Åker Blondinbella fast nu?


Nu har väl ändå Isabella Löwengrip kackat i det blå skåpet? När hon fyllde 18 år så sålde hon dold textreklam för 25 000.- per tre inlägg om jag minns rätt. Hur det gick med den utredningen minns jag inte. Däremot minns jag att jag läst att hon tänker börja studera juridik i höst, en förhoppningsvis blivande jur kand som inte alls har pejl på vilka lagar det är som gäller.

SvD: ”Isabella Löwengrip letar efter klädföretag som vill skänka vinterkläder till henne i utbyte mot länkar och bilder på hennes blogg Blondinbella.se. Men den typen av marknadsföring är inte tillåten, enligt konsumentombudsmannen, KO, som nu inleder en granskning. – Blondinbella är en förebild, det är klart att många vill ha samma kläder som henne, säger Mattias Grundström, jurist på Konsumentverket till Dagensmedia.se.”

Nu har KO startat en utredning, något som säkerligen kan påskynda nedstängningen av hennes blogg. Det jag inte begriper är varför hon inte har vanlig annonsering typ Google Adsense. Jag får ihop pengar som täcker mina utgifter för webbhotell och domän, och någon hundralapp till då och då, med hennes besökarantal skulle hon kunna få in mer än en normal månadslön.

I stället väljer hon att mer eller mindre lura sina besökare. Skriver hon om ett par snygga vinterstövlar och visar bilder, så gör hon det för att hon fått rejält betalt. I vart fall om de avslöjanden som kommit stämmer. Och det gör de nog. Dessutom så visar hon bilder från skoaffären som har såå trevlig personal, och fyller på med bilder på den

goda bakelsen från det trendiga kondiset som hon och hennes kamrat passar på att besöka i samband med ”skoinköpet”.

Vore jag en tonårstjej som läste hennes blogg skulle jag bli urförbannad på henne för att hon luras. Och – det kan inte löna sig att hålla på så i längden. Dessutom försöker hon fixa gratismat till nya lägenheten. Hur kul kan det vara att börja på juristlinjen med att ha blivit känd för oegentligheter?

Andra om: , , , , , , it SvD DN LÄS DagensMedia.se! DPS1 HD

[tags]Blondinbella, Isabella Löwengrip, Konsumentombudsmannen, Textreklam, Ärlighet, Lurendrejeri, Politik[/tags]


10 svar till “Åker Blondinbella fast nu?”

 1. Det finns nog en liten möjlighet att komma åt Blondinbella nu, åtminstone om man på något sätt kan använda brevet som KO påstås ha kommit över. Vad gäller produktplaceringar i inlägg är det svårare då det är just ord mot ord som gäller. Fast vem vet, det kanske finns bokfört att hon fått pengar från något företag som har med hårprodukter att göra. Om det är samma företag som synts i hennes inlägg, då borde man kunna sätta dit henne. Det har blivit en väldigt stor grej runt Blondinbella, med reggat AB och allt. En normal bloggare hade jag inte brytt mig om ifall de tjänar en krona – svart. Men i hennes fall rör det sig om många hundra tusen.

  • Det är betydligt mer. Hon har köpt en BR någonstans i stan, hon har länge talat om att hon sparar ihop inkomster från bloggen till det. Och det vore helt ok om dessa inkomster redovisas, och att det framgår vad som är reklam.

  • Det tycker inte jag. En söt ung tjej, hyfsat ”inne”, klär sig snyggt, omtalad, dyra vanor. Många fjortisar tycker att hon är ”stor” och ser säkert upp till henne.

 2. På Dagensmedia börjar nu allt fler företag framträda, som har fått brev från Blondinbella inc. Och det är inte bara kläder hon vill ha, hon skall ju tydligen flytta och vill ha mat och annat också. Men att KO skulle försöka hålla efter sådan här typ av sposring är ju bara löjligt, i så fall skulle de ju t ex vara tvungna att ge sig på varenda program som sänds i TV4.

 3. Fast det är komiskt att så många vill dissa henne…………hon är 18 år, när jag var 18 var jag inte lika driven och smart.

 4. Adsense get inte speciellt mycket pengar längre. Hon får säkert dubbelt så bra betalt genom att sälja länkar och annonser.

 5. Marknadsföringslag (2008:486)

  Reklamidentifiering

  9 § All marknadsföring ska utformas och presenteras så att det tydligt framgår att det är fråga om marknadsföring.
  Det ska också tydligt framgå vem som svarar för marknadsföringen. Detta gäller dock inte framställningar vars enda syfte är att skapa uppmärksamhet inför uppföljande framställningar.

  Källa: http://www.notisum.se/rnp/SLS/lag/20080486.htm

  Mats

  Ja hennes pappa är Jurist, det stämmer…. *skakar på huvudet*

 6. ”Moderat 17-årig blondin flicka”
  Se två saker. En är det hennes pappa som fixar allt tekniskt! Han är slug och drar sej ej för utnyttja alla tekniska medel för tjäna pengar som även kommer honom till del. Idag försörjer han ju till stor del sin familj på dotterns annonsintäkter.
  Han tycks vilja få dottern i affärssammahang se ut. är en ”duktigt idiot”.

  Vilket hon till viss del är. Änn så länge. . .
  Eftersom hon envisas med att säga hon är Moderater. Över hela Google skriks ut att Blondinbella är 17-årig Moderat.

  Namnet Blondinbella, är därmed direkt varumärkeskopplat till Moderaterna.

  Nu känns som om *Är* blir för mycket för alla.

  Men en sak ser jag, detta är också ett propagandaknep från moderaterna. Planterar ideer hos fattigare flickor, att rösta på dem vid valet 2010.