Gubbsjuk Berlusconi


Att Silvio Berlusconi skämmer ut Italien gång efter gång har vi vant oss vid, och det har italienarna också. Han har gått för långt många gånger men han klarar sig alltid. Underligt nog kan jag tycka, här i Sverige skulle sannolikt militanta feminister gjort processen kort med honom, i alla fall kan man ju hoppas det.

AB: ”Rättegången om det som kallas ”Ruby¬gate” mot Silvio Berlusconi började i går klockan halv tio och sköts raskt upp till 31 maj. Berlusconi, en bit över 70 år, anklagas för att ha köpt sex 13 gånger av minder¬åriga Karima El Mahroug, även kallad Ruby. Han ska även ha missbrukat sin ställning som premiärminister när han försökt få Ruby släppt sedan hon åkt fast för stöld. Både Ruby och Berlusconi nekar till anklagelserna. Men Ruby är inte den enda. Åklagarna uppger att hela 33 kvinnor har deltagit i de ”erotiska fester” som hållits i hans villa nära Milano. Kända som ”Bunga-bunga”-fester.”

Nu kommer inte Berlusconi till rättegången den 31 maj, det kommer istället ett koppel advokater som presenterar en mängd formaliafel, olika anklagelser mot flickan ifråga, och dessutom så kommer man att hävda att allt egentligen handlar om en gigantisk konspiration. Man kommer inte åt Berlusconi, det har man inte gjort tidigare och det gör man inte nu heller.

Tyck gärna att jag är tjatig, men nu har Beatrice Ask och hennes moderater sett till att grunda för en lagändring så att Polizia di Prevenzione kan komma inrusande med dragna vapen i min lägenhet efter att lagen gått igenom. De kan givetvis hävda att jag försökt skjuta dem eftersom de ”hittat” ett vapen med mina fingeravtryck efter att jag avlidit av de skottskador jag fått under intrånget. Berlusconi har använt polisen förr när han blivit arg för något, och min inställning till Italiensk polis är inte speciellt positiv.

Jag fattar inte heller hur i hela friden Håkan Juholt kan vara tyst? Det räcker ju med att han säger att (S) aldrig kommer gå med på Alliansens försök att göra Sverige till en frizon för EU:s alla polis- och milisstyrkor, att (V) och (MP) skulle stödja honom är självklart. Möjligen anser Juholt att det spelar (S) i händerna att de borgerliga blir föremål för folkets förakt..

it , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1


9 svar till “Gubbsjuk Berlusconi”

 1. Egli va sotto il nome di anguille in Italia, e si può capire il perché.

  Han går under namnet ålen i Italien, och det kan man ju förstå varför.

 2. Berlusconi är uppenbarligen en gubbsjuk korrumperad galning. Säkert finns det gott om ilskna feminister som gärna skulle göra korv av fanskapet. Jag har inga större invändningar mot detta.
  Beträffande regeringens idé om polissamarbete finns en fet risk att du har rätt, Jinge. Det kan mycket väl bli ohälsosamt att, även här, uttrycka obekväma åsikter i en nära framtid.

 3. Berlusconi har bara realiserat planen som den fascistiska organisationen P 2 (Propaganda Due) satte upp efter att försöken att skapa ett fascistiskt Italien genom en ’mjuk statskupp’ hade misslyckats. Berlusconi var, eller kanske är, medlem i denna organisation och har genom deras försorg blivit Italiens mäktigaste man med total kontroll över media och säkerligen rättsapparaten också.

  Det känns också lite beklämmande att italienarna inte verkar vara så upprörda över att han har bedragit såväl dem som sin fru vid upprepade tillfällen utan att det först nu när det handlar om en minderårig tjej, Karima El Mahroug ska ju bara ha varit 17 när han köpte sex av henne, som han verkligen kan ha hamnat i ett blåsväder.

  Hans regering verkar ju ha rett ut den första stormen genom att fördröja domstolens möjligheter till att påbörja sin process mot honom. Man vill näligen undersöka om domstolen som först drog igång processen verkligen hade rätt att åtala ”Il Presidente”. Det känns skrämmande att Italien i egenskap av ett stort land i €U kan påverka vår lagstiftning med tanke på att de själva verkar ha en fullständig laglöshet bland den övre klassen och att korruptionen dessutom brett ut sig som en epedimi sedan Berlusconi tog makten.

  Italien kan tjäna som en modell av vad €U-projektet går ut på. Korruption och maktmissbruk bland de styrande för att berika sig själva och sina lakejer samtidigt som folket får stå med mössan i handen och hoppas att några smulor kommer även de till del.

 4. Jag kan inte låta bli att återge en kul historia om det svenska majestätet. Har den från en trovärdig förstahandskälla:
  Min kompis i båtklubben, en liten bit in i Mälaren, jag kallar honom Kalle, eftersom han inte heter så, berättade hur han körde deras tunga långsamma familjebåt genom Hammarbykanalen in mot Hammarbyslussen. Fartgränsen där är fem knop, vilket jag är mycket familjär med.
  Kalle blev omkörd av en stor jävla lyxbåt i hög fart och med höga svallvågor. Kalle blev tvärförbannad och sade till hustrun något i stil med att
  ”om den där jävla galningen ligger och väntar på öppning då vi kommer till slussen ska jag snacka med honom”
  Där låg galningen och en ilsken Kalle gick ut på däck för att delge skepparen på lyxbåten sin syn på hans beteende. Han stoppades dessvärre av hustrun:
  ”men Kalle, ser du inte vem det är? Det är ju KUNGEN!”
  Troligen hade historien blivit ännu roligare om inte hustrun blandat sig i.

 5. Jag är helt medveten om att mina senaste inlägg i debatten kan vara off-topic, men poängen är att en ”demokratiskt” vald president är ändå avsättbar i nästa val, medan en ärftlig statschef bara behöver vara rätt född och vid liv för att sitta kvar till sitt frånfälle, varefter den näste arvingen i senioritetsordnng tar över.

 6. Ett lästips:
  Vilhelm Moberg; Därför är jag republikan
  På tal om Moberg så gjorde han mycket klart att han inte ville ta emot Nobels litteraturpris. Annars hade han varit en självklar pristagare. Att Väinö Linna inte fick priset är en skam. Gäller naturligtvis även Astrid Lindgren.
  Nu väntar jag bara på Robert Zimmerman, a k a Bob Dylan. Nämn en nu levande poet som haft större betydelse?

 7. För att vinna nägon trovärdighet måste självklart Juholt säga nej och sedan hålla fast vid detta som icke förhandlingsbart.

  hit men inte längre

 8. Berlusconi skämmer inte ut Italien enbart utan alla som är man och fungerar som ett avskräckande exempel för kvinnor som vill ha lugn och ro. Han är det prefekta preventivmedlet, med andra ord.