Aftonbladets hjärnblödning

Som besökarna här märkt så är jag normalt tämligen positivt inställd till Aftonbladets ledarsida, dessutom med visst fog. Men även solen har som bekant fläckar, men dagens prestation signerad Katrin Kielos är inte någon solfläck, det är rena rama hjärnblödningen.

AB: ”Inga är mer förvånade än Tony Blairs landsmän över att den forne brittiske premiärministern plötsligt framstår som toppkandidat till posten som ordförande i Europeiska rådet. The Guardian konstaterade att denna comeback är lika osannolik som att David Beckham skulle spela i fotbolls-VM 2010. Men just det – det ska han ju antagligen.”

Alldeles oavsett vilka taktiska hänsyn man kan vilja ta så finns det ingen nu levande som kan vara okunnig om Tony Blairs roll i Irakkriget och det som kallas ”Kriget mot Terrorismen”. Jag behöver inte heller motivera den meningen, alla vet exakt vad jag menar. Det har dött över en miljon irakier i direkt följd av kriget, och på grund av de sanktioner som beslutats på initiativ från Bush & Blair.

Dessutom kan man fråga sig hur Aftonbladet tror att den muslimska världen skulle reagera på honom som EU-
president?

Jag undrar förstås vilken roll det spelar att han varit Labour-ledare i Storbritannien, men spelar det in så borde man också

Aftonbladet
fundera lite över den socialdemokratiska linje som han fört. Att Göran Persson möjligen anser att den är socialdemokratisk räknas inte, i Sverige förs Blairs politik för närvarande av – alliansen. Så ska Blair utgöra någon sorts balans till José Manuel Barosso så kan man undra hur vågskålen ska vara skapad. Bägge sitter tämligen nära varandra – i samma skål.

Varför bemödar sig inte Katrin Kielos att fundera över varför Blairs landsmän är så förvånade?

intressant Andra om: , , , , , , , dn svd t

  14 comments for “Aftonbladets hjärnblödning

 1. 9 oktober, 2009 at 08:22

  Eu är som en dålig såpa serie och hur ironisk den än verkar så är den allvarlig… Blair är en hemsk människa som inte förtjänar en plats någonstans i EU… inte en chans att han blivit vald av folket om vi fick välja…

 2. Sniff
  9 oktober, 2009 at 08:39

  B-lair kan ta Anna Anka som drottning så kan de två bli härskare över EUs absurda del var bananerna och gurkorna är spikraka. Det syns tydligt att bara man kommer över en viss gräns blir det snudd på möjligt att göra vad som helst och enbart flytta sig mot högre och högre poster, blir belönad eller bli sparkad uppåt oberoende av vad man gör.
  Herregud Kissinger fick Nobels fredspris då kan ju Tony bli president!
  Sorry kung eller vad man vill kalla det. ;-)

 3. Thomas E
  9 oktober, 2009 at 09:30

  Det finns en namninsamling på we we we punkt stopblair punkt com.

 4. Gösta Berling
  9 oktober, 2009 at 09:43

  Jamen så är det ju. Så högervridet som EU är kommer t o m Blair att betraktas som en vänsterman.

 5. Putte
  9 oktober, 2009 at 10:43

  Jättebra inklägg.

  Det finns en namninsamling mot Tony Blair som redan fått över 35 tusen underskrifter. Pusha gärna för länken på din blogg.

  http://stopblair.eu/

  • Sara G
   10 oktober, 2009 at 08:58

   Jag har skrivit under petitionen och uppmanar alla att göra likadant. Blair är en kriminell typ som omedlbart ska gå till domstolen i Haag.

 6. bodil
  9 oktober, 2009 at 11:18

  Utan att ha någon synpunkt på om gentlemannen Tony Blair är rätt person för uppdraget så anser jag att Katrin Kielos och Nisha Besara är alldeles för unga för sina uppdrag.
  De besitter ingen erfarenhet eller kunskap om historien som är viktig när det gäller politik.
  Katrin Kielos nöjer sig med att Tony Blair var socialdemokrat men då är hon okunnig om i vilken grad han var det.
  Tony Blair har betraktats ligga i samma härad som en svensk moderat .

 7. hug
  9 oktober, 2009 at 11:25

  Inte bara 1 1/2 + miljoner irakier och 500 000 sanktionsdödade barn på sitt samvete. Tony Blair var startade också tillsammans med USA terrorbombningarna och uppstyckningen av Jugoslavien med ofattbara lidanden som följd. Han var också med att godkänna tyska soldater på marsch igen för första gången sedan ww2, på årsdagen av hitlers bombningar av Belgrad bombade luftwaffe staden igen….

  Precis vad €U behöver! och inte kan diktatorn acsättas eller väljas demokratiskt heller.

 8. 9 oktober, 2009 at 11:31

  Skarpare kan väl inte kontrasten bli när man själv vill se honom avrättad? Men först får väl krigsförbrytartribunalen säga sitt? Dit borde han ju naturligtvis skickas tillsammans med George W Bush. Det är helt korrekt efter att ha haft ihjäl en miljon människor i Irak. Någon gång kommer sanningen ifatt Tony Blair…

 9. palle
  9 oktober, 2009 at 12:03

  Hjärnblödning är precis det rätta ordet. Har man inte fått hjärnblödning och yrar runt med sådana dumheter så är man minst sagt oförskämd.

 10. Gripen
  9 oktober, 2009 at 12:08

  Hmm Blair som president är kanske inte så konstigt nu när Obama för Nobels fredspris.

 11. Emiru
  9 oktober, 2009 at 15:53

  Galen katolik är han visst med, tog Bush påståenden om pådriv från Gud på största allvar. Varför The Economist och andra liberala skrifter gillar mannen vet väl alla… Det talas så mycket om ”karisma” och hur ”välrespekterad” han är ”i världen”, men vid det här laget är det nog inte många utanför Europaparlamentet som har något gott att säga om den lömska lymmeln, hur mycket han än försöker slingra sig med vad dom kallar ”skickligt orerande” att sälja sina sjuka vanföreställningar. Allvarligt talat så blir man fruktansvärt skräckslagen när man hör att detta monster ens finns på listan över kandidater…

 12. Martin Forsman
  9 oktober, 2009 at 22:48

  Om Blair är katolik så förklarar det iallafall varför han gick IRA till mötes i NordIrland-konflikten. Bävar dock för hur EU ska kunna driva den linje av fred och internationellt sammarbete som vi borde göra med denna Ultra-hök vid rodret. Såg en dokumentär på Dokument Utifrån om Islamistisk ’Terror’ där han gav uttryck för åsikter som i varje fall jag defenitivt inte vill att EU ska stå för under hans ledning.

  Skulle t o m hellre se Carl Bildt i den rollen och det vill inte säga lite ;)

 13. freddy
  10 oktober, 2009 at 01:21

  Jamen hallå, det är ju skrivet av Katerine Kielos. Hon går ju inte i supertungvikt direkt.

Comments are closed.