Stockholmiana – Dagens bild


Idag var jag in en kort sväng till den kungliga huvudkommun som går under namnet Fjollträsk. Jag hade tänkt foto-
grafera Stockholm Waterfront building, en fastighet som man inte har brytt sig om att ordna till ett svenskt namn till.

Nu var det lite för blåsigt även om solen sken, så det blev bara en bild, kontorsrummet i höghuset här till vänster. Hade jag velat ta närbilder på dem i huset så hade det gått bra med teleobjektiv men det är inte dem jag är intresserad av. Men jag har egentligen aldrig varit speciellt intresserad av arkitektur, men byggnaden utan svenskt namn ser faktiskt väldigt annorlunda ut, särskilt ifrån södra sidan. När det blir hyfsat varmare så kommer det fler bilder.

Mitt emot den översta bilden så ligger Aftonbladet och Svenska Dagbladets redaktioner och kontor. Det är lustigt, på den tiden jag jobbade åt drakarna i Stockholm så låg Aftonbladet i Klara, i kvarter som sedan länge är borta. Men det var intressant, då man kom till tidningen nattetid så kunde man lätt gå vilse mellan fotolabbet och centralredaktionen, dessutom kunde man springa på sovande personal i vissa skrymslen. Det var ju oftare närmare till jobbet från Tennstopet än vad det skulle ha varit att åka hem.

Det är lätt att säga att det var bättre förr, men det vi äldre är helt klara över är att det är sämre nu. Men inte allt, endera dagen så återkommer jag med bilder från slummen på Döbelnsgatan, riktiga slumkvarter som saknade värme och el på fyrtio- och femtiotalen. Nu ombyggt till tjusiga bostadsrätter…

, , , , , , , , ,


4 svar till “Stockholmiana – Dagens bild”

  1. Du är visst intresserad av arkitektur och också design. Varför skulle du annars visa den kåken med sin lustiga utformning?

    • Jag uttryckte mig nog tveksamt. Ja, jag beundrar fin design o arkitektur, men jag söker nog inte upp den direkt.