Nu ska jag köpa en keps!


Igår åkte jag tunnelbana, även om banan aldrig gick i en tunnel. Jo 50 meter kanske, men inte mer. Vagnen var påmålad reklam för Aftonbladet. Jag hade, eftersom jag inte är så våldsamt imponerad av kvällstidningarna, kunnat välja att åka i en vagn med reklam för Heinz bönor. Men eftersom den gick åt fel håll så fick det duga med Aftonbladet.

Jag visade några av bilderna från gårdagen på bloggen. Som vanligt var det Johnny som gav rätt svar på var jag hade varit. Uppenbarligen är han en berest man.. :-) Idag roar jag mig med att läsa en bok om Muhammed, frid över honom, och jag kan konstatera redan nu att han var en både stor och märkvärdig person. Jag kommer att återkomma till den boken när jag läst färdigt.

Det jag bekymrar mig om idag är var man kan köpa en keps. Eftersom jag är 58 år så är det dags nu. En traditionell hatt känner jag inte för, en basker kan aldrig komma på fråga efter att jag sett en bild på Johan Norberg. Det får bli en keps. Men var kan man köpa en gråspräcklig eller rutmönstrad gubbkeps? Kan man ha en Palestinascarf samtidigt som man har keps?

Ja ni förstår va? Många frågor blir det…


4 svar till “Nu ska jag köpa en keps!”

 1. Såklart du kan kombinera en Palestinasjal med en keps. Lite originellt, men typiskt en Jinge :).

  Annica – som bara kör med Palestinasjal och var nog den enda på Bloggforum som bar en sådan.

 2. Klottret sprider sig ser jag. Skillnaden är att visst klotter kostar att ta bort. Att skita ner det offentliga rummet är alltså OK, bara det är företag som gör det. Privatpersoner tillåts inte.

  Annika, min hustru hade palestinasjal en dag när vi gick Nybrogatan upp. Då hoppade plötsligt en typiskt östermalmsk gentleman i 65-årsåldern på henne och skrek att ”en sån där hade Arafat på sig när sköt judar”. Jo, det är sant, han sa faktiskt så. Jag replikerade att en sån kostym som den upplyste gentlemannen hade på sig hade minsann också Hitler på sig när han utrotade betydligt många fler judar.
  Gentelmannen dröp av!

 3. Men minns du inte Gunnar Ekelöf? Du har ju åldern och kulturintresset, och inte kommer nån att ta dig för bildsköne unge herr Johan. Och om så vore, kan du ju Wallraffa lite på Timbro :-)

  Att du inte åkte åt motsatt håll för att få åka med demokraternas first leftish lady, Heinz, förvånade mig.