Svininfluensan och Spriten


Nu hävdar tidningarna att svininfluensapandemin rycker allt närmare för var dag som går. Man har, antagligen på goda grunder, konstaterat att det riktiga schvunget i smittspridningen kommer att sätta igång i slutet av månaden när samtliga landets juniorer ska återuppta sina förberedelser för vuxenlivet, när skolan startar.

Det finns många åsikter om denna vår tids pest, och vad som är vad kan vara svårt att få ett ordentligt grepp om. Personligen tror jag att influensan är ett lömskt försök av hunnerna att skaffa sig världsherravälde, möjligen sker detta i samarbete med läkemedelsindustrin som redan är ökänd genom lömskt tjyv och rackarspel. Norrman-
nen Per Fugelli hävdar nu att medias bevakning av frågan är hälsofarlig, något som rimligen också borde gälla bloggosfärens skriverier om den.

AB: ”Oslo. Professorn i socialmedicin Per Fugelli anser att mediernas bevakning av svininfluensan är hälsofarlig. Den bidrar till att skapa en panikstämning som till och med kan göra människor mer mottagliga för sjukdomar, hävdar han. – När vi ser vilken extrem uppmärksamhet ett milt influensavirus får i västvärlden, borde vi alla sättas i skamvrån, säger professorn som är verksam vid universitetet i Oslo.”

Det är förstås sant. Dessutom så har vi placebo-
effekten vilket han inte nämner. Tror man att influensan är dödlig så kan man avlida av bara den orsaken även om man drabbas av en lindrig variant. Vad som sker i människans hjärna är svårt att begripa, men experiment har visat att rena socker-
piller botar riktiga sjukdomar bara man tror på behandlingen, något som man ännu inte hunnit forska speciellt mycket om. Det motsatta gäller givetvis också, något som Voodoo-utövare kan vittna om.

När det gäller amerikaner och ryssar så undrar jag trots allt om inte ryssen tar en ointaglig ledning med nedanstående citat.

AB/Sportbladet: ”En pandemi härjar i världen. Och inför VM-kvalmatchen borta mot Wales har de ryska fotbollsfansen fått ett speciellt tips för att undvika att dra på sig svininfluensan. – Vi uppmanar våra fans att dricka mycket walesisk whisky som en sorts desinficering, säger Alexander Sjprygin, ordförande i Rysslands supporterförening.”

svininfluensa

En helt suverän idé. Rimligen så går det lika bra med vodka, det betyder att kollektivresenärer snart kommer sitta med ett sugrör till sin medhavda väska och ängsligt se sig omkring i bussen eller tåget. Så fort någon hostar kommer de att suga upp en skvätt vilket kommer göra resandet aningen mer stimmigt än vad det brukar vara. Vi får hoppas att buss- och lokförare avstår från denna självmedicinering, om inte annat så för resenärernas skull.

Dessvärre så har jag till och från både förmaksflim-
mer och hjärtsvikt, ett tillstånd som förvärras om jag intar alkoholhaltiga drycker. I praktiken betyder det att jag sedan relativt lång tid tillbaka är näst intill helnykterist. Men bara näst intill, inte helt och hållet. Och visst låter det trist? Tänk om man kunde gå ner till stranden med ett par kycklingklubbor och ett par pavor rödvin, om någon klagar så kan man alltid kontra med,

– Vaah faan hörrö, harru inte hörrt talas om scchwinpesten..?

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ab1234 dn1 svd1 ex11 pol12 dbl12 t

[tags]Svininfluensan, Alkohol, Ryssar, Sprit, Vodka, Whiskey, Fotboll, Hysteri, Panik, Voodoo, Placeboeffekten, Vaccin, Politik[/tags]


3 svar till “Svininfluensan och Spriten”

  1. När ryssar rekommenderar whisky så undrar man vad det inte hjälper emot enligt dem :-)