En vinterbild från Handen
Nu skriver tidningarna att snön ska smälta bort, och det verkar väl rimligt. Det är trots allt bara 24 november än så länge, det är en hel månad kvar till jul. De närmaste dagarna lär nog bli rejält blöta när all snö nu ska smälta bort.

Här i Handen strax söder om Stockholm så har det säkert kommit två decimeter snö, på vissa ställen finns det faktiskt riktigt rejäla snödrivor. På gator och trottoarer stavas föret nu – modd. Det är rätt jobbigt om man ska gå långt, man får nämligen inte något fäste. Jag gick en genväg genom skogen på hemvägen och det var faktiskt lättare att pulsa genom snön än att gå på gångvägarna.

Och jag har sett säsongens första skidåkare. Det var en man med skidorna på axeln som var på väg ner till Rudans friluftsområde med raska kliv. Sådana är en del. Någon storm blev det aldrig i Haninge, i vart fall inte på landbacken. Ute i skärgården fläktade det säkert, men jag tolkade vindarna här som maximalt kuling i byarna. Och nu faller snön vertikalt vilket gör att träd och buskar blir extra vackra. Det kunde gott få vara så här i några dagar, för mer vinter än så får vi väl inte på grund av klimatförändring och växthuseffekt…

AB1 DN12 SvD1234 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Handen, Haninge, Rudan, Skidor, Vinter, Väder, Oplogat, Snö, Snöoväder, Växthuseffekten, Klimatförändringen, Storm, Trafik, Politik[/tags]


4 svar till “En vinterbild från Handen”

  1. Fin bild – du har sett bilden på min vinterträdgård va? Det är vackert med snö, men fan i mig inte kul att skotta fram bilen vilket jag måste göra nu.

    Puh…

  2. Jinge, kan du inte skida över till mig och hjälpa till att skotta, du som är ung och rask.

    MVH

    Lasse W