Kattliv – Bilder– Ska vi vara kompisar för ömsesidigt beskydd?

Jag sitter just nu och läser om en katt som kallas Svartfotskatt, eller på latin, Felis nigripes. Den lever i södra Afrika och det är en av de allra minsta katterna, normalt så väger en hankatt endast 1,6 kilo, till skillnad från våra tamkatter där katterna väger minst än dubbelt så mycket. Så det är verkligen en ”minikatt”.


Svartfotskatt, Felis nigripes

Dessutom är det en av de vildaste katterna, det lär vara helt omöjligt att få en sådan att bli tam. Jag länkar till Wiki så att jag slipper skriva av uppgifterna. Orsaken till att jag kom att söka på den katten var att en av bloggens besökare sände mig några kattbilder. Jag visar två av dem här, plus den lilla katten (ovan). Varför jag visar kattbilder framgår kanske av själva bilderna…


– Aaah, en dag på stranden…

Wikin om Felis nigripes

it

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Felis nigripes, Svartfotskatten, Katter, Felidae, Felis catus, Husdjur, Djur, Dagens Bild[/tags]


4 svar till “Kattliv – Bilder”

  1. Vilken tuffing! Wikipedia antyder att svartfotskatter anfaller giraffer för att bryta deras halsar. :-)

  2. Svartfötter!! Indianer, spanska grisar, strejkbrytare och nu katter. Vart ska det sluta ;)

  3. Läckra bilder, fast vad fan har älgen råkat ut för, jag tycker den tonar i rött på magen ? Eller är det min tft som felinterpreterar ?

    Svartfoten vore onekligen ett projekt att ta sig an, jag gillar att se om man kan komma på vänskaplig fot med diverse skygga kattdjur. Annars är min absoluta favorit marmorkatten, tyvärr är den utrotningshotad och kan räknas i enstaka hundratal, annars hade jag gärna haft en som sällskap.