billigt. Jovisst, allt har ett pris. Men skulle Slingerman, som du kallar honom, komma farande så skulle han iaf behöva ha med sig en bunt penningar! :)

  3. Det är inte det yttre och rikedom som räknas, Jinge! Jag antar att ditt inre är både vackrare och stabilare än vad det kan tänkas vara hos lättköpta varelser.

  4. När man läser sånt här så är det bara att konstatera att det är lite ankdamm över svenska bloggar.
    En sökning på ”dagens outfit” ger över 1 miljon träffar på google, ”todays outfit” ger drygt 20 000 varav jag tror flertalet kommer från svenska tonårsbloggar.

    Det känns ganska skönt att fenomenet inte har fått någon större spridning i övriga världen.