Årets Fjäsk!


Ibland undrar jag, och säkerligen många andra med mig, vad sjutton håller kvällspressen på med? Nu har Expressens krönikörer haft en brainstorming och kommit fram till att det är kronprinsessan Victoria som är årets kvinna 2011.

Expressen: ”Här tar Kronprinsessan Victoria emot Expressens utmärkelse ”Årets kvinna 2010”. När hon får höra motiveringen blir hon nästan förlägen. – Tack så mycket, det var vänligt, säger hon. Det var naturligtvis bröllopet med Daniel Westling som väckte störst uppmärksamhet under året. Men det är yrkeskvinnan Victoria som har utmärkt sig 2010.”

Det måste vara det mest udda yrke som ”årets kvinna” någonsin haft. Var har den dubbelarbetande ensamstående mamman tagit vägen? Hon som sliter som ett djur för att kunna studera på universitetet på halvfart. Vilka är det som städar på Expressens redaktion? Är det vuxna karlar som fullgör sin fyrtiotimmarsvecka med att sopa upp efter murvlarna?

Media har själva berättat att kungahuset nu har begärt extra miljoner för att prinsessans make behöver utbildas. Vi vanliga dödliga får snällt ta studielån och skaffa ett extrajobb på helgerna, men kungafamiljen kommenderar bara fram ett antal extra miljoner.

it , , , , , , , ex


2 svar till “Årets Fjäsk!”

  1. Vickan årets (yrkes)kvinna? Vilken ohöljd förnedring av Sveriges kvinnor! Vilken ohöljde förnedring av Expressen journalister att tvingas delta i denna snorigt hala och utstuderat fräcka lösnummerprostitution! Vickan har allt serverat på ett silverfat, som det svenska folket betalar. Så är det!

  2. Lovad vare herren. De som tidigare utsetts till Årets det ena eller det andra har ju som regel gjort bort sig totalt efter en tid och hamnat långt ner i skiten. Så jag förstår om Viktoria blev generad. Sådana där utmärkelser är illavarslande, på samma sätt som Nobels fredspris brukar vara det.