Besök nummer 4 000 000?


I mitten på nästa vecka så kommer min blogg att få besök nummer 4 000 000, fyra miljoner. Det är förstås roligt även om orsaken till att folk läser och skriver mycket på bloggar just nu är den repression som myndigheterna i en allt ökande takt utsätter medborgarna för.


Idag har polisen möjlighet
att göra hemlig hus-
rannsakan hemma hos dig även om de inte misstänker dig för att ha begått något brott. De kan också sätta upp hemlig kameraövervakning eller mikrofoner i ditt sovrum. Att de lyssnar på telefonen är ingen nyhet.

Genom FRA kan staten kontrollera varenda tangenttryckning du gör på nätet och dessutom så lagras all data- och telefontrafik, både på nätet och från din hemtelefon och mobil. Den senaste juridiska uppfinningen är IPRED-lagen som gör att privata företag kan gå in och begära ut upplysningar om dig från din internetleverantör. Detta för att du har fildelat något som de tror är upphovsrättsligt skyddad musik- film- eller dataprogram.

Sammantaget så fördystrar det jubileet med fyra miljoner besök på hemsidan, och det leder till att jag väljer den bild av svenska flaggan som Latuff skickade mig för ett par dagar sedan. Hade vi levt i ett samhälle som värderat individens integritet högre, och som hade vaktat sina egna medborgares mänskliga rättigheter, så hade det dröjt ytterligare något år innan besökare 4 000 000 hade räknats in.

Idag blir bloggar viktigare nästan för varje dag som går. Orsaken är förstås nätets expansion från att ha varit något för bara ett fåtal, fram till dagens situation där praktiskt taget ”alla” kan läsa/skriva om de har intresse av det. Det leder till en förändring av folks läsvanor, något som framförallt papperstidningarna märker effekten av.

Men jag hade hellre levt i ett land som respek-
terade min och andras självklara rätt till personlig integritet, än dagens situation som leder till att olika hemsidor på nätet blir de som skildrar verkligheten rakare och ärligare och mer diversifierat än vad tidningarna lyckas göra.

Med det konstaterandet så bör media, i stället för att ”blogga” från olika händelser, fundera över vad de är bra på och försöka göra just det, fast bättre.

Fler bilder av Latuff AB1 IW SvD SDS IDG it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Integritet, Mänskliga rättigheter, FRA-lagen, IPRED-lagen, SÄPO, FRA, MUST, Högerregeringen, Borgarna, Alliansen, Val 2010, Repression, Spionage, Kameraövervakning, Avlyssning, Bloggosfären, Gammelmedia, Mediekritik, Politik[/tags]


9 svar till “Besök nummer 4 000 000?”

 1. Nej jag kommer inte sitta och passa räknaren.. :)

  Idag är det 3,971,731 besök, eftersom snittet ligger runt 5000 besök/dygn så borde det bli om fem eller sex dygn.

 2. Visst är det oroande att behöva underkasta sig storebrors respektlösa och paranoida övervakning av oss vanliga medborgare. Men dina 4 miljoner besök förtjänar ett erkännande!

 3. #5, Jinge:

  Det har dom hållit på med sedan 80-talet, det var en av cowboy-Lindströms specialiteter.

  Vad vinner den fyramiljonte besökaren ? En bulldozer ?

 4. Jag är för en stat som har mycket begränsat utrymme för att stifta integritetskränkande lagar. Är det något radikalt i samhället?

 5. Smaklös, såna åsikter som du har kommer inom kort att bli kallad terrorism.. Denna utveckling har pågått med accelererande hastighet i USA dom senaste 5-10 åren, Sverige/EU tar exakt samma steg som USA vad gäller lagstiftning om terrorism osv..
  Det skiljer sig lite i ordval, Sverige har tex lagt in GROV KRIMINALITET för att få lite legitimt svängrum och godkännande från medborgarna men lagarna blir så småningom exakt likadana.. Så det som händer nu i USA kommer hända här om ca 2-5 år..

  Just nu håller amerikansk media på med svartmålning av alla grupperingar som står för yttrande och åsiktsfrihet och som strävar efter medborgerlig frihet och ett öppet/fritt samhälle.. Thats the american way!

 6. Men det betyder ju att det finns 4 miljoner potentiella kommunister i det här landet hos säpo. För dom har säkert koll på den här bloggen. Det är ju så mycket struntsaker dom sysslar med.