Blondinbella har ett LIK runt halsen


För säkerhets skull är det lika bra att jag inleder detta stycke med att berätta att jag är avundsjuk på Blondinbella. Hade jag lika många dagliga besökare så kunde jag antagligen försörja mig på bloggandet. Men vem vill se en lättklädd 62-årig gubbe med päls?


Det är Aftonbladet
som gör det journalistiska scoopet och kan avslöja att Isabella provar pälsar på sin blogg, annars skulle jag knappast ha fått reda på det.

AB: ”En usel, morbid förebild och bimbo utan hjärta, menar djurrättsorganisationer och kollegor. Nu har de fått nog av Blondinbellas pälsromantik på sin blogg. – Skulle hon börja diskutera detta med mig kommer jag att berätta vad jag känner och tycker, säger kommande ”Let’s dance”-kollegan Kitty Jutbring. Bloggprinsessa och förebild är två epitet som Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 18, har fått inristat i sten under 2008. Och under gårdagen stod det även klart att hon är en av deltagarna i den kommande säsongen av ”Let’s dance” i TV 4. Nu möts hon dock av stark kritik från både ”Let’s dance”-deltagare och djurrättsorganisationer.”

Jag hade fått intrycket att Isabella hade anställt folk i sitt företag, människor som skulle ge henne råd och stöd, inte bara praktiska saker som att skriva bloggen och fakturera företagen för den dolda textreklamen. Men uppenbarligen har hon inte råd med riktiga rådgivare utan bara med amatörer.

Isabella Löwengrip gjorde ett dubbelfel. Till att börja med ska man helst försöka framstå som en hygglig person när det gäller djur, hennes publik, företrädesvis flickor mellan 12-17 år gamla – gillar djur. Och om hon har några äldre läsare så konstaterar de säkert att 18-åringen nu associeras med tanter. För är det något som är synonymt med gammeltanter så är det just päls.

Sveriges körsnärer lägger ner verksamheten en efter en. Jag tror inte att vi har en enda pälsaffär kvar i Stockholm, folk har helt enkelt tröttnat på det djurplågeri som alltid följer av pälsdjursuppfödning. Pälsgrossisterna oroas givetvis eftersom de ser att deras kundkrets så sakteliga tas in på olika vårdinrättningar eller blir jordgummor, därför satsar de på den unga generationen. Nu får Isabella, som trots att hon tjänar hyfsat, betala priset för sitt misstag. Hur många sådana tabbar har hon råd att göra innan hon förlorat merparten av sina besökare? it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Blondinbella, Textreklam, Moderaterna, Bloggosfären, Kändisar, Pälsindustrin, Djur, Tanter, Pälsar, Politik[/tags]


20 svar till “Blondinbella har ett LIK runt halsen”

 1. Man må tycka vad man vill om pälshandel, men sättet som den siste försvann på (Göran Larsson på Hornsgatan, har nämnt det i min Björnholm-blogg) borde lämna en tråkig eftersmak i munnen även på de som inte gillar att man drar pälsen av vackra djur. När trakasserier och sabotage övergår till hot mot personer som inte ens är berörda har det gått för långt.

  • Fast Björn, då går du enbart efter hans egna uppgifter. Det skulle jag aldrig våga göra, framförallt inte eftersom jag har en f.d. körsnär i släkten…

 2. Sveriges körsnärer lägger ner…

  Ja, det beror ju bl.a på att de blir trakasserade. Folk kastar sten, sprayar med röd färg över fönster eller kommer in i butiken och förstör varorna. DET är det verkliga skälet. Kriminalitet och terrorism från djurrättsaktivister.

  Vad gäller Blondinbella så har jag aldrig sett henne ”lättklädd”.
  Hon klär sig som andra i hennes ålder möjligtvis.

 3. Måtte tösabiten vakna upp från sin irrfärd snart, att stup i kvarten basunera ut sin aningslöshet kommer att bli förödande för henne vilken sekund som helst!

 4. Hon lär väl få bra betalt för detta. Får hon det inte gör hon en fruktansvärt dålig affär som skriver om det gratis, men risken är väl trots allt att det fungerar. Att barnen börjar bära päls snarare än slutar läsa bloggen för att de gillar levande djur.
  Sen tror jag nästan alla företagsägare som tvingas lägga ner har fruktansvärt klurigt uttänkta historier kring varför just de blivit orättvist behandlade och att det inte alls har med marknadskrafterna att göra och ofta tror de nog på historierna själva. Och ibland får de gehör, ibland inte…

 5. Jag har tillbringat nogra dagar i Portugal och där har Cristiano Ronaldo ett eget litet program mellan olika reklaminslag.

  Mina slutsatser är att inte ens med Cristiano Ronaldo i ett eget miniprgram so blir det bra.
  Do är inte Blondinbella nogot undantag.

 6. Jag är ingen pälsanvändare, men när djurrättsaktivisterna börjar använda normala metoder dvs. icke klottra ned, hota folk då kanske jag börjar lyssna.

  Det klankas på blondinbella att hon använder päls. Men dessa aktivister som släpper ut minkar??? De har minst lika lite koll på läget.

  Jag har sett familjeföretag hamna i kris. Jag har varit med om att få avliva halvdöda minkar efter utsläpp av djurrättsaktivister och även sett hur rubbad naturens normala gång blivit.

  Jag blir så jäkla förbannad varje gång jag hör hur dessa som påstår sig vara ”djurvänner” beter sig. Läs för fanken på vad det innebär för naturen innan ni leker djurvänner.

 7. Jag anser det visserligen fel att föda upp plågade djur, ofta arter som inte hör hemma i Sverige dessutom, i trånga små burar enbart för att ta deras päls..

  Dock inte att (om möjligt överhuvudtaget) ta vara på pälsen/huden från ett djur som slaktats, allt annat är egentligen rena jävla slöseriet med resurser..

  Fast det är klart, många av dessa ”djurrättsaktivister” är ju emot ätandet av kött också, många även av mjölkprodukter..
  Så dom blir ju lite svåra att ta på allvar till sist.

 8. Jag har tyckt riktigt illa om henne tills nu, silken stark tjej som vågar bära päls! Varje gång jag hör dessa verklighetsfrånvända vänsteraktivester tjata om stackars djur hit o dit så blir jag bara sugen på att gå ut och köpa mig en gigantisk minkpäls och frossa på mcdonalds i ett år. De här djuren föds upp för att ätas/användas och gott/snyggt är det. Så det så :-)

 9. Jag äter inte djur, men dömer inte dem som gör det. Många djurarter äter kött, liksom människan. Men har ni någon gång sett ett djur döda ett annat djur för att bära det på ryggen? Hur dum i huvudet får man vara att tycka att det är värt så JÄVLA mycket lidande för att följa mode. Ni som bär päls är likställda med mördare i mina ögon. Buhu buhu att djurrättsaktivister klottrar ner affärer.. det är ju såå hemskt fast djuren kedjas fast och flås levande för att säljas där inne. Stackars, stackars ägare. Ni kanske skulle känna på samma behandling? Vad jag hade velat se det..

 10. Den stora missen pälsindustrin gjort är väl att inte föryngra sig.
  Men vaddå, se er omkring. Hur många jackor med pälskantade huvor kan man se på en dag i stan. Tror alla med sådana jackor att det går att bara ta en remsa päls från djuret utan att döda det? Visst, skulle alla, likt Isabella, gilla pälsjackor så behövs fler djurhudar men mängden päls som behövs till pälskantade huvor är inte att förakta. Jag tror att många som hakar på djurättsaktivisternas klagolåt bortser från pälskanten på den egna huvan eftersom ”sån har ju alla, typ”.