Inte en vårbild från Haninge, Dagens bild

Nej som sagt, detta är inte en vårbild från Haninge, men lustigt nog så är den tagen femtio meter från där jag bor. Adressen är Vintervägen, ett passande namn.

Orsaken till att den dyker upp nu är att mitt tussilagorekord från tidigt 2000-tal tycks stå sig. Sedan jag började visa mina bilder på min hemsida i slutet av 90-talet så är min tidigaste Tussilagobild från den tionde mars för några år sedan. Jag kom just hem efter en kort promenad förbi det ”säkra” stället och kan konstatera att det inte syntes en tillstymmelse till tussilago.

En av dem som kommenterar här skrev att han hade sett vintergäck i Stockholm, nu börjar jag undra – var då i Stockholm? Jag har tittat noga vid alla söderväggar och har sett några små spjut sticka upp, men inget som är värt att fästa på bild. Nu sägs det i o f s att det ska bli riktigt varmt, men för egen del var det mössa på när jag var ute. Visserligen är det ett par grader varmt i luften, men det finns inget värmande solsken, dessutom blåser det.

Vi får väl se om det blir några ändrade förhållanden i morgon, men något tussilagorekord slås i alla fall inte i år. En annan sak som påverkar är säkert tjälen, min vanliga genväg genom skogen är som att knalla på asfalt. Det finns ingen snö, men underlaget är stenhårt. Det kommer dröja ytterligare ett par dagar innan marken blir mjukare. Men visst, det kan gå fort utav bara fasen när det väl händer, men än är det inte dags i Haninge i alla fall..

it Andra om: , , , , , , , svt ab

  6 comments for “Inte en vårbild från Haninge, Dagens bild

 1. Charlie
  9 mars, 2012 at 11:56

  Den där bilden är ruskigt bra faktiskt! Jag skulle vilja låna den till mitt nya kontokort där jag får ha en egen bild, går det för sig?

  • 9 mars, 2012 at 12:34

   Bra att du frågar. Jepp det går bra!

   Lustigt, det är tredje gången jag svarar ja på samma sorts fråga den senaste månaden, fast det är olika bilder..

   Kul! :-)

 2. 9 mars, 2012 at 12:41

  Blommande vintergäck har stått i sydöst-läge vid en husvägg i ett småhusområde i Haninge i en vecka nu. Såg dem själv i tisdags, men då hade de blommat sedan föregående helg.

  • 9 mars, 2012 at 12:44

   Mejla mig och berätta var!

 3. Lennart
  10 mars, 2012 at 11:17

  Väldigt många bra bilder!!! Vad använder du för kamera o objektiv?
  Lennart

  • 10 mars, 2012 at 11:21

   Tack! Jag minns inte vad det var för kamera, men antagligen en Nikon D70, för bilden är rätt gammal. Isf var det en 16-85 mm glugg..

Comments are closed.