Stormen Ulrik


Somliga av sidans besökare känner till att jag gillar sådant som en del kallar för ”fulväder”. Vad det är för mekanik som gör att somliga gillar sådant och andra inte tänker jag lämna därhän. Jag konstaterade, som jag skrev igår, att min kattsambo vägrar att ställa om till vintertid. För att få sista ordet i den diskussionen så ställde hon sig på husse vid 03.00 och satte igång att trampa igång burköppnaren ifråga.

Nu är jag extremt välvilligt inställd till den lilla krabaten så jag kliade henne bakom öronen och strök henne, vilket hon tycker är ett acceptabelt beteende några minuter innan jag kliver upp och ger henne påfyllning i matskålen. Antagligen tyckte hon dessutom att det var lite kyligt eftersom jag ställt fönstret på glänt för att riktigt få njuta av sus och vissel från den alltmer tilltagande vinden.

En titt på SMHI:s varningskarta visar kulingvarning i samtliga farvatten utom Vättern. På vissa ställen blåser det till den grad att det aktuella vädret har döpts till Ulrik. Illustrationen till denna Ulrik är välvald, om jag får säga det själv. En bild på världens mest missaktade människa. Blotta tanken på honom kan säkerligen få åtskilliga att ropa på Ulrik.

Själv har jag redan ändrat planerna för dagen och beslutat mig för stugvärmen. Jag har ett antal böcker så någon brist på sysselsättning lär det inte bli. Som vanligt kollade jag runt på de bloggar jag anser det värt att hålla koll på, det var snudd på att jag själv ropade på Ulrik när jag läste Lennart Frantzells text på Usabloggen: ”Vi var uppe på Stanford University i den ihållande sommarhettan, 30C idag lördag, och framför konstmuseet så kom Mike och Mimmi plötsligt glidande på den här fantastiska hembyggda elcykeln.”

Visst är det vidrigt? För övrigt borde man nog kalla åkdonet ifråga för el-moped, men den gode Lennart har väl drabbats av värmeslag kan jag tro. I en annan bloggpost berättar han att han har en ”jordbävningskamera”. En kamera så liten att han alltid kan ha den med sig, för man vet aldrig när The Big One kommer. Bara det är värt en Ulrik.

Dessvärre så är vindarna här vid ostkusten tämligen måttliga. Men regnradarn visar att det kommer att regna hyfsat mycket under hela dagen, och än kan man hoppas på kuling… AB SvD DN VG Dbl it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Ulrik, Storm, Regn, Väder, Bush, Lennart Frantzell, Normaltid, Vintertid, Klockan, Regn, Väderradar, SMHI, Kuling, Busväder, Fulväder, Natur, Politik[/tags]


2 svar till “Stormen Ulrik”

  1. Jag kommer också att sitta inne och avvakta vädret, men skall ut och flyga på tisdag så jag ber till vädergudarna att det lagt sig innan dess.

  2. Jag gillar den där bilden väldigt mycket! Den är så påpasslig med texten i bakgrunden, kroppsspråket och paraplyet.