Ubuntu 8.04 Hardy Heron


Sanningens ögonblick närmar sig nu i snabb takt, om sex dagar släpps nya Ubuntu och idag har jag installerat betaversionen på en egen partition.

Orsaken var att jag i morse lade på Service Pack 1 av Micro$oft Vista 64-bitars. Det skulle ta en timme men jag satt med eländet i närmare fyra timmar, i vart fall över tre. Jag blev bara mer och mer ilsken ju längre tiden gick, och att avbryta var inte aktuellt. Gör man det under en uppdatering så riskerar man att förlora alla data.

Jag kan avslöja att Bill Gates aldrig har utsatts för sådana eder på ärans och hjältarnas språk tidigare.

Ubuntus beta ser trevlig ut men jag har bara tittat som hastigast. En del nya grafiska effekter finns det men jag har inte undersökt dem alla. Två saker ska jag ta reda på så fort den nya versionen släpps och är installerad. Det ena är hur man gör ramar i GIMP. Det andra är att jag ska söka en förklaring på varför ordbehandlingen har tre ordlistor. Jag klarar mig med en och det slöar ner om man ska välja bort två manuellt varje gång.

Vana användare vet förstås alla svar, ”- det är bara att trycka Ctrl-W så försvinner alla utom den du vill ha,” typ…

När det är ordnat så ska jag kopiera över alla dokument och alla bilder. Antagligen bör man aktivera sig själv på något Ubuntuforum som t.ex. http://ubuntu.se/forum/, men det bästa forumet för svar på frågor kring Office och Gimp, vilket är det?

Jinge

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Microsoft, Micro$oft, Vista, Ubuntu, Linux, XP, Bloggare, Hjärtinfarkt, Bloggosfären, Operativsystem, Datorer, PC, Blåskärm, Firefox, Office, Gimp, Ubuntuforum, 8.04, Hardy Heron[/tags]


5 svar till “Ubuntu 8.04 Hardy Heron”

  1. Är lite osäker på vilka ordlistor du menar, men jag börjar med att anta att det är OpenOffice Writer som gäller. Och om jag också antar att du bara syftar på språkens ordlistor för stavning och inte avstavningsordlistor, synonymordlistor och andra specialordlistor, så kan du förmodligen ta bort dom på egen hand i filsystemet om de ställer till problem.

  2. Jo det är OpenOffice Writer jag menar.

    Där har jag vid rättstavningsfunktionen hittat tre listor, att ens behöva välja NÅGON känns bakvänt. Det ska vara en by default, sedan kanske de andra är avstavning mm, men väck ska de… :)

    Jag kommer väl inte att lägga ngn större energi på saken innan den skarpa 8.04 släpps men…

  3. För mig fungerar det bra än så länge. Lightzone fungerar fint (förutom att det är en tidsbegränsad beta som Lightroom var innan det släpptes) så jag kan hantera min raw-filer, GIMP bra som vanligt och allt annat flyter på.
    Lycka till! :)