AIK helt rökta?


Rubriken är inte sann, den är mer ett uttryck för vad jag befarar. AIK har inte haft speciellt mycket framgång i kvalserien och nu ser det i praktiken ut som det blir ytterligare ett år i allsvenskan i hockey. Det är utomordentligt svårt i nuläget att kravla sig upp i Elitserien, något som skulle behövas för att rädda klubbens ekonomi. Nu handlar det närmast om att undvika konkursen tyvärr.

I fotboll är det givetvis bättre även om laget bara lyckats skrapa ihop ett par poäng. Allsvenskan har just inletts och man har två poäng och ligger redan på kvalplats. Där kommer man ändå inte att bli kvar, klubben har kvar största delen av guldlaget från ifjol och kommer med diverse förstärkningar i anfallet att vandra uppåt i tabellen. Men många av oss ur-gnagare hade givetvis hoppats att man skulle vara med och fightas i toppen av tabellen, men det kanske kommer. Men något fotbollsguld blir det inte i år igen, vi får vara himla glada ifall AIK kommer bland de tre främsta. I nuläget ser det mycket knepigt ut.

Men största bekymret är förstås hockeyn, jag minns inte på rak arm hur många år klubben varit borta från elitserien nu, men det är alldeles för många. Det känns sorgligt att inte klubben går upp, likaså är det ledsamt att man ligger så dåligt till i allsvenskan. Nu behöver kanske klubben en pajsare som vinner 215 miljoner på lotto som vederbörande satsar på fotbollen och hockeyn. Vi andra kan fortsätta att stötta klubbens sponsorer, själv dricker jag aldrig annat än Åbro…

intressant Tags : , , , , , , , , ab12 ex1 dn svd t


2 svar till “AIK helt rökta?”

  1. Problemet för fotbollslaget är ju att ni tappade eran viktigaste spelare…Obolo dom flesta matcher ni van var ju med udda målet och då var ju det oftast just han som gjorde det eller assisterade till målet, ingen har fyllt hans plats för er i år och det är därför ni hard et svårt tror jag. dock tror jag att aik vandrar uppåt i tabellen till en 5-6 plats… bör väl säga att jag håller på Blåvitt så jag ser gärna att det går dåligt för Aik;)