Absurd nyhet om George W Bush

Nu på morgonen berättar Dagens Nyheter den mest absurda nyheten från USA på flera år, och det är återigen George W Bush som skapar rubriker.

DN: ”USA:s president George W Bush hoppas att historien kommer se honom som presidenten som befriade miljoner irakier och afghaner. – Jag skulle vilja vara en president som blir ihågkommen som någon som befriade 50 miljoner människor och som hjälpte till att åstadkomma fred, sade han enligt ett utdrag ur en intervju som släpptes av Vita huset på fredagen. – Jag skulle vilja vara en person som blir ihågkommen som någon som först och främst inte sålde sin själ för att anpassa sig till den politiska processen.”

Rimligen är George W Bush den nu levande enskilda personen som orsakat flest människors död. I Irak räknar man med att över en miljon människor omkommit på ett eller annat sätt på grund av hans ”Kriget mot Terrorismen”. Ett krig som han dessutom startade med stöd av systema-
tiserade och medvetna lögner från den amerikanska administrationens sida. Bush är den person som haft makten som överbefälhavare och president i USA och säger att han vill minnas som den som befriade irakierna.

Ja han har befriat dem från livet, återinfört tortyren, koncentrationsläger och hemliga fängelser.


Vidrigt!
-> DN1 SvD Dagen i dbl

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Bush, USA, Befriaren, Irak, Afghanistan, Tortyr, Lögner, Korståg, Terrorism, Imperialism, Hegemoni, Alkoholism, Kokain, Gud, Krig, Politik[/tags]

  26 comments for “Absurd nyhet om George W Bush

 1. Pelle
  29 november, 2008 at 08:12

  Förmodligen menat som en (befriare) av livet från individen eftersom han nu mer än gärna skickade iväg folk till dödens slagfält samtidigt som han satt väl skyddad på Amerikansk mark.Om Bush nu inte varit president och krigat i Mellanöstern för ca en miljard om dagen samtidigt som arbetaren i detta USA fick lämna sina hem pga den ekonomiska krisen så hade vederbörande garanterat blivit inlåst och tokigförklarad.Så det gäller med andra ord att klättra snabbt på den långa samhällsstegen för ju högre upp man kommer ju mer ansvarsbefriad med lagen i ryggen verkar man ju vara.Vilket man ju nu kan se utmärkta exempel på även i Sverige. :)

 2. Nadia
  29 november, 2008 at 08:24

  Bush ska åtalas för krigs förbrytelser och brott mot internationell lag och mänskliga rättigheter.

 3. Charlie
  29 november, 2008 at 08:27

  Glöm inte bort att Carl Bildt har varit Bushs springpojke, och fortfarande är. Bildt har också ansvar för mördandet av araber!

 4. anders b
  29 november, 2008 at 08:43

  Jinge! De har ju dödsstraff i USA!

 5. 29 november, 2008 at 08:55

  När jag såg rubriken på text-TV, visste jag inte om jag ska skratta eller gråta.
  Det ser ut som riktig tragikomedi:
  En intellegens befriad man satte sig i krig för att göra Afghanistan fri från gas-resurser och Irak från olja, miljontals människor befriade han från sina hem, familjer, livet…

  Och det värsta av allt:
  ”Bush sade att han varje dag under sitt presidentskap konsulterat Bibeln.”

  Såg han sig själv i Johannes uppenbarelseboken? :-/

 6. Sara G
  29 november, 2008 at 09:59

  Jag är nu helt övertygad om att Bush anser sig vara en ”Förklädd gud” och en stor gåva till mänskligheten.

 7. Arebir
  29 november, 2008 at 10:36

  Bush har sin plats säkrad i historien. Han kommer att ses som den person som till följd av okunnighet och storhetsvansinne ledde sitt land – och många andra – till katastrof. En amerikansk version av Karl den XII.

  Bush-erans misslyckande är det största självmålet i historien för neokonservativa, neoliberaler och kristna fundamentalister. Det lär oss också något om värdet av att agera rationellt och att visa återhållsamhet inför komplexa situationer.

  Eller vad säger du Bildt?

 8. 29 november, 2008 at 11:44

  Om man startar krig och hänvisar sitt handlande till Gud så tyder det på att George W Bush tror han är Messias. Han är det sjukaste som någonsin styrt USA…

 9. Palestinier
  29 november, 2008 at 12:05

  Den som gjorde intervjun med Bush var hans syster Doro Bush Koch
  Bush säger att han kom till vita huset med en uppsättning av värderingar och vill lämna sin post med samma värderingar
  Han fortsätter och säger att han var tvungen att göra svåra val och var villig att göra de , Jag omgiven med bra människor , Jag har noggrant övervägt de råd som smarta , kompetenta människor och gjorde tuffa beslut
  Han tillade , Jag vill vara president som befriat 50 miljoner människor och bidrog till att skapa fred och han påstår att han har gjort stora insatser för att bekämpa hiv/aids och malaria i Afrika
  Bush berömmer sin far över att han gav sina barn villkorslös kärlek , han sa att tron är en tröst och att han är en ödmjuk syndare som söker inlösen

 10. Mr Biz
  29 november, 2008 at 12:05

  Som Ida D. noterar säger sig Bush ha konsulterat bibeln varje dag.
  Han är ju knappast läskunnig och har då tolkat den utifrån sin oförmåga. Eller kanske är det Djävulsbibeln han läser?
  Hur som helst bevisar detta att Bibeln är livsfarlig i fel händer och borde förbjudas eller att dess studerande begränsas i endast vetenskapligt syfte.

 11. Rawia Morra
  29 november, 2008 at 13:29

  Bara en idiot av dessa mått kunde säkra imperiets fall. Bush var en nödvändighet. USA är väck ur scenen ganska snart. China och Ryssland blir nog de nya aktörerna. Och det sker till priset av miljoner oskyldigas liv, återigen, från Somalia till Afghanistan och Pakistan…

 12. sonny
  29 november, 2008 at 13:39

  En sak är säker, han är intelligensfria, men det var han förmodligen redan innan han blev president, så inte ens det har han lyckats åstadkomma.

 13. 29 november, 2008 at 15:06

  Även arbetslösa stå upp kommiker kommer nu att ha jätte mycket material för svart humor tack vare Bushs uttalandet ovan.
  Att han ”konsulterat Bibeln” under hela tiden han var president talar om världens mest farligaste religiös-fanatikern som har fått makten under 8 år! Jag är fullständigt övertygad att han hittade sig själv i Johannes Uppenbarelseboken – ”Ge mig makt, jag ska ge dig krig!” säger Antikrist.
  Om vi inte ifrågasätter Bushs psykisk hälsa, då är det verkligen dags att vi ifrågasätter oss själva.
  Mannen är besatt av ondska men botade sig aldrig som Sarah Palin har gjort :o)
  Om man ser liknande sjukt blandning mellan religion och politik i muslimska länder, då kallas det fundamentalism, fanatism, extremism …Varför har man inte ögon att se det samma på andra sidan också?
  Är det USA och västvärlden som är totalt fullkomliga, felfria och utan liknande problem medan andra är ”ondskans axel”?

 14. Johnny
  29 november, 2008 at 15:12

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 15. 29 november, 2008 at 16:46

  PS!

  ”…som någon som först och främst inte sålde sin själ för att anpassa sig till den politiska processen.” säger Bush

  Ser vi här någon slags ”små-erkännande”?

 16. Torsten
  29 november, 2008 at 17:33

  Vad är det med alla? Tror ni verkligen att USA styrs av en enda människas ”idéer”? Och dessutom av en politiker!

  Är det enskilda människors idéer som styr utvecklingen? I sådana fall är alltså allt som nu behövs en stark man med rätta åsikterna? En god despot?
  Är det ljudet av vänliga stövelklackar jag hör?

 17. Mona
  29 november, 2008 at 17:42

  Vart vill du komma Torsten? Vill du påstå att ALLA i USA är idioter och mördare?

 18. Sara G
  29 november, 2008 at 18:52

  Torsten skriver:”Tror ni verkligen att USA styrs av en enda människas “idéer”? Och dessutom av en politiker!”

  Inte alls, men en enda människa kan med stor kraft driva upp strömningar, idéer som länge funnits och bubblat under ytan. Inte ens Hitler tänkte ut sin helvetiska destruktion på egen hand. Det fanns många ”ideologer” före honom och ”Mein Kampf”.

  Och du, Torsten, Bush är inte bara ”en politiker”. Han är mer eller mindre oljemagnat också. Med djup förankring i Saudiarabien, wahabiternas paradis, där olika strömningar vuxit och frodats med Bushs goda minne, åtminstone sedan 9/11.

  Annars så är det inte ljudet av ”vänliga stövelklackar” du hör, utan ett sjukt ekot från det gamla välkända fascistiska marscherandet, som nu igen har vuxit sig allt större och starkare i olika delar av Europa och i den övriga världen…
  Senast var det Italien. Berlusconi!

  Samtidigt ökar intresset för vänstern och Marx. Nu när marknadliberalismen mer och mer förlorat fotfästet
  och bevisat sin skröplighet och oförmåga, trots globaliseringen och allt stöd och support från näringsliv och politiker.

  Nationalisera banker och bilindustrin är något som inte någon tycker låter helt orimligt längre.
  För inte ens att sälja ut våra övriga bolag är heller det som Borg och Reinfeld har som första prioritering längre. Liksom att inte heller i den här tiden av miljöförstörelse utan nåd, recession och djupa finanskriser förorda moderaternas flaggskepp ”arbetslinjen.” Det var förr det.

  Det skulle dessutom bara låta löjligt så här i varslens och arbetslöshetens dagar.

 19. 29 november, 2008 at 20:22

  Sant, Torsten #16
  Håller med!
  MEN! Han kallades inte för ”världens mäktigaste man” för att han sålde grönsaker på torget..!
  Det är i översättningen mannen som hade enormt mycket MAKT och möjligheter att påverka.
  Det handlar om en man som kunde lägga upp VETO till vad som helst, när som helst, för vilken situation i världen som helst!

 20. Torsten
  29 november, 2008 at 21:45

  Måhända har Bush kallats ”världens mäktigaste man”. Måhända har han också varit det.
  Men han sitter på ett uppdrag. Och detta uppdrag har han i första hand inte fått från USA:s väljare utan ifrån krigs- olje och bankindustrin. Ingen kan bli president i USA utan stöd från kapitalet.
  Inte Bush, och inte Obama.
  Den idealistiska världsbilden och historiesynen menar att historien formats av starka individer med klara ideal. Med den utgångspunkten bir det lätt att motivera elitens dominans över massorna och virra bort begreppen om orsak och verkan.
  Hitler kan beskrivas som en ond man och nazismen som mångfaldigandet av hans onska. Man behöver därför inte göra något åt den samhällsstruktur som med jämna mellanrum föder fascism och krig. Det räcker att spana efter onda män i koppel och läderstövlar…
  Bush må vara hur han vill. Han hade aldrig fått fria tyglar för sitt krigande om det inte roat storfinansen.

  Mona: Alla i USA är inte idioter och mördare. Inte heller George W Bush. ”Idiot”-stämplandet förklarar ingenting.

 21. 29 november, 2008 at 22:30

  Men snälla, Torsten #20:

  ”Men han sitter på ett uppdrag. Och detta uppdrag har han i första hand inte fått från USA:s väljare utan ifrån ….” – GUD..?! :o)

  Han sa faktiskt det oavsett min irroni & skämt :o)

  Att det handlar mycket om pengar, olja, kapital – det fattar alla! Och i det här sammanhanget har han låååång familje-tradition!
  Gas i Afghanistan & Olja i Irak har mycket med representanter i Vita Huset att göra.
  Och mycket med Bushs egna, privata, ekonomiska intressen. Men du ska definitivt inte beskriva honom som en marionett som kunde inte ens röra på sig utan andras trådar! Det låter lite naivt, ärligt talat.
  Du säger:”“Idiot”-stämplandet förklarar ingenting.”
  – Jo, det förklarar en autentisk Bush-portrett!

  Han var inte ens en nyttig idiot!
  En man som föddes i en rik familj, i eliten, kunde vara världens största idiot men ändå få MAKTEN! Allt berodde på kampanjer, pengar, de som skrev manus och på slutet VALFUSK också!

 22. Hans
  29 november, 2008 at 22:47

  Bush uttalande är vad jag personligen trott var hans anledning till att han gick in i Irak. Nämligen att komma in i världshistorien som hjälte och befriare.
  nu har han lyckats att komma in i historien, men antagligen som USA’s sämsta president genom tiderna

 23. Torsten
  29 november, 2008 at 23:22

  Ida D:

  Tror du att allt beror på vem som sitter i Vita huset?

  DET låter naivt!

 24. 30 november, 2008 at 00:47

  Torsten:

  ”Tror du att allt beror på vem som sitter i Vita huset?”

  Snälla, självklart att Vita Huset är maktcentrum för dagens imperium. Inte min grannens stuga i Dalarna, i alla fall! Och självklart att man samarbetar med en rad elit-familjer, samt politiska pampar från olika delar av världen. Även regimskurkarna som den från Saudiarabien.

  Men centrum är centrum.
  En man med så mycket makt, som kunde ordna valfusk i USA för att komma i makten, kunde säkert hindra krig, brott mot internationella lagar och konventioner, etc.
  Det kunde han, säkert.
  Men allt talar att han var maktgalen religiös extremist som behövde Bin Laden på andra sida för att leka kriget.

  Monas beskrivning sitter som hand i handske – Han är IDIOT! Han borde skickas med enkel biljet till Haag tillsammans med Donald R. att spela chack med Radovan Karadzic bakom galler resten av sitt liv!
  Då skulle han befria mänskligheten av sin idiotism!

 25. 30 november, 2008 at 00:51

  Bush verkar ha blivit lika senil som sin företrädare Reagan var.

  ”Befriare”, ja jävlar. Krig är fred. Tortyr är kärlek. Ofrihet är frihet.

  Vi kommer att minnas dig, Dubya, visst. Ihop med en massa andra historiska galna slaktare som säkert också fick sina kallelser från gud genom drömmar.

 26. Torsten
  30 november, 2008 at 22:07

  Ida D.:

  Med ditt resonemang kommer alltså allt bli frid och fröjd nu när Obama flyttar in. Så är det naturligtvis inte. USA:s politik kommer inte att förändras på något avgörande sätt.

  USA:s politik de senaste åtta åren beror inte på Bush. Han har fört exakt den politik hans gäng representerar. Den senilitet, ointelligens eller allmänna dumhet han eventuellt besitter har ingenting med saken att göra. Att inbegripa sådana oväsentligheter i analysen bevisar bara att man ingenting lärt.

  Politik och utveckling styrs inte av ondska eller godhet. Tror man det kan man aldrig begripa världen!

Comments are closed.