Att resa till Pakistan


[column width=”49%” padding=”2%”]
Turbulensen fortsätter kring den svensk som tidigare suttit på Guantanamo, och Riksdagsmannen Peter Althin som representerar vederbörande har, enligt Aftonbladet, retat upp sig på utrikesministern.

Aftonbladet: ”Mehdi Ghezali och ytterligare tre svenskar har varit frihetsberövade i Pakistan i cirka tre veckor – men UD har fortfarande inte fått möjlighet att ta kontakt med de gripna. Nu uppmanar advokat Peter Althin svenska UD att agera ”kraftfullt” – och kritiserar det uttalande utrikesminister Carl Bildt gjorde i går. – Det är ju närmast chockerande att man går ut och säger på det sättet, säger Althin om Bildts uttalande…

… I går kommenterade utrikesminister Carl Bildt gripandena i en intervju med TT: – Den förra regeringen gjorde enorma insatser för att Ghezali skulle bli fri. Men jag ser väl inte riktigt det (scenariot) på horisonten för ögonblicket, sade Bildt”

Att döma av de uppgifter som sipprat ut från Pakistan så försöker man nu dämpa turbulensen därifrån. En representant har hävdat att man praktiskt taget dagligen griper människor i landet om man anser att man behöver utreda vad de gör där. En annan faktor som kan ha betydelse är förstås att den f.d. Guantanamofången kanske inte känt till att man måste ha visum för att resa in i landet.

Under alla omständigheter så är inte ett innehav av $ 8-900 per person någon indikation på att man haft kriminella avsikter. Och innan någons skuld är bevisad ska vederbörande betraktas som oskyldig. Sedan är det kanske inte speciellt listigt att resa till Pakistan i det läge han befann sig, men man bör nog akta sig för att tro på mediernas hysteriska rapportering i alla fall. Jag såg någon nyhetssändning på nätet och där beskrevs det som särskilt misstänkt att ha pengarna i plastpåsar.

Det kan vara så enkelt att trakten är såpass osäker så att de valt att stoppa in pengarna i underkläderna, svårare än så

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]carl bildt

behöver det inte vara. Media hävdar också att de var på väg till en talibanledare, som en ”källa” uppger. Den sortens information är jag alltid mycket speciellt skeptisk till. Ingen vet någonting i nuläget och det enda man kan göra är att vänta tills att de åtalas, eller släpps fria. Att resa utan visum är säkerligen ett brott som kan bestraffas, men ingen blir inlåst på livstid för det.

Jag tycker att det finns tydliga tendenser till hysteri när det gäller den f.d. fången och hans ressällskap. Man kan möjligen ha fog för att konstatera att det inte var speciellt listigt att resa till Pakistan, men är inget brott och han hade inte heller reseförbud. Att bete sig korkat är inte ett brott, något som antagligen en rejäl bunt borgerliga politiker ska vara tacksamma för.

[/column]
intressant Andra om: , , , , , , ab1234 ex123 svd123 dn123 röda-m roya svensson annarkia skp björn-b k&å lasse motbilder scraber t


5 svar till “Att resa till Pakistan”

 1. ”Att bete sig korkat är inte ett brott, något som antagligen en rejäl bunt borgerliga politiker ska vara tacksamma för.”

  Hahahahha! Dagens sanning!

 2. ”Jag såg någon nyhetssändning på nätet och där beskrevs det som särskilt misstänkt att ha pengarna i plastpåsar.”
  Man ska nog vara glad åt att pengarna var i plastpåse, vanligaste sättet att förvar pengar i den delen av världen är direkt mot kroppen och det ska ni veta, att såna pengarna luktar fan.
  Men det är klart att i tider med små plastkort finns inte journalisterna där kontanter är gångbara.

 3. När jag läste om dessa unga människor bli tagna i pakistan och läste lite om deras backgrund så skulel jag tro de var knarkkurirer och inte terrorister.

  Men jag kanske har pusslat ihop pusselbitarna lite fel.

 4. Underskatta inte Pakistans rättsväsende, de har nästan lika bra förutsättningar att
  hantera situationer som oss, görs bara lite annorlunda. Respekt tack!
  Ge dem en chans att utreda, våra utredningar går inte alltid så fort heller.