Drömmen om den STORA vinsten!


Drömbåten

Häromdagen blev jag inblandad i en lätt animerad diskusson om vad man skulle göra om man vann sådär äckligt mycket pengar på tips, trav eller lotto.

Det var rätt intressant eftersom vi var tre gamla gubbar som satt och surrade på ett lokalt näringsställe som tillhandahåller billig pizza, öl och vin. Från början var jag ensam om min egen dröm, en 46 fots Nordhavn, en riktig bobåt som man dessutom kan färdas mycket långt med om lusten faller på. Nackdelen med båten är förstås att det tarvas en rätt rejäl plånbok för att köpa en dylik. Båten på bilderna här är 8-9 år gammal och kostar i runda slängar $ 500 000, dvs. tre miljoner.

Ska man dessutom frakta hit båten och bygga om den för 240 volts system, byta en del av utrustningen så hamnar man lätt uppe

på fyra miljoner. Å andra sidan kan jag sticka iväg till Azorerna från Dalarö utan att behöva stanna och tanka… Dessvärre så räcker inte intäkterna från bloggreklamen till detta. Om jag sparar ordentligt och lever enbart på kärlek så har jag fått ihop slantarna omkring år 14000 e.kr så det tarvas en V75-vinst som man helst ska vara ensam om.

Men visst vore det käckt att bo på en skuta som denna? i t

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Drömbåt, Lotto, V75, Tips, Drömmar, Haninge, Handen, Nordhavn, Dagens Bild[/tags]

Drömbåten


9 svar till “Drömmen om den STORA vinsten!”

 1. … och vad var det jag sa om suspekta syltor ? :)

  Om du är svetskunnig och allmänt händig med inredning och småplock kan du slå ihop en Långedrag 441 Arctic (ritning finnes) för en väsentligt mindre kostnad. En gammal mercedes- eller peugeotdiesel räcker fint för framdrivningen av ett sådant flytetyg. Största posten lär nog bli rigg och segel, men bygger du en ketch kan du förmodligen hitta mastprofiler som kasserats och kan kapas ned till mindre längder.

 2. Segelbåtar är inte helt fel de heller… :)

  Men man får väl ha tålamod, igår tjänade jag 2 cent på mina googleannonser… :-)

 3. Du menar att du skulle kunna tänka dig att bo i en sådan för jämnan? Då måste du bo nära land så att internetkabeln räcker :P

  Nen den ser inte speciellt stor ut?

 4. Så det finns en liten kapitalist i dig trots allt jinge!

  jag var i USA och försökt segla över en båt 2003 och allt gick åt skogen (minst sagt!)
  jag fick sälja stugan och för de pengarna frakta hem henne, och förlorade min fru på kuppen.

  hur som helst, man kan alltid segla en båt till azorerna till hälften av kostnaden, och vara säkert lika glad på kuppen.
  här är en båt du kan har råd med
  http://www.blocket.se/vi/15333028.htm?ca=11_s

 5. @Micke:

  Den är 14 meter och invändigt så upplevs den nog som mindre än en lägenhet, men det beror nog mest på skrovform en, golvet är smalare.. :)

  De flesta båtar i den kategorin har kyl, frys, tvättmaskin, eget elverk, luftkonditionering och värme. Jag minns inte exakt hur mycket bränsle som går i den, men gissningsvis tre kubikmeter iaf, kanske fyra.

  Nyare varianter har ofta hybridmotorer, de drivs av elmotorer som ofta för sin kraft från en hyfsat renad dieselkärra som står och mumlar någonstans. Just denna modell vet jag inte eftersom den inte längre produceras, men det är ett flytetyg som man kan manövrera helt med joysticks om man känner för det…

  Och jag skulle nog se cool ut i Vegamössa oxo.. :)

 6. @fofo:

  Jag gillar IF, de är något större och ÄNNU mer lättseglade. En IF får man idag för 50 loppor. Så vem vet… Hyfsat seglarväder idag dessutom, sydost ca 10 m/s.

  Nej inte kapitalist. Köper man en båt för så många mille så kostar den bara, man tjänar inget på den. Jag skulle INTE köpa aktier om jag vann stora slantar, absolut inte.

 7. @johan:

  Jag har för mig att den har en räckvidd på 4000 nm. Dvs 640 landmil. Dessutom kan man säkert lasta ngn extra kubik ifall man inte vill tanka på Azorerna… Eller förstås bränna till Mallis och till Västindien därifrån. Det borde funka… :)

 8. @ Jinge,

  skulle nog tro att man vill kunna segla med dagens bränslepriser om man ska tillryggalägga lite distans, dessutom så är det ett rätt behagligt sätt att ta sig fram på. Motorer är nog bra på många sätt, men sätter dom igång att krångla någonstans in the middle of nowhere på väg från A till B så är man rätt rökt.