Begåvad Kattägare


En utomordentligt begåvad Västerbottning har kommit på den geniala metoden för hur man ska få brandkåren att rädda sin lilla felina kamrat som tagit sig upp på alltför hög höjd, man klättrar upp själv också.

AB: ”Mannen från Västerbotten skulle rädda sin katt som satt fast i ett träd. – I stället fick vi ta ner mannen som fastnade i trädet, säger Torbjörn Nilsson vid Lycksele räddningstjänst. Det ovanliga uppdraget utfördes i går eftermiddag i Kristineberg, fem mil norr om Lycksele, i Västerbotten. Mannen skulle hjälpa sin katt, som suttit fast i trädet i flera dygn. Väl uppe på tretton meters höjd fick han kalla fötter och ringde SOS Alarm. Vanligtvis hjälper inte räddningstjänsten katter i träd, förutom i enstaka fall. Men när det gäller människor rycker de in.”

Man måste således se till att ta med sig mobil-
telefonen upp i trädet, sedan kan man lugnt kalla på de röda bilarna om man tycker att det ser ut att vara läskigt högt. Lämpligt är väl också att ha kattburen i ett snöre runt halsen eftersom misse annars kan bli bråkig och använda fötterna. Dessa fötter är som bekant tämligen stickiga, en effekt som förvärras om kisse är lika rädd som husse.

Även om en katt oftast klarar sig tills den själv går ner så är det ytterst plågsamt att se sin svans-
försedda kamrat högt uppe i ett träd. För att inte tala om den behandling vännen får från skator, kajor och kråkor. De sitter glatt i de närmaste träden och berättar högt och tydligt vad de helst av allt önskar ska hända, dessutom kommenterar de säkerligen kisses utseende på ett icke smickrande sätt.

Det är utomordentligt bra att vi som är förtjusta i våra katter nu, tack vare denne norrlännings uppfinningsrikedom, hittat en metod att få brandkåren att göra en insats.

it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Felis catus, Katt, Huskatt, Kattsambo, Träd, Natur, Brandkåren, Husdjur, Kattvän, Politik[/tags]


3 svar till “Begåvad Kattägare”

  1. Jag måste erkänna att jag känner betydligt mer medlidande för de stackars hundar som fastnar uppe i träden. Ingenting är mer ledsamt än en pekinserer, pudel eller schäfer högt upp i en norrländsk gran.