Israelisk soldat sköt bunden och ögonbindelförsedd palestinier – Video


Idag har filmbilderna visats på nyhets-
kanalerna, en israelisk soldat sköt en palestinier i benet med en gummikula från mindre än en meters håll.

Mannen var bunden och hade ögonbindel och gjorde inte något motstånd på något sätt. Och det märkliga var att en Israelisk överste var på platsen och vederbörande reagerade inte. Palestiniern ifråga berättade att han hade blivit misshandlad av soldaterna, det var kanske därför han sköts.

Och så undrar israelerna varför Israel är ett av de mest föraktade länderna i världen…

DN SvD1 Dagen HD SDS i t

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mellanöstern, Folkrätten, Rasism, Apartheid, Ockupation, Slakt, Krigsförbrytelser, Genèvekonventionen, Mänskliga rättigheter, Folkrättsbrott, Politik[/tags]


22 svar till “Israelisk soldat sköt bunden och ögonbindelförsedd palestinier – Video”

 1. Så hemskt! Det är han de filmar stunden innan då han står med en palestinaflagga och vinkar. Detta visar verkligen hur de är där i Israel. Det är riktigt ruskigt. ;-(

 2. -Fick du med allt, frågar killen.
  -Ja, svarar den unga tjejen som filmat.
  -Varför stängde du av? frågar killen upprörd.
  -Nqizit, säger tjejen, vilket betyder: jag chockades…

 3. @Rawia Morra:

  Ska bli intressant att höra hur allvarligt han skadades i benet. Jag tror att det gick rätt så illa med tanke på avståndet.

  Det var smidigt som attan att bara slänga upp den på Youtube oxo, jag han inte mer än posta mailet och berätta att den kommer strax, så var den uppe. Man borde lägga på bildtext och översättning till engelska. Får se om jag ids göra det i morgon…

 4. Han blev intervjuad av aljazeera ikväll. Verkar ha klarat sig. Beskrev hur det gick till… Hur han mår inombords kan man bara gissa…

 5. Och så vår lilla Bonniers styrda morgontidning verkar vara sin vana trogen och missar helt nyheten.

 6. Rawia, Nqizit betyder ”jag blev rädd” Jag chockades heter erta3abet. eller har jag fel?

 7. TT skriver: Den kula som används är av plast.

  Vad jag vet så finns det inga kulor av plast. Det finns gummimantlade stålkulor. Allltså en stålkula med ett tunt hölje av gummi!

 8. Saifullah!

  :-)

  Naqze är ju när man blir så förskräckt att man hoppar till och ryser. Du vet, att man blir så rädd att man verkligen hoppar till. Hur du vill tolka det sen är ju upp till dig. Irta3abt är bara sysnomt, men det är nåt som sker inombords, hjärtat bankar och så, fast nqizit är mer fysiskt. Man hoppar till av chocken när något kommer oväntat.

 9. @Rawia Morra
  Orsaken till att de använder denna typ av amunion är väl att den möjligen är svårare att se på rönkenplåtar?

 10. Man blir förbannad upprörd över den israeliska armen behandling av en obeväpnad civil palestiner
  Även om detta förvisso inte det första gången som israeliska soldater visar förakt för människans värdighet
  Videobandet har spridit sig i hela världen och om det internationella samfundet inte agerar då är de delaktiga i brottet
  Vi ser på detta som en kränkning av palestinska rättigheter och som en väckarklocka för FN

  FN är skyldig att hålla Israel till svars , palestinierna har länge utlyst en sådan åtgärd men det mesta är för döva öron
  Med denna nyutgivna videoband som tydligen visar Israel flagrant använding av brutalitet mot obeväpnad förbunden och bunden
  Killen var i en fredlig demonstration mot byggandet av apartheid barriären

 11. Vad har röntgen med det hela att göra? De verkar ju inte bry sig om de använder bly, stål, hellfiremissiler eller rent av olagliga klusterbomber!

 12. @Ola
  Rönken är helt ovärderligt vid diagnostisering och behandling av benskador och ev kvarvarande metallbitar då metallföremål framstår med all tydlighet vid en rönkenundersökning.

  USA utvecklade splitterbomber redan under Vetnamnkriget där det INTE var frågan om metallsplitter, utan av annat material som INTE syns på rönken. Orsaken är att de maximerar lidandet så det bli svårare att operera bort splittret! Jag tror att är därför som de använder gummikulor på palestinierna – för att MAXIMERA lidandet!

  Vad jag tycker om det? För att nå ut till den breda massa så: Det suger babianröv! Nöjd?

 13. Det är svårare att se om plastkulan sitter illa till eftersom den inte syns på röntgenbilderna..
  Dessutom kan den om den träffar ben i kroppen fragmenteras och ”skita ner” sårområdet med mycket små fragment.

 14. Nature, Ola, Christer W,

  Det senaste är väl att det inte blir några splitter alls. Folk blir kokta som i en microvågsugn. Det är något som läkarna i Gaza kan förtjälja om det som skedde månadskiftet februari-mars i år. De fick in folk som inte hade några sår alls. Likförbaskat var de jätteskadade och läkarna visste inte hur man ens skulle ta hand om dem.

 15. Magdalena says:
  Satans jävla svin!! :-(

  Snacka om R A S I S M !!

  Och HAT!!

  Du sänder onekligen dubbla signaler, Magdalena.

 16. @Jonatan:

  Fast hon har rätt Jonatan. Det var en oerhört svinaktig handling utförd av en rasist. Ingen kan vare sig förstå eller acceptera sådant. Eller hur?

 17. Jinge says:Fast hon har rätt Jonatan. Det var en oerhört svinaktig handling utförd av en rasist. Ingen kan vare sig förstå eller acceptera sådant. Eller hur?

  Jag håller med dig om att det är en vidrig handling. Sen ställer jag mig frågande till Magadalena och många som kommenterar här. Det skriks hatiskt om hat och generaliseringar och arketyper av judar används samtidigt som det gormas om rasism. Jag tycker läget i mellanöstern är hemsk och men även att tonen på denna sida är obehaglig. Samtidigt kan jag inte låta bli att småle åt det roliga i att någon skriver ett hatiskt inlägg mot hat, det blir så absurt, eller hur?

 18. @Jonatan:

  Nu har ju du vissa bindningar åt Israels håll du oxo, jag kan hålla med om att det är udda att skriva en kommentar om israeliskt hat när kommentaren i sig själv andas hat. Men det är nu så vi fungerar under affekt. Skriver man då så syns det ofta vad det handlar om. Jo, och jag har stor förståelse för att du tycker att tonen på denna sida är obehaglig. Men du förstår givetvis att den inte skulle vara det om Israel bara följde HÄLFTEN at de resolutioner som FN tagit. Skulle de respektera palestiniernas mänskliga rättigheter och tömma sina bosättningar och flytta muren till 1967 års gräns skulle tonen bli en helt annan…

  Men när jag ser B´Tselems filmsnutt så ser jag att det är oförfalskat hat som tar sig detta vidriga uttryck. Och tävlas det i den grenen så vinner Israel utan konkurrens.

  Sedan Jonatan; I den mån du skulle blogga om MÖ så kanske jag skulle tycka att tonen där var obehaglig? Eller hur…? :-)

 19. Jonathan, ingenting blir bättre av att kritiker av regimen israel använder sig av samma brutala och råa uttryck som sionisterna själva, det är jag den första att skriva under på.
  Men när hat, brutaliteten och rasismen tillåts verka fritt och bara får fortsätta år efter år utan att någon
  vilja att ta tag i det hela och vända situationen till fördel för mänskligheten tycks finnas, så är det lätt hänt att motståndare till rasiststaten israel tar till ett förgrovat språkbruk i ren desperation, sorg och avsmak.
  Dessutom, så är det inte ord utan handling som räknas…
  Det är mer än tillräckligt att räkna de miljoner offren för israels ockupationspolitik under snart ett sekel nu, bl.a riktade mord på barn och gamla – och den ständigt pågående markstölden för att inse just detta.