Blondinbella och Tage Danielsson


Det sista jag hörde från den unga damens håll var att hon beslutat sig för att lägga ner sin blogg. Hur det blev med den saken vet jag inte, men uppenbarligen finns det folk som känner sig lurade i alla fall. Inte av den dolda textreklam som sidan är fylld av, nu ska Isabella ha stulit en handväska.


AB:
”Unga företagarna Emma Johansson och Jennie Eneroth bad förebilden Isabella Löwengrip, mer känd som Blondinbella, att vara rådgivare för deras nya smarta väska. Men Blondinbella hade inte tid. Veckan efter hittade de en likadan väska – och kände igen sin egen text på Blondinbellas sajt. – Vi är besvikna. Vi vände oss till Blondinbella för att hon går ut med att hon vill hjälpa unga företagare. Nu har hon gjort det svårare för oss istället, säger Jennie Eneroth.”

Det handlar inte om en väskryckning i vanlig bemärkelse, utan en mer ovanlig sådan. När jag nu läst igenom artikeln kommer jag på mig själv med att jag inte riktigt vet vilka det är mest synd om, Isabella eller de tjejerna som anser sig blivit bestulna. Jag kan konstatera att den artikeln aldrig skulle ha kommit till stånd om det var en okänd 17-åring som hade stulit en väska, om hon nu har gjort det. Och de bestulna skulle aldrig komma i tidningen heller. Nu är det en bild på sju stycken jäntor som ser sådär lagom bedrövade ut, deras glädje över att komma i tidningen har fotografen instruerat dem att dölja.

Man kan sucka för mindre, men det är svårt att bara låta det passera som om det inte hade hänt.

Med andra ord skriver jag om något som alla sa inte skulle kunna hända, men som några säger har hänt, och då är det ju sant att det som hänt i alla fall nästan skulle ha kunna ha hänt.

AB Glife SvD HD it

Andra om: , , , , , ,

[tags]Blondinbella, Textreklam, Bloggosfären, Väska, Mediekritik, Isabella Lövengrip, Politik[/tags]


9 svar till “Blondinbella och Tage Danielsson”

 1. Innan detta kom så skrek och svor jag ”men ge fan i att ge henne så stor uppmärksamhet” så fort hon kom på tal.

  Nu tror jag nog att det är rätt så bra om hon får uppmärksamheten på sig…!

 2. Nej, jag ska inte säga att min generation, 70-talister, var bättre än dagens, men någonting stämmer inte: I ”min tid” hade man tuffa kvinnor och män som förebilder, människor som visade sig flexibla, intelligenta, talangfulla, liksom Madonna som kom till N.Y. med 13 dollar i fikan och blev en superstjärna. Men att man väljer idag en 17-årig bloggare, en kropps & sexfixerad tjej som sin förebild är verkligen oroväckande.
  Det känns som att intellekt har blivit det sista som dagens ungdomar satsar på.

 3. Hej! Jag är en av medlemmarna ( Jennie Eneroth ) i BaginBag UF.
  Just det här ämnet har blivit mycket diskussionsfullt, så om ni har frågor så kan ni kolla i på vår UF företags blogg http://binb.blogg.se där vi även har ett uttalande efter artikeln i Aftonbladet, där även alla kan få en tankeställare och förklarare för den som inte fått klart vad artikeln går ut på!

  Med Vänliga Hälsningar

  / Jennie Eneroth (BaginBag UF)

 4. Knappast förvånande om där nu finns någon sanning bakom påståendet när MUF Bella ju liksom övriga Moderater livnär sig på de som gör grovarbetet.Det närmaste man kan komma detta är väl i fästingen som suger blodet ur sitt offer innan det hittar en ny husvärd.

 5. Vill hon fega ut från vilja vara ett lockbete som är den hippaste av alla ”17-blekhåriga flickor”?
  För mej verker tydligt att hennes utseendeartade fixeringar,i verkligheten är ett resultat av propaganda av vara en mans företagsinvestering, hennes far.