Är den israeliska regeringen tappad bakom en vagn?


Det är inte utan att man lyfter på ögonbrynen inför de nyheter som nu presenteras i media. Kriget mot civilbefolkningen i Gaza har fördömts av praktisk taget hela världen, fördömts som brott mot mänskligheten. Man använde utarmat uran och fosforbomber mot civilpersoner i strid mot alla krigets lagar och konventioner. Således kan nu inte israelisk militär personal längre resa till Europa eftersom de riskerar att arresteras. I linje med detta så utreder man om man brutit mot några konventioner. Och man väljer att utreda det själva, och som man frågar får man svar.

SvD: ”Den israeliska armén (IDF) ”uppträdde i enlighet med internationell rätt” under kriget i Gaza i januari, konstaterar armén själv, efter att i fem utredningar ha gått igenom sin egen verksamhet. Armén ”upprätthöll en hög professionell och moralisk nivå” konstaterar IDF, som i gengäld anklagar motståndarna för att ha ”minerat sina hus med sprängmedel, skjutit från skolor där deras egna barn gick och använt sitt eget folk som mänskliga sköldar”.”

Hade inte morden på 1400 palestinier, varav en majoritet var kvinnor och barn, varit ett brott mot mänskligheten så hade Svenska Dagbladets artikel varit dagens humoristiska höjdpunkt. Nu utgör den bara ett bevis på att den israeliska regeringen knappast kan anses befolkad av de skarpaste hjärnorna i Mellanöstern. Inte ens deras församlade

beundrarskara kan glädjas inför en så totalt intelligensbefriad slutsats som landets regering och armé nu presenterar.

Andra om: , , , , , , , , it SvD12 DN AB Dagen

[tags]Israel, IDF, Mellanöstern, Krigets lagar, Genévekonventionen, Brott mot mänskligheten, FN, EU, Politik[/tags]


19 svar till “Är den israeliska regeringen tappad bakom en vagn?”

 1. Ja, det är så skrattretande så det inte är sant. Det är ju självklart dem friar sig själva. Alltså ibland undrar man hur(eller rättare sagt, MED VAD..) människor tänker =S

  Jag säger: Bojkotta hela den sionistiska högen, sänd dem alla till Haag och låt dem lida inlåsta på livstid…
  Världen skulle allt må bättre utan dessa vidriga människor!

 2. I vilka fall är det ok att den misstänkte utreder sig själv och dömer sig själv.

  Jag skulle vilja göra det om jag var misstänkt för något.

 3. Om den här kriget “upprätthöll en hög professionell och moralisk nivå”, vågar man tänka på hur ett krig av Israel kommer att se ut som inte håller denna ”nivå”?

 4. De fattar uppenbarligen inte att de själva bidrar till en ökad antisemitism. Eller så gör de, och då måste man fråga sig vilket behov det tillfredsställer?

 5. Stackars världens alla judar. De kommer att få en kopiös massa skit igen för israels agerande.

 6. Manne det kan vara så de förstår perfekt och de gör detta bara för att få behålla makten.

  Så det kan vara i minsta detalj planerat.

 7. Maja, en förutsättning för att Israel ska ha legitimitet är just – antisemitism. Kan man göra troligt att det finns antisemitism så ifrågasätter världen inte att de utsatta får ha en egen stat. Skulle det inte vara så tvingades man att uppföra sig på ett internationellt godtagbart sätt, nu tjänar det deras egna syften att göra precis tvärtom.

 8. Jag gillar Baraks kommentar via Haaretz:
  ”The IDF is not afraid to investigate itself and in that, proves that its operations are ethical”

  Det är ju så väldigt etiskt att utreda sig själv snarare än att låta någon oberoende göra det…

 9. Det tragiska är att judar över hela världen kommer att få en massa skit för de sinnesrubbade i Israels regering. Det verkar som om Charlie har rätt.

 10. Nu ser man tydligt sagovärlden i Underlandet…
  Allt är så vackert med glittrande fåglar, rosa elefanter och turkosa delfiner!
  Massor av glada kaniner hoppar in i hus byggda av choklad kex!

  Nämligen, vad är det som krävs att hamna i liknande dimension..?
  Bra knark..? (Som Nima har sagt till mig en gång)
  Hög feber?
  …eller den totala ideologiförblindelsen att man börjar njuta av sina egna absurt!?

 11. Är den israeliska regeringen tappad bakom en stridsvagn? Tydligen! Det är väl samma fenomen som inom den svenska polisen (gäller väl alla polisorganisationer). Så fort makten ska utreda sig själv, så blir den korrupt! Men detta är lite väl magstarkt! Omvärldens dom emot diktaturens kreatur i Israel kommer att bli HÅRD!

 12. Det finns folk som inte är tappade efter stridsvagnar, tack och lov.

  Den norska läkaren Mads Gilbert var med igår när 6 norska advokater lämnade in stämningsansökan mot bland andra Olmert, Livni, Barak och Ashkenazi plus några till.

  För krigsförbrytelser.

 13. De flesta mördare erkänner aldrig att de har begått ett brott och Israel tillhör denna kategorin
  Israel är redan dömt av en hel värld , Om Israelerna har rent mjöl i sin påse då skulle de låta en oberoende kommission utreda saken men de vägrar att acceptera detta
  Israel visar ett falskt resultat för att vilseleda omvärlden och för att skydda sina officerare när de reser utomlands , det är också ett försök från Israel för att legitimera ockupations brott mot mänskligheten
  Scenen av de palestinier som dödades och lemlästades i Gaza har etsat sig fast i hela världens minne och de kan jämföras med Holocaust , Israel försök att rentvå sig kommer inte att fungera
  Massakern i Gaza kommer att vara som en skugga som förföljer Israel i evigheten

 14. Israels arme och Wanjas revisorer utreder sjalva om de gjort nagra fel.
  Ingen av dem hittar nagra.

 15. How watches the watchmen?
  Egen granskning är med några få undantag ett spel för omgivningen. Granskningen blir ofta en själuppfyllande profetia som ger en tillfredsställelse hos de granskade och deras chefer.
  Att några opponerar sig? Jaja det kan man vifta bort.
  Att det är en massa som opponerar sig? Jaja bara vifta lite mera och gå därifrån! (Det gör man i FN!)
  Det stora problemet är att antisemitismen, kritiken och hatet kommer snarare stärka israels ställning och troligen driva ännu fler till rabiata sionistlägret. Har en känsla av att man utnyttjar situationen av just den anledningen.

 16. ”Israels armé friar sig själva” säger rubriken…

  Det är så när man bestämmer sig leva helt ensam i en så stor värld.