Biljetterna till matchen Sverige-Israel stoppade


Nu verkar det som om man börjat fundera på säkerheten i Malmö när det gäller Davis Cup-
matchen mellan Sverige och Israel 6-8 mars. Man har ännu så länge bara skjutit på beslutet om försäljningsstart, men jag tvivlar starkt på att det går att genomföra en sådan match i Sverige.

Skånska Dagbladet: ”Beslutet om hurvida biljetterna till Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel den 6-8 mars släpps och i så fall när skjuts upp ytterligare några dagar. Biljettförsäljningen var planerad till den 12 februari. – Ambitionen har varit att släppa biljetterna 12 februari men efter flera möten med polisen håller vi alla möjligheter öppna, säger Per-Olov Bergqvist, evenemangschef på fritidsförvaltningen, Malmö Stad i ett pressmeddelande.”

Har jag förstått medierapporteringen rätt så har Israeliska marinen bordat ett fartyg med hjälp-
sändningar till Gaza. På någon nyhetssida stod de att de tagit fartyget i beslag, men jag hittar inte artikeln när jag letar nu. För övrigt stöder jag helhjärtat ett totalstopp i idrottsutbyte mellan Israel och Sverige så länge inga framsteg görs mot en fred i regionen. Samtidigt inbillar jag mig att idrottarna själva känner motvilja mot att tävla mot ett land som begått sådana brott mot mänskligheten som Israel gjort nu senast i Gaza.

Bortsett från det så finns det en intressant debattartikel i Aftonbladet som är skriven av Uri Avnery.

Uri Avnery/AB: ”Det är vi israeler som bestämmer vem som är antisemit. Definitionen är mycket enkel, enligt vår regering: antisemit är var och en som

kritiserar staten Israels handlingar. Det är naturligtvis mycket bekvämt för israeliska politiker att kunna stigmatisera all utländsk kritik – till och med om de utländska kritikerna bara upprepar vad många israeler säger… …Israel måste bedömas med samma moraliska måttstockar som alla andra länder. Jag tycker inte om någon form av särbehandling, därför att jag påminns om den nazistiska termen ”Sonderbehandlung”. Innebörden är att judar ska behandlas annorlunda än andra människor, antingen bättre eller sämre. Det är fel i båda fallen.”

Extra läsvärt i SvD och i Aftonbladet!

Andra om: , , , , , , , , , , it SDS Dagen SvD

[tags]Israel, Tennis, Davis Cup, Malmö, Idrott, Krigsförbrytelser, Genevekonventionen, Apartheidstaten, Gaza, Palestina, Politik[/tags]


16 svar till “Biljetterna till matchen Sverige-Israel stoppade”

 1. Det är sjukt!
  Man får i konstens namn avspegla mohammed som hund, men att visa Massakern i Gaza är antisemitiskt!!
  är det nån som frågar hur!? hur kan detta vara antisemitiskt!
  fattar nada.
  Det största hotet mot vår demokrati är inskränkningen i yttrandefriheten, och FolkPartiet är rätt så duktiga på det.

 2. Man kanske ska klippa Avneris artikel och skicka den till Expressen. De kan behöva lite mer i sin samling för sin lilla egna inkvisition :-D

 3. Vad hände med yttrandefriheten i det här landet? Där är så enormt mycket skit som ställs ut till höger och vänster i konstens namn – varför fick inte det här vara uppe?
  Det är hyckleri på hög nivå.

 4. De kommer aldrig att spela matchen inför publik. Det räcker ju med att någon hostar när en israel skall slå andra serven i känsligt läge, för att skapa kaos. Blir det något, så lär det bli utan publik på säker plats.

  MVH

  Lasse W

 5. Nån militärbas eller så.
  Problemet är väl att det inte finns så många militärbaser i Sverige numera. Det finns visst en i Afghanistan. De kan spela matchen där!

 6. BBC skriver här om de sionistiska piraterna som äntrade hjälpskeppet. Besättningen har nu utvisats. Monsignor Hilarion Capucci, Nakbaöverlevare och fd ärkebiskop av Jerusalem, var en av dem som fanns på skeppet. Han utvisades till Syrien.

 7. Thomas A Grenefalk: Det är intressant att se hur ni Israels advokater, nu när era pro-sionistiska argument är slut, vänder er mot Hamas. Jag kan hålla med dig om att Hamas knappast är en perfekt organisation, men vad menar du de skulle göra med förnödenheter och mat … förstöra det eller ?

  Nej du Thomas, sanningen är att Hamas tyvärr är det enda realistiska alternativet för det palestinska folket. Al-Fatah sitter med armarna i kors samtidigt som Israeliska blodspengar fyller deras fickor. De kommer ALDRIG mer att kunna åtnjuta något förtroende hos sitt folk nu när de visat vilken sida de står på.