Antisemitismanklagelser mot Aftonbladet, igen..


Nu berättas det i Aftonbladet att man återigen har anklagats för antisemitism. Det är i kvällstidningen Expressen som man lämnar utrymme för den sortens anklagelser, som vanligt kanske jag ska tillägga.

Fakta i målet är att alla som kritiserar staten Israel regel-
mässigt anklagas för antisemitism, men det är faktiskt Israels enda sätt att försvara sig. För ser man till Genèvekonven-
tioner, resolutioner, FN:s mänskliga rättigheter och den mer ovanliga skrivningen – Brott mot mänskligheten, så kan man konstatera att Israel bryter mot allt i varierande grad. Sådant går givetvis inte att försvara, därför anklagar man istället kritikerna för just antisemitism.

Åsa Linderborg i AB: ”Med samma periodicitet som årstiderna avlöser varandra – fyra gånger om året – kan man på Expressens kultursida läsa att Aftonbladet Kultur sprider antisemitism.

Vi blev anklagade för antisemitism när vi kritiserade Israels krig mot Libanon; när vi ifrågasatte Israels krig mot Gaza; när vi tog avstånd från att Netanyahus regim gjorde Ship to Gaza till ett flytande slakthus. För att inte tala om när vi tog upp frågan om organstöld, ett problem som nu är allmänt erkänt i Israel och föremål för lagstiftning i Knesset. Etcetera.”

Problemet med dessa anklagelser är förstås att allt fler ser att det faktiska innehållet anklagelserna är vare sig är rasistiskt, hets mot folkgrupp eller just antisemitism. Det kan aldrig vara ett brott att kritisera en nation för att de konsekvent bryter mot palestiniernas mänskliga rättigheter, för att de olagligt ockuperar Västbanken och för att sedan ett antal år blockerar Gaza. Dessutom ökar ockupationen i omfattning för varje år som går, man stjäl mer och mer mark.

Det är ett brott mot mänskligheten och folkrätten och det vet alla, eftersom det också är FN:s synpunkt så får väl Israel anklaga hela världen för antisemitism. Jämt.

it Andra om: , , , , , ab12 gp sr dn12 svd12


9 svar till “Antisemitismanklagelser mot Aftonbladet, igen..”

 1. Ja det där är en sorglig attityd från Israels sida, och deras apologeter. Jag har läst många artiklar som är kritiska, men jag har nog aldrig läst antisemitiska artiklar vare sig i tidningar eller på hemsidor. Jag tror nog att det finns, på bland annat nazistsidor, men dem besöker jag ju aldrig ändå. Men nog gör Israel bort sig så det både räcker och blir över alltid.

 2. Vanlig taktik det där, kleta en otrevlig etikett på folk och företeelser. Andra som kör samma taktik brukar tala om svenskfientlighet…

 3. Den springande punkten är just det där med att anklagelser om antisemitism är Israels enda tillgängliga argument i den internationella debatten. Och dessutom det enda kittet mellan de demokratiskt sinnade länder som av tradition sluter upp bakom Israel.

  Parallellerna mellan Sydafrika under apartheid-tiden och dagens Israel är hela tiden närvarande. Länge försvarades Sydafrika med att det var en ”demokrati”, men som alla vet räckte inte det. Till slut vände den fria och demokratiska världen ändå ryggen åt regimen. Det vita Sydafrika hade nämligen inget annat argument i debatten – och det är en läxa som israelerna lärt mycket grundligt.

  Varje gång landet utsätts för kritik, välgrundad eller inte, måste antisemitism-argumentet därför fram. Kritikerna måste tystas hårt och snabbt. Man har helt enkelt inte råd att tillåta en fri och nyanserad debatt eftersom det på sikt riskerar leda till att deras allierade överger dem, precis som med Sydafrika.

 4. Ilmar Reepalu i Malmö bli ideligen anklagad för antisemitism. Han deklarerar på ett öppet och beundransvärt sätt sin avsky för staten Israels agerande. Och detta gör han naturligtvis inte ostraffat. Han bemöts som alla andra som vågar påtala Israels skamliga agerande mot palestinierna med stämplen och inte med motargument.

 5. Jag bara måste rekommendera er att läsa/lyssna på David Weiss – en rabbi verksam i USA. Söker ni på Youtube ska ni finna fler som intervjuat honom – tom FoxNews

  http://www.aljazeera.com/programmes/talktojazeera/2012/03/201231083221669780.html

  Netanyahus trummande på den ’judiska staten’ (inte den Israeliska), är en del av det olösliga – han ställer sej i ett hörn där staten Israel alltid ska ses med sionistiska glasögon … synd för alla andra grupper inom Israels gränser – muslimer druser sekulära judar mfl

  Janne

 6. Israel möter oöverträffad kritik från världssamfundet inklusive ekonomisk , akademisk och kulturell bojkott , Detta kallas för anti israelisk och inte anti semitism

  Antisemitism riktar sig mot det judiska folket och det judiska tron , Det som pågår nu är en systematisk kampanj som försöker märka alla Israel kritiker som antisemiter

  Det är en berättigad kritik av Israel och dess beteende men de spelar alltid offerrollen för att rättfärdiga sin aggression , Antisemitism används för att täcka statens Israels politiska , rasistiska och våldsamma doktrin

  De som kritiserar Israel är modiga , de går emot de två stats terrorister koalition Israel och USA

 7. Använd samma alias och epost som du gjorde för en kvart sedan! / Jinge

 8. Det är väldigt tråkigt att så många s.k. liberala dagstidningar ställer sig bakom detta ständiga mantra om ”antisemitism”. Det är ju lite som att bli anklagad för att ogilla alla kineser om man kritiserar det kimesika ”kommunist”partiet. helt ologiskt. Igår hörde jag på radio (studio 1) att Illmar Reepalu blivit uppläxad av Obamas speciella sändebud i antiseminism frågor, vilket säger en del om Israels inflytande. I mina ögon så är han visserligen lite klumpig i sina uttalanden, men knappast någon antisemit.

  • Igår hörde jag på radio (studio 1) att Illmar Reepalu blivit uppläxad av Obamas speciella sändebud i antiseminism frågor, vilket säger en del om Israels inflytande. I mina ögon så är han visserligen lite klumpig i sina uttalanden, men knappast någon antisemit.

   Medhåll! Men när han säger att judiska församlingen skulle ta avstånd från det israeliska massmordet med bland annat fosforgranater i Gaza, ja då trampade han över. Det är knappat ”judars” fel att Israel har en regering som borde spärras in för sina brott mot mänskligheten. Jag hörde Reepalu i studio ett i morse, han är nog inte antisemit, bara korkad.