Blir Riksdagshuset blir en Urinoar nu?


Idag ska regeringspartierna, tillsammans med socialdemokraterna, rösta igenom tillämpningsreglerna när det gäller myndigheterna och datalagringsdirektivet. Nu kommer det räcka med ett åklagarbeslut för att polisen ska få reda på vart du surfat, ringt eller sms:at. Vänsterpartiet och Miljöpartiet reserverar sig mot beslutet.

AB: ”Enligt lagförslaget är det domstolarna som ska ta beslut om polisen ska få tillgång till lagrad information. Men lagen kommer att medge undantag, om det är bråttom räcker det med ett vanligt åklagarbeslut. Kravet på domstolsbeslut luckras alltså upp redan i första lagtexten.

Än värre är det att det räcker med misstanke om bötesbrott för att polisen ska få ut alla uppgifter. Det innebär att polisen kan begära ut trafikuppgifter om vanliga fildelare.

Nu är vi där Fredrik Reinfeldt sa att vi aldrig skulle hamna. Polisen kan börja jakten på fildelare.”

Vi kan givetvis gratulera oss själva till att vi har en regering som helt struntar i sina egna vallöften, den borgerliga regeringen kommer trumma igenom lagen, och man gör det med benäget bistånd från Stefan Löfven och hans parti. Själv så undrar jag hur detta kommer att tas emot ute i landet, förhoppningsvis så kommer det leda till en fördjupning av kritiken mot högerregeringen, jag hoppas bara att alla förstår att Socialdemokraterna är med på dessa beslut.

Igår skrev jag och undrade vart Piratpartiet har tagit vägen, det har blivit helt tyst från deras sida, något som jag tycker är tråkigt. Samtidigt så kan alla se att det endast är vänster- och miljöpartiet som står upp för det berättigade kravet på att få behålla det lilla vi har kvar av vår integritet. Rimligen så borde beslutet leda till en hel rad av utomparlamentariska reaktioner, tänk om alla män, som med lätthet kan låta sitt vatten mot Riksdagshuset, skulle göra det till världens största urinoar?

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , ab123 dn12345678 svsvt svd123456http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lattare-lamna-ut-info-om-surfare_7186357.svd 7


10 svar till “Blir Riksdagshuset blir en Urinoar nu?”

 1. Den har varit det för länge, med piss-kalas, pinka lek, piss-pass och gud vet vad som ränner där.
  Hur kunde du undvika all stink från Urinoaret? Bär du på en mask, eller?

 2. Redan förra årtusendet ansåg Jan Myrdal att man kunde pinka i valurnorna eftersom alla partier är i stort sett likadana (parasiter på statsbidrag ungefär, minns inte detaljerna). Tycker det låter ohygieniskt och ett arbetsmiljöproblem i och för sig, men att flertalet i Riksdagen är en ganska ömklig och feg samling människor verkar tydligt.

  • Tja, politikerna och de ekonomiska makter som ligger bakom beslutet pissar ju på oss. Om vi pissar tillbaka är det ju inte mer än självförsvar.

 3. Nya (s) säger sig ju vara en frihets-rörelse, de går ju därmed aldrig med på detta..?

 4. Fan, jag gillar hur du tänker. Om man skulle försöka ta sig in i Guiness rekordbok samtidigt, så att det garanterat kom i tryck för eftervärlden.

  • Du riktigt ser framför dig hur det kommer tiotusen män som alla har druckit ett par tre Stöhl utan att ännu har besökt toaletten?

   Ja, det vore nåt för Guinness rekordbok. EN smal lycka att Helgeandsholmen är omgiven av strömmande vatten redan.. :-/

 5. Angående Piratpartiet kan jag säga att de kämpar på, men av någon anledning ges de väldigt lite utrymme i debatten, vilket ju inte är så svårt att förstå.

  • Nej det är begripligt. Men PP skulle försöka minnas hur de bar sig åt för att få publicitet förr, men de har helt inordnat sig i ”hur man ska vara”. Om några hundra piratpartister satte igång att agera så skulle de genast bli ett debattämne, det finns massor av sätt att få uppmärksamhet utan att bryta mot några lagar.