Surfare på Stenstrand – Dagens Bild


Stenstrand

Idag har SvD ett långt reportage om galningarna som surfar på Torö Stenstrand. I SvD:s fall så använder de vanliga surfing-
brädor, när jag har varit där har det i första hand varit vindsurfare.

Det är ett mycket populärt ställe, om det varit sydlig eller sydostlig kuling eller storm så fylls alltid stranden med förhoppningsfulla. Och – det spelar ingen roll vad det är för årstid, jag har fotograferat surfare mitt i vintern när inte isen har legat. Personligen skulle ingenting få mig att hoppa ner i vattnet när det är kallare än 20° ens om jag hade våtdräkt. Kallare vatten så är det båt som gäller utan tvekan.

Vissa lyckas komma upp i häpnadsväckande fart på vindsurfingbrädor. Jag skulle gissa att några ibland är uppe i 20-25 knop, även om det är svårt att bedöma farten från land. Just nu ligger det ett djupt lågtryck vid Island, kommer det hit så kan man passa på och titta på vindsurfarna när det blåser, och de vanliga survarna dagen efter då de stora vågorna når land.

Stenstrand

Artikeln i SvD it

Andra om: , , , , , ,

[tags]Torö, Stenstrand, Vindsurfing, Surfing, Natur, Dagens Bild, Kultur[/tags]


2 svar till “Surfare på Stenstrand – Dagens Bild”

  1. Hur är det med badkaret på sommaren vid värmebölja? Där har du kallare än +20°C har jag för mig att du skrivit här :-)