Bloggare Vaccinerad

Sedan några timmar tillbaka så är jag vaccinerad mot Svininfluensan, H1N1. Det var en lustig upplevelse, jag hade varit nere på sjukhuset för provtagning och en timme efter det skulle högriskgrupperna i Haninge få börja vaccineras. Jag tog en promenad medan jag väntade och när jag kom tillbaka insåg jag att det var ett misstag. Det hade nämligen kommit sjuttio personer som stod före mig i en ringlande kö.

Det var trots allt inte så farligt eftersom man från sjukhusets sida hade skapat ett antal vaccinstationer, det fanns ett antal sjuksystrar som var försedda med sprutor så att när man väl blev insläppt så gick det bokstavligt talat som på räls. Jag funderade ett tag på att smyga fram kameran och fotografera kön, men jag klarade att behärska mig.

Om det blir någon spruta II om tre veckor är f.n. oklart, man har uppenbarligen inte bestämt sig än. Hur många som fick sin pruta idag vet jag inte, men jag hörde en från personalen säga att sexton tusen medborgare hade anmält intresse av vaccinering. Om det gällde hela kommunen och dess 70 000 innevånare är oklart, Handens Sjukhus betjänar bara innevånarna i centralorten. Och de som inte vaccinerades idag lär nog få vänta några veckor till antar jag. (Foliehattar ej välkomna)

intressant Andra om: , , , , , , , , , , , dn1 svd ab12 ex1 t

  6 comments for “Bloggare Vaccinerad

 1. palle
  15 oktober, 2009 at 17:18

  Hallelujah!

  :D ;)

  • 15 oktober, 2009 at 18:17

   Jepp, jag känner kvicksilvret spruta ur öronen. Jag vet inte om det var den sionistiska världskonspirationen, Bilderberggruppen eller Militärindustrikapitalets slemmiga tentakler som skulle mörda 90% av planetens befolkning med detta vaccin, men än så länge lever jag trots att det var fem timmar sedan nu… :-) Men foliehattarna anfaller nog snart om inte annat…

   • 15 oktober, 2009 at 19:02

    Jinge nu är deras logik mer så här om du inte dör direkt, så dör du om några dagar, månader ja eller år.
    Om den som tar sprutan inte dör så där, så kommer deras framtida barn få skador när de föds och om barnen inte får skador när de föds så kommer barnen få det om en si sådär 30-60 år, eller så går det vidare till nästa generation som får skador.
    Så före vi kan säga om det är farligt eller inte behöver vi vänta i några hundra år.

    Här nere i vårt sjukvårdsdistrikt, Sjöbo, tar de yngre årskullarna först så riskgrupperna kommer först om någon vecka.
    Skulle kanske vilja ha haft liten annan prioritering även om den här inte är fel heller.

    Sedan verkar biverkningarna, för de som råkar ut för det, vara ungefär desamma som vid det årliga influensavaccinet.
    Själv brukar jag bli lite småsnuvig när jag tar det.

    Före vi började ta det vaccinet så fick jag åka in akut med fru när hon åkte på den vanliga influensan.
    Så vaccin räddar liv.

    Nu tror jag att foliehattarna inte är så många knappt ett dussin men de är lika aktiva som SD-folk i bloggar och i debattforum.

 2. Christer W
  15 oktober, 2009 at 23:06

  Fick du fladderdreta efteråt? En kompis och jag fick det några timmar efter sprutan.

  • 16 oktober, 2009 at 04:23

   Nej jag fick inga som helst biverkningar, dessvärre kändes inte ens sprutan. Men cirka en timme efter så kände jag att det hänt något med vänster överarm, en mycket lätt värk vid sticket. 0,2 på en tiogradig skala där man säger – aj, vid 7,0.

   Det kändes att det var något, inte mer. Inga som helst biverkningar.

 3. 16 oktober, 2009 at 03:52

  Så skönt för dig. Nu kan du se framtiden an med tillförsikt igen – gratulerar :-)

Comments are closed.