Vill du reta din katt?


Det ska man inte göra, men det lyckades jag göra helt utan avsikt. Jag har ett antal gånger tittat på utbudet av filmer på Youtube, och även kollat de många kattfiler som finns där. Ofta nog så har dessa missar ramlat, eller råkat illa ut på annat sätt och deras ”burköppnare” har förtjust fnissat. Nog så, katter har en förmåga att roa sina människor.

Men även om katter jamar och hundar skäller så har min lilla felina sambo, som faktiskt heter Felin, fortsatt att ligga på datorn utan att bry sig det minsta om katternas jamande. Bilden visar en vaken kattfröken, men som alla vet ska man aldrig lita på en bild. Hon sover nämligen nästan alltid, men platsen är rätt. Sitter jag vid datorn så ligger hon på den och routern och sover. Men nu har jag gjort en lustig upptäckt.

Jag tittade på en kattfilm på Youtube som visade två mycket upprörda katter. Att katter är solitärer vet de flesta, och de som har varit med när två vuxna katter träffat på varandra vet vilket liv det brukar bli. Detta liv finns förstås fångat på video och självklart är det upptankat till Youtube. Och nu minsann reagerade kattfröken, och det rejält. Hon reste sig blixtsnabbt och spanade runt omkring. Bildskärmen ignorerade hon trots att ljudet kom från skrivbordet och hon kunde se den. Istället spanade hon och fick en kraftigt förtjockad svans.


Plötsligt tvärvaken, ivrigt spanande…

Sedan rusade hon runt lägenheten för att ta reda på var den arga katten hade brutit sig in någonstans. Efter en stund kom hon tillbaka och satte sig på skrivaren och spanade som en hök åt alla håll. Nu var det förstås min tur att skratta och jag visar bilderna här.


Här ser hon ut som en Berguv – med svans…

Hon sprang sedan omväxlande mellan datorn, balkongen, ytterdörren, toaletten, sovrummet och tillbaka till balkongen och hon letade överallt efter den katt, eller de katter, som lät från skrivbordet.

Har du en kattsambo som sover så är Youtube-
videon en garanterad kattväckare. Testa så får du se.


Detta är videon som gör din katt upprörd!

Youtubevideon SvD HD SDS AB it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Katter, Dagens bild, Solitär, Ilska Aggression, Jamar, Morrar, Fräser, Revir, Försvarar, Husdjur, Djur, Felis catus, Felidae, Burköppnare, Kattsambos, Rovdjur[/tags]


11 svar till “Vill du reta din katt?”

 1. Haha! Den var bra. Jag har ingen katt men den funkade på min hund också. Hon vaknade tvärt, raggen åkte upp och sen undrade hon var fasen kattskrället var någonstans.

 2. På Svt Dokumentär under Aktuella Filmer finns del 2 i serien om Smarta Djur, som tar upp just katter. Det intressanta i filmen är hypotesen om varför katter spinner samt en demonstration av musik speciellt komponerad för just katter.

 3. min lilla lisa fick krupp, eller kattefnatt som du sagt någon gång förut jinge. Märkligt att de inte regaerar för mauwande kissar men väl bråkande!

 4. Det där är väl inte så elakt gjort? Nu fick lilla misse lite att engagera sig i, istället för att bara ha tråkigt och sova :-)

 5. Japp, här blev det spring i trappan. ^^

  Kan tipsa om http://icanhascheezburger.com/ som är en sajt med roliga bilder på främst katter, men även andra djur som talar en internetslang som kallas för lolspeak. Låter kanske lite skruvat men vem vet, ni kanske fastnar…

 6. Jag orkar inte testa på mina, dom blir så upprörda och det är redan en alien inne :)

  Impad av utekattens förmåga att sitta rakt upp som en surikat, innekatten bör vara tacksam över att det fanns en ruta mellan, det råder ingen tvekan om att den randige är en fighter.

 7. Jag tror att båda två är fighters. Utekatten är på FEL tomt och släpps innekatten ut så blir det råkurr.

 8. Njaä, en rutinerad fighter inleder inte med en attack, motståndaren ska psykas och mätas upp innan man tar en fight, det brukar ta minst 10-15 minuter av svanspiskande och körsång. Såna där utfall där katten bara rusar rakt på tyder på brist på rutin, det brukar dom sluta med illa kvickt efter ett misstag. :)

 9. Oj, vilken fart min katt fick. Hon låg i mitt knä och sov men for upp som en raket när jag satte på videon. Sitter i fönsterkarmen nu, klarvaken!