Älskar du Putin?


Detta unika blogginlägg är skrivet av skolkamraten Brage Norin, Bodensare som jag. Brage ”vill gärna tillägga att jag föddes hemma på sofflocket i en avlägsen by i Norrbottens inland. Detta är jag stolt över. Jag brukar skämtsamt hävda att BB-ungar inte fått uppleva livets hårda skola.” Brage huserar i Skogså tankesmedja utanför Boden ”en stad i Norden där solen aldrig ler”, som det hette i soldatvisan. Men det märkte inte vi.

Boden_centrum

I tidigare mail till mig skriver fysikern och vetenskapsmannen BrageVetenskapliga – väl refererade – inlägg är viktiga.(Undrar om han har något särskilt i tankarna…?). ” Men ibland är känslomässig agitation bättre,” skriver Brage.

Brages artikel.

JAG STÄLLDE FRÅGOR – OCH FICK SVAR
Jag träffade för ett par veckor sedan en kvinna som var
från Ryssland och undervisade svenska för invandrare.
Min fru kände henne.
Putin untitled
Jag frågade henne rakt men vänligt – ”Älskar du Putin?”
Hon styvnade till inför den raka frågan och svarade efter en stund – ”Ja det gör jag.”

Jag ställde en följdfråga: ”Är Putin den mest respekterade ledaren i hela Rysslands historia?” Hon svarade utan att tveka – ”Peter den Store och Putin är nog de mest älskade ledarna i hela Rysslands historia.”

Hon verkade vara en fin och varm människa. Min fru berättade att hon var mycket omtyckt av eleverna på skolan där hon undervisade.

Putin är enormt populär i stora delar av världen enligt massor av opinionsundersökningar. Men i USA och i många länder i EU utmålas Putin som ett monster.
Mugabe untitled
Mugabe utmålades under flera år som en av historiens värsta svin i västvärldens massmedia. Men så blev Mugabe ordförande i Afrikanska Unionen AU – och hatpropagandan mot Mugabe kom av sig. Plötsligt tystnade västvärlden.

Nelson Mandela klassades som en terrorist av USA och Israel under ett helt årtionde. Carl Bildt och Cameron skrev hatartiklar om ANC under många år. Cameron demonstrerade under sitt egenhändigt gjorda plakat ”Hang Mandela” i London. Detta är sanningen. Men även denna hatpropaganda kom av sig.

Fidel Castro har under årtionden utmålats som ett monster i väst. På Kuba och i stora delar av Sydamerika är han en stor idol. Idag respekteras han djupt i stora delar av världen. USA har vaknat upp i verkligheten. Castro är fortfarande älskad av folket på Kuba. Hat-propagandan har nu tystnat nästan helt.

Mandela och Castro untitled
Idag ska vi hata Putin. Men hatkampanjen vacklar. Den verkar inte gå hem i folkdjupet. Putin
blir alltmera populär i nästan hela världen. Detta är ”The Truth and nothing but The Truth”. Det verkar som om CIA:s hatkampanj ännu en gång kommer att misslyckas.

Olof Palme beskrevs öppet som en risk för nationens säkerhet av kommendörkapten von Hofsten i en artikel i Svenska Dagbladet. Expressen publicerade rader av hatartiklar mot Palme. Ungmoderater körde omkring i bilar med emblem – ”använd kondom – det kan födas en Palme till”. Jag mötte själv flera sådana hat-bilar.
Poliser i Stockholm övningssköt mot pricktavlor som föreställde Olov Palme – berättade Leif G W Persson öppet i svensk television. Sanningen är mycket magstark. Poliser övningssköt mot måltavlor som föreställde landets statsminister! Detta skedde regelbundet enligt G W Persson. Denna sanning vill ingen höra.
palme

SER VI INTE SANNINGEN?
Ser vi inte vad som händer efter USA och NATO:s ”fredsbevarande” insatser? Ser vi inte blodpölarna i Libyen, Syrien, Irak, Afghanistan, Palestina, Jemen, Ukraina – listan är ju utan slut. Hur kan vi till och med blunda inför de värsta former av tortyr som spreds i världen efter Bush:s val till USA:s president?

Nobelpristagaren i litteratur Harold Pinter höll ett ”Nobel-tal” som fick västvärlden att tystna. Han höll sitt tal från sin rullstol – han var svårt cancersjuk. Han berättade sanningen – som ingen i väst ville höra.
Sanningen är fruktansvärd. Västvärlden är tyst inför TORTYR!!!

GASKRIGFÖRINGEN MOT IRAN
Saddam Hussein ställde upp på CIA:s planerade gaskrigföring mot Irak.Alla FN:s vapeninspektörer tvingades skriva under en försäkring om att aldrig berätta vad dom såg i Irak. Vad såg alla dessa inspektörer? De såg etiketterna på alla de företag som hade levererat gasstridsmedlen till Husseins regim. Det var en sanning som absolut inte tålde dagsljuset.Väst ställde upp på CIA:s gaskrigföring mot Iran! Suck och stön.

Varje hel varm människa vill kräkas mentalt när dom inser sanningen.
Varje hel varm människa vill gråta inombords inför den bittra sanningen.
Grymta månde galtarna när sanningen segrar.


11 svar till “Älskar du Putin?”

 1. Putin är uppe i 89% i popularitet nu. Det var annat förr när han ’bara’ hade, var det 66%? Inte så konstigt, han gör ju sitt jobb och följer en fast linje utan att ge sig in på äventyrligheter eller låta sig provoceras. Det är nog det sista som gör ”väst” så ursinnigt – deras ideal-Putin hade naturligtvis ockuperat Georgien och Ukraina! Men ryssarna kör sin egen linje, räcker lång näsa åt ”väst” (inklusive det ynkliga EU) och bygger ut samarbetet med Kina i stället. Inte undra på att smutskastningen antar rent bisarra och pinsamma nivåer.

  Av resterande 11% antas större delen utgöras av folk som tycker att Putin är för mjuk mot väst, samt ett par procent ”västvänliga” liberaler med minimalt folkligt stöd.

 2. Vladimir Putin är ideologisk sett en man som hör hemma i en konservatism. Och han stödjer sig inrikespolitiskt på den ortodoxa kyrkan och dess representanter. – Så jag borde egentligen inte alls känna sympati för honom eller hans politiska linje. Men känner ändå beundran för hans beslutsamhet att försvara Ryssland i en för landet omöjlig situation. Washingtons krigsmaskin planerar att krossa Ryssland och sedan stycka upp landet i delar för att oskadliggöra ”moder Ryssland” som nation. Planer som Putin och Lavrov är väl medvetna om. Och måste ta ställning till. De har Mordor emot sig och ingen vet vad dess generaler tänker genomföra. Inte heller hur. De har börjat med ”sanktioner”. Ett grepp som kan jämföras med en medeltida belägring. Efter USA:s angrepp på – som Brage Norin skriver – Libyen, Syrien, Irak, Afghanistan, Palestina, Jemen, Ukraina borde vi alla vara vaksamma. Och förstå Rysslands situation. Hur en hel värld kan blunda för USA:s aggressioner är en gåta. Eller kanske inte – om man tar i beräkning deras enorma propagandaövertag.
  Ger länken till ett upprop som innebär en sympatiyttring för Ryssland. Ett upprop som kanske är litet naivt utformat men ändå kan betyda något:
  http://dearputin.com/sv/#prettyPhotoPop/0/

  Ulla Johansson

 3. Alla som är och varit emot bankirväldet har kallats ”Hitler”, ”Diktator”, ”Hot mot världsfreden”, ”Dödar sitt folk”, mm. och regeringar som inte faller bankiren i smaken kallas ”Regim”. Då vet vi att bankiren är förbannad för denne fick inte sin vilja. Då börjar hela media och bankirmaskineriet rulla – propaganda och sanktioner därefter invaderas och förstörs landet – kolla på Libyen, Irak och nu Syrien. Innan var det Afghanistan, Somalia, Jugoslavien.

  Visst älskar man Putin, Mugabe och Gaddafi! De sätter/satte sitt land och folk före bankiren!

  • Det är klart att ingen nyhetskonsument i Sverige, dvs. en som följer de traditionella svenska massmedierna, har någon rimlig möjlighet att förstå skillnaden mellan Putin och Medvedev. En och annan av oss kan tycka att det vore ett uppdrag, bland många andra, för Public Service att bringa klarhet i, åtminstone om denna institution följde de lagar och avtal som reglerar verksamheten. Men nu har vi i SR och SVT tämligen renodlade propagandakanaler, som skeppat sitt allsidighetsuppdrag över bord och skamlöst följer den västliga husbondens röst. Alltså reder de aldrig ut begreppen.

   Om det då ändå vore lite klös i granskningsnämnden för radio och tv, skulle den institutionen kunna uträtta storverk, rätta till problemen och hjälpa till att styra upp uppverksamheten i Public Service. Genom styrning och utnämningar har nu i stället skapats en papperstiger, en harmlös demokratisk skenfasad att visa upp när de stora jubeltalen ska hållas.

   Även om läget ur informationssynpunkt skulle vara bekymmersamt behöver för den sakens skull ingen hemfalla åt gammeldags kremlologi! Via artikeln på nedanstående länk (nästan två gammal förvisso och mycket har hänt under tiden) får läsaren en klar uppfattning om att Putin och Medvedev representerar olika maktsfärer i det ryska samhället, vilket självklart är av stort intresse
   http://thesaker.is/1993-2013-is-the-twenty-years-long-pas-de-deux-of-russia-and-the-usa-coming-to-an-end/
   I förbigående framkommer ganska tydligt varför Medvedev behandlas med silkesvantar i den västliga pressen, jämfört med Putin.

   • I klippet med Lev Leshchenko när han sjunger ”Den Popbedy” ser man efter 1:26
    att Putin (premiärminister) står bredvid två äldre militärer som båda bär medaljen
    som visar att de belönats med den högsta utmärkelsen som fanns i Sovjetunionen-
    ”Sovjetunionens hjälte” (av deras ålder att döma antagligen under det stora
    fosterländska kriget). President Medvedev får inte stå bredvid dem, vilken klart
    markerar rangordningen mellan Putin och Medvedev.
    Under åren som president visade Rysslands första kanal (Pervyj kanal) på kvällsnyheterna
    alltid hur president Medvedev och premiärminister Putin satt vid ett bord och pratade.
    Det omvända gäller givetvis inte, och det var länge sedan jag såg Medvedev på Rysslands
    första (och största) TV-kanal.

    Jag har flera vänner som upplevde sovjettiden som berättat om den chock de fick
    när Leonid Brezjnev började utnämna sig själv till Sovjetunionens hjälte i samband
    med sina födelsedagar. Under det stora fosterländska kriget belänades 11635 personer
    med utmärkelsen ”Sovjetunionens hjälte”, varav 2021 var ukrainare, något som illustrerar
    Ukrainas enorma bidrag till segern över Hitlertyskland (10 av Röda arméns 41 marsalkar var
    födda i Ukraina).

    • Mats
     Du tog upp detta under 8dagar tidigare, och jag förstår fortfarande inte varför du gör så stort nummer av att en väst-påläggskalv – åtminstone tidigare – som Medvedev, inte står högst i rang i högtidligheter gällande Sovjets kamp för sin överlevnad inför samma västoligarkis brutala anstormningar. Hitler liksom alla andra fascister var bara verktyg för denna oligarki. Och i ngn mån var (eller är ?) Medvedev i riskzonen för att också ses som ett potentiellt verktyg för dessa parasiter. Att Putin ses som mer nationellt pålitlig är inte ett tecken på att han är diktator. Vänd på det och sätt en liberalernas hejduk för att fira segern och betänk att som kommentarena ovan säger anglo- liberalernas mål är att stycka Ryssland. Vilket hån mot den nationella högtiden.

     • Frågan är ju om Putins strategiska beslut, givet att man köper bilden
      av Rysslands inringning, är optimal för Ryssland. Var annekteringen av
      Krim nödvändig, eller fanns det andra möjligheter som bättre skulle
      tjänat Rysslands intressen? Jag har en känsla av ett den ryska säkerhetstjänsten
      var dålig på att läsa situationen i Ukraina. Nu har Putin fått ett Ukraina
      som är minst sagt fientligt inställt till Ryssland i allmännhet och Putin i
      synnerhet, och man har ett krig alledeles inpå sin egen gräns, ett krig
      som man i dagsläget inte verkar riktigt veta vad man ska göra med.

      Så inringat är inte Ryssland, historiskt sett. Lyssna på Stalins tal
      den 7 november 1941, när tyskarna stod vid portarna till både Leningrad
      och Moskva. Stalin konstaterar att situation var än värre i november 1918.

      Ett Ryssland som är helt beroende av export av gas och olja, en rymdsektor i
      kris, svag rubel, en vetenskap som inte är i närheten av den sovjetiska (de
      bästa forskarna lämnar Ryssland), och nu ett grannland som är fientligt
      inställt och där konflikten skär rakt genom familjer på båda sidor gränsen.
      För första gången sedan ryska inbördeskriget strider ryska soldater mot
      sina egna bröder.

 4. Här kommer en ovetenskaplig undersökning om Putin och Obamas popularitet i värden.
  Går man till den största handelsplatsen i världen Alibabas systersite för privatpersoner Aliexpress och söker på Putin bland T-shirts får man T-Shirts > ”putin” 2,308 Results
  Söker man på Obama bland T-Shirts > ”obama” 453 Results.
  se länkarna nedan de talar sitt tydliga språk.
  http://www.aliexpress.com/premium/putin.html?site=glo&g=y&SearchText=putin&page=2&CatId=100003071&initiative_id=AS_20150704101107&shipCountry=se&prNum=23&needQuery=n

  http://www.aliexpress.com/premium/obama.html?site=glo&SearchText=obama&g=y&CatId=100003071&initiative_id=SB_20150704105632&shipCountry=se&needQuery=n&isrefine=y

 5. ”Men i USA och i många länder i EU utmålas Putin som ett monster.”
  ————–

  Det är väl mest i Natostyrd media han utmålas som ett monster. Annars verkar amerikaner i allmänhet inte dela denna åsikt:

  Vladimir Putin: The 10th Most Admired Man in America
  The widely denounced Russian leader received more positive votes than Mitt Romney, Joe Biden, or Bono in an annual Gallup survey.
  http://www.theatlantic.com/politics/archive/2014/12/vladimir-putin-the-10th-most-admired-man-in-america/384085/