Berlusconi, Italiens skam


Jag har dragit mig för att kommentera Berlusconis alla skandaler för att snaskighetsnivån är så hög. Att en premiärminister saknar omdöme är i sig ingen större nyhet, men när vederbörande är kund hos var och varannan prostituerad i Rom så kan jag inte annat än häpna.

AB: ”Tidskriften L’Espresso lade i dag ut fler ljudinspelningar på sin hemsida. På inspelningarna hörs ett samtal mellan vad som påstås vara Berlusconi och eskortflickan Patrizia D’Addario – direkt efter att de haft sex. D’Addario berömmer premiärministern och säger att hon inte haft så bra sex med en man på flera månader. Berlusconi kommer då med ett gott råd: ”Om jag får säga min mening, så borde du ha sex med dig själv. Du borde onanera regelbundet”, skriver The Guardian.”

Att Berlusconi är så till den grad imbecill att han tar könsförsäljerskans beröm på allvar visar att han antagligen skulle köpa vilket bondfångeri som helst. Visserligen är dumhet och mänskliga tillkortakom-
manden något som drabbar precis alla, men när den intellektuella förmågan inte ens verkar komma upp i samma nivå som en ordinär gråsugga så är det allvarligt. Framförallt om man är premiärminister och har direkt makt och inflytande över andra människors livssituation.

Även om det inte är helt ovanligt så visar det också på vederbörandes inställning till det motsatta könet.

bild
Människor är något man kan handla med, en vara som finns på ”marknaden”. Rimligen är det också ett bevis för att Berlusconi själv är till salu, bara priset är rätt. Möjligen är det mer än lovligt naivt att förvänta sig att någon som lyckats bli premiär-
minister åtminstone skulle ha en moral som når upp till genomsnittsmedborgarens, men uttrycket makt korrumperar har antagligen inte tillkommit av ren slump. I fallet Berlusconi förvärras det uppenbarligen av hans egen brist på kognitiva färdigheter.

Det måste vara trist för italienarna att ha en pajas som premiärminister. Vi i Sverige vet ju hur sådant kan kännas…

i Andra om: , , , , , , , , , ab12 n241 ex dn svd dbl1 t

[tags]Italien, Berlusconi, Onani, Prostitution, Sexköpare, Sexskandaler, EU, G8, Premiärminister, Politik[/tags]


5 svar till “Berlusconi, Italiens skam”

 1. Ja det är sorgligt att den sortens korkskallar kan nå en sådan position. Men vi har ju sett värre exempel, och de finns i överflöd. Var det inte du som skrev om hur borgarna blåste oss på en utlovad vaccinfabrik?

 2. Man ska inte avskriva Berlusconi som en pajas. Han är ytterligt destruktiv. När han kom till makten trodde folk att nu ska det bli nedskärning av – men det blev det inte. Det enda han har varit intresserad av är att slå sönder rättsväsendet för att han själv och hans maffiakompisar inte ska behöva riskera något. Se Perry Andersons artikel i London Review of Books http://www.lrb.co.uk/v31/n05/ande01_.html

  Det fascinerande är dock hur hela Italien (utom en minoritet som skäms) hejar på honom. Inte minst oppositionen som också har sina skumraskaffärer att dölja.

  Min anarkistkompis bekräftar. Hans italienska anarkistkompisar är så lyckliga eftersom alla rättegångar de har emot sig har brutit samman. Problemet är dock att det knappast är anarkisterna som har de största resurserna att plundra och härja landet.

 3. Den forne reseledaren har en inte särskilt ovanlig personlighet. Han är en facistoid, halvkriminell matchotyp med en gravt sjukt kvinnosyn.Politiskt är han en katastrof!
  För att bättra på sin image har han opererat ansikte och mage och ligger dagligen i solariet.
  Det finns en uppsjö av sådan gubbsjuka typer lite här och där.

 4. Enligt sanningsvittnet och forne sossen Paulo Roberto är rapporteringen om hur det står till i Italien totalt snedvriden. Den bild vi får här är inget annat än svensk vänstermedias förkärlek till smutskastning av en framgångsrik företagsledare. Paulo kan man lita på. Det vet alla som satsade på honom i det som blev hans sista match mot den däringa okända argentinaren.