Aftonbladet nervärderar katter


Idag tar Aftonbladet till ett skamgrepp för att komma åt Fredrik Reinfeldt. Man klipper in Reinfeldts ögon i en bild som föreställer en katt som är ute och promenerar. Det man inte tycks förstå är att katten är människans bästa vän och landets populäraste husdjur. Att på något sätt sammankoppla djuret som har så många vänner med – Fredrik Reinfeldt, är skamligt!

Jag minns en episod som jag har skrivit om förut, det var en journalist på Svenska Dagbladet som förundrat skrev att hon inte förstod hur folk kunde vara så förtjusta i katter. Jag mejlade henne omedelbart och frågade om hon var sommarvikarie, hon svarade med att fråga mig hur jag kunde veta det. Alla är inte raketforskare som bekant.

Jonna Sima i AB: ”I tisdagens Aftonbladet krävde flera ­industridirektörer ett slut på attackerna mot näringslivet. Och när vd:n för Svenskt Näringsliv, Urban Bäckström, går ut i Svenska Dagbladet och anklagar en borgerlig regering för handlingsförlamning har det gått långt. Samma organisations chefsekonom, Stefan Fölster, släppte dessutom nyligen rapporten ”Sverige har blivit en fet katt” där han anklagar regeringen för att vila på lagrarna.”

Att Stefan Fölster drar in djurriket i beskrivningen av vår re-
gering har jag viss förståelse för. Men han borde givetvis ha ute-
lämnat katter i resonemanget, dessa har nämligen inte knorr på svansen, det hade han kunnat konstatera genom att gulla lite med en katt. Jag skulle dock avråda honom från att gulla med någon av de större varianterna av kattdjur, i vart fall om inte Fölster själv vill bli kattmat.

Jag visar också en bild på min lilla svansförsedda sambo, Felin. Även om jag har tillgång till Photoshop så vore det mig helt främ-
mande att klippa in en delbild på Anders Borgs ansikte i en bild på min lilla kissemisse. Journalister trampar runt på minerad mark, det är inte alltid som de förstår det själva, är de dessutom unga och oerfarna så kan de få morgontidningarnas prenumeranter att säga upp abonnemanget och byta tidning. Man ska som journalist alltid akta sig mycket noga för att reta upp läsekretsen, och jag ger mig sjutton på att Jonna Sima också är en sommarvikarie.

Dessa rader är bara delvis menade att vara ett seriöst inlägg, och håll med om att min lilla misse är otroligt söt?

it Andra om: , , , , , , , , ab1234 gp1 ekot1 dn12345 svd1234


10 svar till “Aftonbladet nervärderar katter”

 1. Sverige har gått i baklås och står i princip stilla. Undrar hur länge detta skall fortgå? Reinfeldt är en ”lame duck” i egenskap av minoritetsregering fram till 2014. Ett enormt slöseri med tid. Vi kanske borde ha ett nyval för landets skull?

  • Att det gått bra för Reinfeldt de senaste sex åren beror nog på att han fått härja fritt och rasera. Det var han bra på, gubevars. Nu måste det till åtgärder mot bl.a. arbetslösheten, men han verkar inte kunna bygga upp nånting. Där är det stängt för honom, hans kompetens räcker inte till.

   • Japp, så är det. Att riva ned kräver minimalt med kunskap. Men, att bygga upp någonting ja där visar det sig snart vem som kan och inte kan. Tror inte att vi får se något uppbyggligt inom överskådlig framtid…

 2. Överhuvudtaget tycker jag att det är grovt felaktigt att i något sammanhang, politiskt eller annat, pådyvla djur ”mänskliga” egenskaper (eller kanske snarare tvärtom). Hyenor, gamar, vargar, apor m fl har sin i naturen högst viktiga funktion och ska inte användas som negativa metaforer för de exklusivt mänskliga egenskaperna ”girighet”, ”grymhet”, ”politisk extremism” o s v. I sammanhanget kan man bara beklaga den intelligenta och tämligen trevliga grisen som förtalas å det grövsta i de flesta sammanhang (även här) :-(

  Som kuriositet kan jag nämna att min lilla kattsambo när hon riktigt myser…rullar ihop svansen i ”en knorr” :-)

 3. Attityden till katten som ”skräpdjur” är ohygglig; jag tänker ibland på det engelska folket där hälften av befolkningen närmast vrålade rakt ut sedan en katt behandlats som avfall, det blev ett fruktansvärt liv i media. Här verkar många se sommarkatts-lämnare som ”slarvers!”. 5 år på Hall, utan straffrabatt, borde det vara.

  • För övrigt är det hemska sommarvädret en förbannelse: det beror på (s)-”oppositionens” moderata politiska profil..