Julefrid i Betlehem?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Själv är jag en ivrig gudsförnekare och kan ibland lyfta på ögonbrynen inför dem som inte delar min uppfattning om sakernas tillstånd. Aftonbladets politiske chefredaktör Helle Klein är som de flesta känner till inte bara chefredaktör utan även präst numera, därför är det inte speciellt förvånande att hon såhär i juletid börjar tala om Betlehem. Mina egna första minnen eller intryck av Palestina är en julkrubba, en sådan som enligt kristen mytologi ska ha funnits i Betlehem.


Helle Klein/AB:
”Där i ett stall i Betlehem är kristendomens centrum. Gud blir människa och tydligare kan väl inte människans oerhörda värde gestaltas. Runtom i kyrkans församlingar förkunnas nu julefriden. Men julkrubborna har på sina håll förändrats. Jag såg vid en julmarknad nyligen en krubba av olivträ där en mur dragits som skiljer de vise männen från Jesus.”

Den muren finns avbildad på tusentals fotografier och på massor av teckningar. Och skulle jag tro på något övernaturligt väsen så skulle jag givetvis önska att detta väsen, eller vad det nu var, skulle pulverisera den muren och alla andra murar som är under byggnad i världen. En nyhet av det mer udda slaget presenterades igår i många tidningar, det var ett antal rader som handlade om psykisk sjukdom bland – Mossadagenter.

AB: ”Läkarna vid ett av Israels större psykiatriska sjukhus blev nyligen förvånade när en ung kvinna sökte vård. Inte för att hon sökte vård, utan för att hon hade en agent från underrättelsetjänsten Mossad i släptåg vars uppgift var att under behandlingen se till att kvinnan inte läckte hemliga uppgifter.”

Det kom strax efter detta ytterligare en kvinnlig Mossad-
agent och sökte vård på grund av akut psykos. Det är knappast speciellt förvånande att det uppstår själslig obalans inom det skrået, det som möjligen sticker ut är att de försetts med en överrock som ser till att de inte pratar bredvid mun. En

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]palestina
vanlig psykosform är den med paranoida inslag, något som den sortens överrock antagligen uppmuntrar till.

Bitte Hammargren berättar i SvD att Israel nu inlett något slags samarbete med Saudiarabien mot Iran. Man försöker skrämma saudierna med de shiitiska muslimerna i Iran, detta trots att islams värsta avart, Wahhabismen, kommer från Saudiarabien. Men det saudiska kungahuset har antagligen inget emot att liera sig med israelerna, de har ju länge varit lierade med USA samtidigt som delar av kungahuset finansierat Usama bin Laden och attacken mot WTC och Pentagon.

Mellanöstern upphör aldrig att förvåna. Heliga och oheliga allianser står som spön i backen. Själv önskar jag palestinierna en ny Saladin, för dem som inte vet vem det var så rekommenderar jag wikin, eller varför inte Jan Guillous böcker om Arn?

intressant Andra om: , , , , , , , , hd ab dagen svd t
[/column]


7 svar till “Julefrid i Betlehem?”

 1. God morgon!

  Vilken värld vi lever i :(
  Börjar mer och mer kännas som om religion och frid, står i total motsägelse till varandra.

  Men men, jag önskar ändå en God Jul till alla som läser det här. :)

 2. Lagom till Jul, Donald Boström visste inte hur rätt han hade. Nu rullas en ny skandal av en israelisk tevekanal som påstår att de har inspelningar av chefen för Abu Kabir institutet som erkänner stöld av hudpartier och hornhinnor från döda palestinier. Huden använde man för att rädda israeliska soldater som sårats när de dödade palestinierna.

  Hela det landet bör vara psykiska vrak av allt skuld de bär på. Paranoja är för lite. Jag önskar dem ännu värre plågor i julklapp.

  ”The report stated that Professor Nancy Shepherded Yoz, from Britain, met ten years ago with the director of Abu Kabeer Forensic center and recorded his statements.

  She told the Israeli TV that “It is true that the parts were taken from deceased Palestinians and Israelis, but the matter of fact is that the parts were taken without family approval, this is immoral, removing skin from a body that belongs to a Palestinian in order to give it to a wounded Israeli soldier, an enemy, is immoral”.

  MK Tibi said “this report reminds us of the Swedish report of organ harvest published several months ago”, and added that Israel and its foreign Minister, Avigdor Lieberman, went on a witch hunt against the report.”

  http://www.liveleak.com/view?i=86c_1261333673

 3. Någon julfrid i Betlehem lär aldrig komma med en kvarts miljoner ockupanter i olika bosättningar.

 4. Betlehem är en stad fängslad bakom en mur
  Om man vill komma till Betlehem då måste man passera 40 hinder inklusive muren , bemannade militära övergångar , vägspärrar och grindar

  Palestinierna behandlas som boskap på över 550 permanenta militära stationer
  Dessa grymheter av ockupationen skyddas av stormakter , alla skyddar grymheterna av kolonial staten Israel

  Betlehem avsedd att vara en stad för fred men nu en plats för konflikter , frustration och död
  I år kommer julen igen mitt i samma situation , det är ingen glädje för våra kristna palestinska bröder
  De kristna palestinier lider lika mycket som de muslimska palestinier

  Kristna sionister främjar en världsbild där evangelium är identifierad med ideologin om riket , kolonialism och militarism
  Det är en lömsk from av kristna sionister som är tysta inför den Israeliska ockupation av Palestina , det är en falsk lära som undergräver den bibliska budskap om kärlek , barmhärtighet och rättvisa

  Till slut jag önskar från hela mitt hjärta en god jul för alla mina kristna bröder i Palestina

 5. Många hyllar vad jag förstår Helle Klein för att hon står upp för Palestina. Men gör hon det fullt ut? Hon brukar skriva att Palestina skall återfå områden enligt 1967 års gränsdragningar. Men det bör väl vara 1947 års FN-beslut och det beslutets gränser som skall gälla. Inte Israels senare annektioner. ”—- och utvidgande av den israeliska statens gränser utöver dem i FN:s partitionsplan.” (Wikipedia.) Palestina behöver som Jinge skriver en ny Saladin. Inga kristna sliskigheter i stil med Helle Kleins ledare i Aftonbladet idag. – Jag upphör aldrig att förvåna mig över att LO tillåter denna ropande kristna propaganda på sin tidnings ledarsida. Och samma präst-ledarskribents propaganda för Svenska Kyrkan. Vad har detta med facket att göra? Eller med oss normala och icke kristna medborgare.
  Ulla Johansson