Bagdad Borg, en belastning för regeringen


Vi har en lögnare som finansminister, en man som öppet ljuger om saker och ting, och som aldrig synas av media trots att det skulle vara så enkelt att bevisa att hans tomma prat aldrig leder till handling.

Om bankerna skor sig på ohemula räntor, vad händer då? Jo då poppar Borg upp som gubben ur lådan och säger till på ”skarpen”, enligt egen uppgift. Om direktörerna får enorma bonusar så händer samma sak, Borg ser bekymrad ut och säger att han tycker att det är omoraliskt, men han gör ingenting åt det. När storbankerna gjorde rekordvinster 2011 så sade Borg att han var bekymrad över bankernas övervinster, om bolåneräntorna har han också varit bekymrad, men ingenting sker. Men tidningarna behandlar honom respektfullt, de påpekar aldrig det som är uppenbart för alla andra.

Anders Borg är landets finansminister. Är det någon som har verktygen som krävs för att ändra på de missförhållanden som råder inom finanssektorn så är det – Anders Borg.

Men han gör aldrig någonting, visst att gnälla över räntor kan ju var och en av oss, men det finns en finansminister som har red-
skapen för att göra någonting åt saken, men han gör ingenting. Han bara pratar på som en svensk variant av Bagdad Bob, skulle jag få en önskan uppfylld så vore det att varenda bloggare tog in den här bilden på Anders Borg. Högerbloggarna gör det inte, för de är nöjda med honom. http://bilderblogg.se/c1/9bb.jpg

Men alla som vet hur sjuka, arbetslösa och pensionärer aktivt hålls utanför de ekonomiska förbättringar som kommit alla andra till del borde ta in bilden, varför inte visa den på sin hemsida en gång i veckan? Snart nog så kommer Borg stå i TV-rutan och ruska på huvudet och säga att riskkapitalisterna är för bedrövliga, men kommer han göra någonting åt det? Istället placerar man Marcus Wallenberg som ordförande i LKAB, är det någon som tror att Wallenberg ställer upp för att vara snäll?

Nej man planerar att sälja LKAB, ett företag som vi skattebetalare äger till ett hundra procent, ett företag som årligen drar in ett antal miljarder till statskassan. Pengar som går till sjukvård, vägar och andra nyttigheter. Men bara lugn, snart kommer Borg och Reinfeldt att börja tala om en försäljning. Och så länge dessa herrar är de som styr så kommer Wallenberg att få betala ett underpris för gruvorna.

it Andra om: , , , , , , , , , , svt sr12 dn1234567 svd1234567 ab1234567 Läs gärna: annarkia, 1, 2, lasse, frekar, ilsemari, varghjärta, 1, 2, 3 & k&å


5 svar till “Bagdad Borg, en belastning för regeringen”

  1. Det är ju märkligt att man inte anser att han är en belastning med allt sitt pratande i tid och otid. Han har fått beröm i utlandet. För vad då? För att han övertagit Perssons fögderi?

  2. Tomma tunnor skramlar mest som de säger och den tunnan har skramlat länge nu. Den som inte fattar att det bara är spel för gallerierna och en kluven tunga bakom tänderna, har uppenbarligen ingen aning om vad staten gör för bankerna idag och vilka påtryckningsmedel karln har.

    Tacka fan för att Eurozonen gillar honom, för dem fanns det 100 miljarder att trolla fram på bara nån vecka. Att göra något åt en fallerande infrastruktur, en havererad miljöpolitik, en skriande bostadsbrist, en enorm massarbetslöshet särskilt bland unga då finns det inte en spänn, men för misslyckade valutaprojekt är det bara öppna på lädret.

  3. Inte bara Marcus Wallenberg som regeringen vill ge förnyat förtroende i LKAB:s styrelse. Regeringen har även föreslagit Maud Olofsson till en post.

    • Häst svans, ring i örat, fånigt flin. Hans idol är nog Penn i Penn & Teller, en trollkonstnär, få folk att tro att du gör en sak när du egentligen gör något annat. Han hör iaf hemma på cirkus.