Fjollträsk och Ophelia, Dagens bilder


Igår bestämde jag mig för att vistas ute under ösregnet som skulle komma idag, jag hade förväntningar på att det skulle regna horisontellt, men det visade det sig inte göra. Det blåste lite men inte ens så man behövde dra igen blixtlåset i jackan. Jag hade bestämt mig för att åka in till området bredvid Sveavägen, närmare bestämt Luntmakargatan och Döbelnsgatan, två gator som representerade Stockholms värsta slum när jag var liten grabb för omkring sextio år sedan.

Idag är det bostadsrätter och i mångt och mycket så känns det rejält inbott i kvarteren, men jag kommer återkomma i ärendet. Bilden ovanför visar en vanlig syn i Stockholm idag, min uppfattning är att tiggeri och gatumusikanter har ökat enormt i antal, och ofta spelar musikanterna hellre än bra. Det vore enormt trevligt om åtminstone ¼ av dem var musikaliska, för tiotalet år sedan var det ett gäng som spelade i tunnelbanan, de var så bra att jag ofta stannade och lyssnade i några minuter. Och det tror jag lönade sig för dem också.

Mannen på bilden till höger har en lapp som förkunnar ”Ich habe hunger”. Jag undrar om det inte är samma man som brukar åka omkring på pendeltågen och skramla med ett antal mynt och hålla fram handen. Jag tycker mig känna igen honom, men är inte säker. Personligen är jag inte så glad åt detta tiggeri, och ska folk tigga så kan de lika gärna bege sig till Rosenbad. Enligt min uppfattning finns där ett antal individer som har alldeles för höga löner. De kan gott ställa upp solidariskt och skramla ihop till en månads käk åt mannen. (forts)

Men visst, lite ruggigt var det ute, och torghandlarna på Hötorget hade inte speciellt många kunder. Men det kan också bero på att deras sortiment är mer än enahanda. Varenda torghandlare hade en jättelåda med ”svenska kantareller” för 19.90 hektot, märkligt nog gula kantareller och inte höstkantareller. Sådana hade de också, men jag kollade inte vad de kostade. Jag undrar om det verkligen är en bra idé att sälja samma sak i vartenda torgstånd?

it Andra om: , , , , , , ,


2 svar till “Fjollträsk och Ophelia, Dagens bilder”

  1. Man undrar ju lite vad det blev av den där utlovade tropiska stormen/orkanen. Tycker mig tillochmed se en blå fläck där på himlen. Den kanske fastnade nånstans åt danmark till.