Nio palestinier dödade av Israel idag


Efter att ett tre personer dödats av en självmordsbombare så har nyhetsrap-
porteringen gått tillbaka till det normala. Idag har åtta palestinier dödats och det har blivit en liten notis i två tidningar.

Dagens Nyheter rapporterar ingenting alls (!) om det inträffade och texten nedan är hämtad ur SvD. Det kan tilläggas att källor hävdar att dessa palestinier ägnade sig åt bön när israelerna dödade dem. Israelerna säger precis som vanligt att de var terrorister.

SvD: ”Minst sex palestinier dödades när israeliskt flyg på tisdagen angrep en Hamasställning nära Khan Yunis i södra Gazaremsan, uppger vårdkällor. Alla som dödades var militanta medlemmar av islamiströrelsen, sade de… …Tidigare på tisdagen dödades två militanta Hamasmedlemmar i en israelisk räd nära staden Rafah, som också ligger i södra Gazaremsan.”

Media i Sverige värderar palestinska liv betydligt mindre än israeliska liv. Tidigare idag såg jag en video som Rawia Morra hade lagt ut på sin blogg. Den visade George Galloway och jag kan inte annat än beundra denne man. Han är utomordentligt klar och tydlig och jag lägger därför in en debatt från Sky News där han debatterar kriget i Libanon med ett israeliskt nyhetsankare. Den är visserligen hela åtta minuter lång, men jag lovar, den är underhållande. Orsaken till att jag väljer just den är för att han är så tydlig med just det jag skrev, det är skillnad på folk och folk…


George Galloway blir intervjuad från Israel

SvD HD Rawia Morra

Andra om , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Genevekonventionen, Krigsförbrytelser, Apartheid, Politik, Rasism, FN, EU, Resolutioner, Mänskliga rättigheter, Palestina, Palestinier [/tags]


18 svar till “Nio palestinier dödade av Israel idag”

 1. Faktum är att israeliska soldater sköt ihjäl en person på libanesisk mark så sent som igår.

  http://ap.google.com/article/ALeqM5iatuVoER7W-Sl8MaejLD25doFXNgD8UJ1HB80

  Nu väntar mig att Libanon ska följa Israels exempel från 2006. De bör bomba Israel sönder och samman samt driva sisådär en fjärdedel av befolkningen på flykt. Särskilt bör de fokusera på att bomba mjölkfabriker, bostadshus och infrastruktur.

  Väntar mig också att diverse liberaler ska applådera Libanons svar med motiv att libaneserna har rätt att försvara sig.

 2. Bra att ni andra orkar skriva om Israels dödande. Jag har faktiskt inte orkat…

 3. Det rapporteras, men saken är den att det är val i USA idag, det är mer intressant. Det sprängs ju dagligen bomber etc. i Mellanöstern så finns det någonting annat tar medierna det istället.
  F.ö. är SVD en bra tidning :)

 4. Supermakter har en tendens att till slut falla på sin egen storhetsvansinne. Ge Bush ett par år till
  och skulle garanterat klara biffen. ”Fienden” behöver i princip inte behöva göra något.

  Man måste orka skriva om dödandet, det är det minsta man kan göra, när våra politiker inte vågar säga ifrån. Jag har lärt att den som håller tyst mot förövarna håller med dem.eller?

 5. Som vanligt är de mördade palestinierna enligt israeliska källor militanta medlemmar i någon skum islamiströrelse.
  Det är aldrig enligt sionisterna vanliga människor som kämpar för att överleva i en situation som knappast längre kan kallas liv..
  Bush globala jakt på ”terrorister” tillåter Israel att använda alla tänkbara maktmedel för att förinta sina grannar. Israel bara säger att de var terrorister de dödade – och saken är utagerad. Till nästa gång och nästa gång…

 6. moe,

  Nej, jag håller inte med dem så klart, det är bara det att det ibland känns som om jag inte gör annat. Att skriva hela tiden om dödandet gör ju saker med en också…

 7. George Galloway säger det som omvärlden allt mera frekvent börjar inse, att Israel är en stat som tillämpar statsterrorism. Och ju fler palestinier Israel trakasserar, fängslar eller mördar desto mer växer kritiken. Världens ögon vilar ständigt på regimen Israel och dess
  agerande.
  Även om svenska media inte berättar hela sanningen så finns riktig information på nätet att tillgå. Vi behöver inte längre bli lurade av sionistmedias lögner

 8. Det är inte alls konstigt att du ibland känner vanmakt och att orken inte räcker till, Rawia Morra, med de svåra erfarenheter du ständigt bär med dig.
  Du har ett helt vanligt liv också med din lille son att ta vara på och behöver ibland vila och slippa ta in all hemsk information om ditt folks situation som ständigt väller in.
  Du gör redan en stor insats och har all rätt i världen att ibland inte orka. En stor eloge till dig, Rawia!

 9. kan man tänka sig att denna isrelaiska flygattacken är bara en hämnd för det som hände igår!
  så kallad demokrati………..

 10. Hampus Eckerman;
  Om man ser till hela, Irak etc. har jag den lite förenklade bilden att de gör det. Men det kan mycket väl vara så att jag förenklar det. Just nu är ju situationen i Irak bättre än på ett bra tag.

 11. Sara G,

  Tack ska du ha. Men det värsta med det hela är att det blir så rutinmässigt till slut: Åtta palestinier dödades av israeliska raketer idag, Hundra palestinier dödade under januari, tre palestinier dödades i en bil…

  Och bakom varje ”palestinier” finns det sörjande, mor, far, syskon, fru, barn, vänner, trängsel vid bårhuset, ont om cement att begrava dem med, någon som överlevt som gravt handikappad… våra siffror blir i sig själva orättvisa… vardalig rutin… och då blir man vansinnig av sorg när en mor säger: Jag saknar min pojke mest vid frukosten, eller: Vem ska jag laga mat för? Han finns inte längre och då lägger jag av… Allt det där ryms inte i våra siffror…

 12. Mr. G,

  Situationen i Irak har aldrig varit värre. Två hundra lik plockades ur en sjö igår. En massgrav med 50 kroppar. Och kriget är på väg mot Nineve och Mosul, den sisa regionen där det finns sunniaraber. Man har basunerat ut att man är på väg dit för att utrota al-Qaida där. al-Mosulborna vet att det inte finns någon al-Qaida där. De vet bara att amerikaner, kurder och shiamuslimer kommer att bedriva en av de största kampanjer av etnisk rensning sedan kriget började!

 13. För amerikanarna är situationen i Irak mycket bra, eftersom man vid ett G7 möte 2003 fastställt att Iraks statsskuld till 120 miljarder dollar. Iraks statsskuld är nu störst i tredje världen och uppgår 380 miljarder dollar! En enorma skuldsättning som innebär att Iraks oljereserver under en överskådlig tidsrymd kommer utländska finansinstitutionernas tillgodo. Den irakiska oljan har alltså konfiskerats av utländska oljebolag och finansiella intressen.
  Samtidigt lider befolkningen under ockupationsmaktens konstruerade inbördestrider och saknar tidvis tillgång till el och rent vatten.
  ” I Saddam Husseins gamla palats, som med all sin lyx har kallats Versailles vid Tigris, lever amerikanerna som vore de hemma i USA. Gröna zonen har blivit ett Little America avskiljt från det omgivande Irak. Murar behövde inte byggas. Det hade Saddam gjort. Det var bara för amerikanarna att installera luftkonditionering och eget vatten- och elsystem. Matlagning, skötsel av parker och planteringar sköts av Bushs vänner i företaget Halliburton.
  Om hur amerikanarnas liv i Gröna zonen har varit kan man läsa i Washington Postjournalisten Rajiv Chandrasekarans Imperial Life in Emerald City – Inside Baghdad´s Green Zone.”
  http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=67833&cat=4&pageIndex=0&arkiv=False

 14. Djävla israeler. Det är ofattbart att de får hållas. Tacka fan för att palestinierna blir desperata. Bodde jag i Gaza så skulle jag sätta igång att bygga raketer på direkten.

 15. Charlie, israelerna är inte ensamma, de har hela tiden USA bakom sig:

  ”President Bush on Monday launched his plan to provide Israel with $30 billion in defense assistance over the next decade. The president’s $3 trillion budget for 2009 includes $2.55 billion in security assistance to Israel, and an additional $30 million for refugee resettlement. Under the 10-year agreement signed between the United States and Israel in August, that sum will gradually increase until 2013, when it will level off at $3.1 billion per year until 2018. More…”

  http://www.aipac.org/

 16. Vi blir desperata bara vi läser eller ser det på TV. Hur tror ni människor som har upplevt det varje dag i snart 60 år känner? Deras släktingar och vänner trakaseras eller mördas varje dag, och det utan att någon bryr sig om det. Vete fan om inte döden vore en humanare tillstånd!!