NHL-premiär i Globen

På fredag kan den som vill kolla NHL:s premiärmatch mellan St Louis Blues och Detroit Red Wings – i Globen. Frågan är om det finns biljetter kvar till det evene-
manget och en lika stor fråga är förstås biljettpriserna. Redan biljetterna till Elitserien är dyra, hur ska det då vara vid en NHL-premiär?

DN: ”Det är tredje året i rad NHL spelar säsongens premiärmatcher i Europa. Efter London 2007 och Stockholm/Prag i fjol har Stockholm åter fått två matcher. Ny ort i år är Helsingfors. Där spelar fredag och lördag Chicago och Florida sina två första av de totalt 82 seriematcherna. Speciellt sedan den nya ryska ligan KHL tagit åt sig en allt större del av hockeymarknaden i världen, både vad gäller spelare och inkomstbringande tv-tider, har NHL varit offensiva i Europa. Det är för att sälja ligan och presentera sina lag och stjärnor man åker över hit och spelar matcher.”

En ytterligare undran jag har är förstås om Globen kommer att reducera rinkens storlek inför matchen eller om lagen räknar med att det jämnar ut sig och accepterar att spela på den större rinken. Och visst handlar det om att sälja sina lag som DN skriver, och jag har ingenting emot det. Att åka till USA för att se NHL-hockey känns tämligen överilat, men när NHL kommer till Stockholm så är det en annan sak.

Men även om de får ett fullsatt Globen så undrar jag hur många år den här sortens jippon kan pågå. Det kostar enorma pengar att ta över hela hockeytrupper hit, dessutom ska de ha med all kringpersonal som domare och funktionärer. Det betyder säkert ett par hundra personer plus all utrustning. Ska

nhl

den svenska hockeypubliken betala även dessa utgifter i biljettpriset så kan det bli dyrt, riktigt dyrt.

En annan invändning är förstås att det handlar om premiärmatchen, det hade varit ännu mer intressant att få hit en slutspelsmatch när det går mot slutet av säsongen och spelarna står på topp. Risken finns att det blir en avslagen föreställning med måttligt motiverade lag.

intressant Andra om: , , , , , , , dn123 ab12 ex12 t

  3 comments for “NHL-premiär i Globen

 1. H2
  28 september, 2009 at 09:52

  Kostnaden för att flyga över Atlanten är bara marginellt dyrare än att flyga runt på den nordamerikanska kontinenten.
  Kollar man sedan lönekostnaderna för laget så är det inte resekostnaderna som man blir chockerad av

  • Magnus A
   28 september, 2009 at 13:39

   3500 för EN biljett i Globen på långsidan. Kortsida 2200.-

   Vilka idioter!

 2. el persson
  28 september, 2009 at 19:06

  Ishockey är inte min sport. Så egentligen varför bry sig?

  Men vore det inte bättre med en europeisk superliga, inkl. Ryssland?
  Då skulle det vara reguljära matcher hela säsongen, och kanske oxå slutspel.

Comments are closed.