Äntligen AIK i Elitserien!


[column width=”49%” padding=”2%”]AIK
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Äntligen, efter många år så har det hänt, AIK är tillbaka i elitserien i ishockey. Vi är många som väntat på denna stund, som längtat till ett fullsatt Globen när det är derby. Nu har vi äntligen fått som vi har velat.

Laget spelade som krattor på grund av dramatiken, och jag ska nog vara mycket tacksam för att jag inte fick tag i någon biljett till Isstadion. Jag menar, jag har trots allt ett hjärta som krånglar. Spänningen var otrolig ändå trots att jag bara hade radiosporten att lyssna till. När det blev mål i de andra matcherna så växlade lagen som var klara flera gånger, men till slut lyckades gnaget samla ihop sina pinaler och avgöra kvalserien.

När det bara var några minuter kvar så lyckades man göra ett mål i en match som stod 0-0 till bara några minuter kvar, då tog de ledningen mot Växsjö som genast kontrade med att ta ut målvakten för att spela med sex utespelare. Ruskigt otäckt att lyssna på sådant i radio, men en AIK-spelare fick tag i pucken och sköt 2-0 i öppet mål.

Jag undrar hur långt taket lyfte på Isstadion, säkert flera meter. Äntligen säger jag, det har varit långa och svåra år.

intressant Tags: , , , ab123 ex123 dn1 svd t
[/column]

intressant Tags: , , , , , , , , , t


14 svar till “Äntligen AIK i Elitserien!”

 1. Grattis Jinge och alla andra AIK-are! Kul med två stockholmslag i elitserien, det var några år sedan nu!

 2. Nej, Jinge! Nu orkar jag snart inte läsa din blogg lämgre. Du ägnar 2 blogginlägg åt detta ointressanta att AIK:s ishockeylag har gått upp i elitserien i ishockey!?? Du ska veta att ute i landet (där jag finns) är intresset för storstadens väl Och ve i ishockey tämligen obefintligt. Vi har inget som helst intresse av storstadens lag i elitserien. Jag tycker det är viktigare att lag ute från landet i övrigt är med i våra högsta serier i både ishockey, fotboll, bandy, handboll, basket, och vad som finns mera. Storstadens maktkoncentrationen är ju tillräckligt stor i övrigt i detta samhälle!! Visst accepterar jag att du håller på AIK, liksom jag håller på Färjestad, men jag skulle ALDRIG ägna 2 blogginlägg åt Färjestad, när man har så mycket annat intressant att skriva om som du har i övrigt. Överhuvudtaget tycker jag att ishockeyfantaster överskattar ishockeyns betydelse otroligt mycket. Globalt sett är ishockeyn stor bara i omkring 8-10 nationer, av c:a omkring 200 på vår jord, dvs inte mycket större än bandyn, och inget ont om bandyn som sport, men både bandy och ishockey är mycket begränsade idrotter globalt sett. Det måste vi vara medvetna om. Dvs vi i Sverige överskattar väldigt mycket våra lokalt begränsade idrotter. Tex Foppa Forsberg som vi tycker är så stor, är ju tämligen obekant globalt sett i 190 länder.

  • Nej, Jinge! Nu orkar jag snart inte läsa din blogg lämgre. Du ägnar 2 blogginlägg åt detta ointressanta att AIK:s ishockeylag har gått upp i elitserien i ishockey!??

   Den dag JAG tycker att AIK är ointressanta slutar jag givetvis att skriva om laget. Jag misstänker att bägge dessa händelser inträffar i samband med att jag själv blir jordgubbe.. :-)

  • Globalt sett är ishockeyn stor bara i omkring 8-10 nationer, av c:a omkring 200 på vår jord, dvs inte mycket större än bandyn, och inget ont om bandyn som sport, men både bandy och ishockey är mycket begränsade idrotter globalt sett. Det måste vi vara medvetna om. Dvs vi i Sverige överskattar väldigt mycket våra lokalt begränsade idrotter.

   Vad menar du ??

   Ska man bara gilla sporter som är störst i världen? :-)

   • Nej,då, det är inte det jag menar. Visst, du håller på AIK, och det skall du som Stockholmare naturligtvis fortsätta med, även om jag själv som ursprunglig värmlänning har andra preferenser i det avseendet. Vad jag menar är att media här i Sverige oftast och regelbundet så fruktansvärt haussar upp vissa idrotter här hemma hos oss, som tex. ishockeyn, men som trots allt är mycket marginella globalt sett. Media ger oss då upfattningen att våra lokala storstjärnor är storstjärnor, megastjärnor även i global skala, vilket ju som bekant ofta inte alls är fallet. Jag nämnde Petert ”Foppa” Forsberg som ett exempel. Han är och har varit en mycket stor idrottsman i sin idrott ishockey, och han har all heder och ära av det, inget av detta skall tas från honom, jag vill inte förringa hans storhet inom just denna idrott, ishockey. MEN jag vill bara att vi ÄVEN är medvetna om att globalt sett är han inte den megastjärna som han är inom den trots allt begränsade värld som ishockeyn ju utgör. Man kan ju jämföra med tex. fotboll som ju utövas i praktiskt taget alla jordens länder. Då kan man tala om global storhet, som tex. vad gäller argentinaren Messi i Barcelona, som ju nu utmålas nästan som fotbollemns Messas, överdrivet naturligtvis, men hans och fotbollens globala storhet överträffar ju ishockeyn med astronomiska mått. Vi får av klimatskäl hålla till godo med vår & nordkalottens sporter, men vara medvetna om deras begränsade storhet globalt sett.

    • Media? Men detta är en blogg?

     Vad får dig att tro att jag inte inser att fotbollen är 100 gånger större än hockeyn?

     Men för mig kommer hockey och fotboll lika högt. Och detta är inte ”media” i allmänhet, det är min privata blogg och där skriver jag om sådant som intresserar mig. :-/

     • Jo, det har du ju naturligtvis fullständigt rätt i! Det är INTE det jag ifrågasätter på minsta vis! I sin egen privata blogg skriver man ju om det man själv bedömer vara viktigast. Det är INTE det jag avser. MEN varken du, i din blogg, eller jag som läsare av din och andras bloggar och av media i allmänhet, kan komma ifrån medias inflytande och påverkan på dig i ditt skrivande och på mig i mitt läsande och kommenterande. Och då är det ju så att vi oavsiktligt eller ej, tar till oss medias värderingar på gott eller ont. Så när jag läser sportsidorna i tex. Aftonbladet, så får jag ibland motvilja mot vissa artiklar ibland, där man förstorar upp vissa händelser och ”stjärnor” till sanslösa och obegripliga höjder. Detta avspeglar sig ju ibland även i våra lokala bloggar och kommentatorsfält. Diskussionen & kommentarerna saknar ibland rim och reson. Det är bara det jag vill peka på.

      • Visst påverkas jag, i allra högsta grad dessutom. Medias rapportering är ju det jag hör/ser. Det är möjligt att man kan t.o.m. kan hävda att media sätter agendan oxo i vissa avseenden. Och det oavsett om det gäller sporten i Aftonbladet eller ej. Själv är jag ofta mer kritisk mot kvällstidningarna än deras morgonkollegor, men de senaste tio åren så har de närmat sig varandra kontinuerligt, och det konstaterandet faller inte ut i fördel för morgontidningarna. Tidningarna blir på ett generellt plan allt sämre och utslätade.

       Och det är klart att en snuttifiering i media påverkar dem som konsumerar produkten, att det även syns i bloggar och i deras kommentarsfält är helt naturligt. Sociala mediers inflytande över agendan har ökat, det är bara att se på FRA-debatten för den som inte tror mig, men det har oxo fått till följd att vissa intressegrupper numera startar egna bloggar och har anställda som inte gör annat än skriver kommentarer på andra bloggar, bloggar som framför ”fel” åsikt sett ur deras perspektiv.

       Just detta drabbas jag själv av ibland eftersom min blogg har, relativt sett, många läsare.

  • Jag bor på landet, älskar AIK och fann dessa inlägg ytterst intressanta. Sedan är det klart att Forsberg är okänd i låt oss säga Kenya! Hehe! Allt är relativt min gode Jan. Nä blogga mer om gnaget!!! Överallt och hela tiden!

 3. Grattis Jinge och alla andra ’gnagare’. Ser fram emot hårda drabbningar i Cloetta Center kommande säsong med förhoppning om att slippa våld under och omkring matcherna.

 4. Va fan sluta gnäll, nu är ju bloggen rolig att läsa. inget politiskt tjafs utan riktiga ämnen!

  Det där löjliga snacket om att hockeyn är globalt sett liten är totalt ointressant för de som inser att sporten är bäst inte störst. Tänk om ni hade tänkt så om era kommuniståsikter. Det är bara 0,1% av svenskarna som tycker så alltså måste vi sluta skriva om dittan och dattan. Fy vad tråkigt, blogga på !