55 barn och 9 kvinnor bland offren hittills


En mamma och hennes fem barn dödades då deras hus träffades av en israelisk bomb. Sammanlagt är det 55 barn och 9 kvinnor bland dödsoffren, och som Israel säger, detta är bara början.


Krig är vansinne
, det har alltid varit vansinne, men krig för att vinna ett val till Knesset är vansinnigare än vansinnigt. Det sittande regeringspartiet Kadima med Olmert, Livni och Barak i spetsen gör detta för att Netanyahus opinionssiffror är bättre än Kadimas. Således måste man visa handling, och adekvat handling för israeliska politiker är att angripa palestinier. Säkerligen har grupper skjutit raketer mot Israel, raketer avsedda att träffa. Det är inte alls säkert att det är Hamas som skjutit iväg dessa, möjligen kan man vara säker på att Hamas inte har kunnat förhindra det.

Orsaken till att de skjuter raketer behöver jag inte tjata om, det räcker med att konstatera att Israel inte tillämpar öga för öga och tand för tand. En israelisk medborgare lär vara dödad, nu läste jag i en engelsk tidning att man räknar med att siffran 400 dödade palestinier kommer att uppnås under detta dygn.

Detta sker i ett läge där många av Israels advokater förklarar i kommentarer här att man helt enkelt borde atombomba Gaza. Palestinierna har inte rätt att leva, skriver de, och under inga omständigheter på Västbanken eller i Gaza. Jag vet inte, jag blir förfärad över den rasism som pyser över på detta sätt. Det är dessutom samma människor som hatar palestinier idag, som hatade judar under trettio- och fyrtiotalen. Det är skrämmande.

DN AB12 SvD Palestine Info1 it


Bloggat: Ung Vänster Svensson Hellman KAS Röda Malmö Hampus

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Intifada III, Israel, Bombningar, Gaza, Palestina, Mellanöstern, Livni, Olmert, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Apartheidstaten, Bosättningar, Ockupation, Blockad, Politik[/tags]


7 svar till “55 barn och 9 kvinnor bland offren hittills”

 1. 345 dödade och över 1600 sårade. Jag undrar hur Stockholms läns landsting skulle ha klarat av sådana siffron på två dygn. Eloge för läkarna och alla annan skjukvårdspersonal i Gaza som räddar liv under sådana omständigheter gång på gång. Nu fryser de dessutom tiilsammans med patienterna på Shifasjukhuset där alla fönsterrutor krossades av bombardemanget. Äntligen har egyptierna börjat släppa in lite mediciner och sjukvårdsartiklar för någon timme sedan.

 2. Såg nyss nyheterna och där rapporterar SVTs MÖ korrespondensen/experten i studion med en avslutande analys att Hamas vill inte ha fred. Jag undrar verkligen om hon kommit fram till att Israels politiker vill ha fred?

  Inte ett ord om att Israel har gjort Gaza till en fångläger i flera flera månader. Inte ett ord om att Palestinierna har fått nog sedan många många decennier tillbaka.

  Och vad är de vi får höra om och om igen inom EU? EU ska vara en aktör för fred i världen…. var är dessa ledande EU politiker dessa dagar? O ja vi skickar båtar för att leka krig med några skurkar utanför Somalias kust. Och när de gäller Israel och Palestina frågan lägger EU arbetet för att får stopp på attackerna på Mobarak? Är man inte riktigt klok. Demokratier lägger ansvaret på en diktator – var hände med alla vackra tal om att demokratier arbetar aktivt för fred?

  Allvarligt vad skulle ha hänt om Palestiner dödat 400 Israeler och skadat över 1500 personer dessa dagar? Skulle ledande EU politiker sitta stilla och godta Palestiniernas politikers uttalanden att alla dessa offer är Israels regerings fel? Eller skulle man ha agerat annorlunda…

 3. Här har vi mera brott från Israel. Man dödar människor som deltar i en demonstration.

  Under en fredlig demonstration i staden Ni’lin blev Umebon Camilla Jonsson vittne hur Israeliska soldater skjöt ihjäl två pojkar som deltog i demonstrationen.
  http://vk.se/Article.jsp?article=241047

 4. Jag undrar vad folk förväntar sig från Hamas och Palestinierna i övrigt. Vackra vykort där det står, tack för att ni stal våran mark. Välkomna till Gaza City och glöm inte att ta med er både bosättare och checkpoints. DISTANS

 5. Man kan undra hur israelerna är funtade i huvudet. Som om det inte räckte med allt judehat som finns så gör de även detta.

 6. Israel kommer att falla på sina egna misstag!! För araber har varken vapen eller hjärnor (ledare) för att klara av det! Men så länge det finns folk (palestinier, libaneser, egyptier)som kan stå upp o kämpa kommer Israel aldrig att få som de vill! De måste helt enkelt förinta a l l a araber för att få som de vill. God lucky your nazis!

 7. Bildt utgår från ”att Israel under inledningsskedet av denna operation har attackerat alla de viktiga militära och politiska mål som man hade information om”. Dvs ”all den infrastruktur som har med Hamas raketattacker att göra” och som i så fall måste ha varit följande:

  Fängelser, Skolor, Polisstationer, Fiskehamn, Elförsörjningen, Utrikesdepartementet, Finansdepartementet, Vattenförsörjning, Premiärministerns kansli, Islamiska universitetet, Moskeer.

  Har kanske rakettillverkningen skett i polisstationernas fängelser med hjälp av Gazas el/vattenförsörjning och betalats av Finansdepartementet, planerats från skolor och Islamiska universitetet samt välsignats i moskeerna för att beordras av Utrikesdepartementet och Premiärministerns kansli?

  Har Hamas byggt upp hela denna samhällsstruktur för att skapa ett raketsystem med en träffsäkerhet på långt mindre än en träff av tusen?

  Det är något som inte stämmer här… Varför blev fiskehamnen bombad?