Dårarna på Torö


Vindsurfare, Stenstrand

Med skräckblandad förtjusning brukar jag betrakta vindsurfarna nere på Stenstrand på Torö i Nynäshamn. Varenda gång det är kulingvindar på gång så ser man dem på sina brädor, det spelar inte någon större roll ens om det ”råkar” vara vinter. Bara det inte är drivis så finns de där på sina brädor.

Vindsurfare, Stenstrand

Man skulle ju kunna tycka att is och snö uppe på land borde avhålla de flesta från dylika äventyr, det kanske det gör också, men inte alla. Dessa bilder är inte nytagna och nästa gång det är pålandsvind och kuling så ska jag återigen åka dit för att ta nya bilder. Att vågorna går höga spelar tydligen ingen roll, men vänder vinden, ja då behöver de GPS och en vattentät VHF-radio för att anropa sjöräddningen.

Att vintern har börjat sitt intåg hjälper inte, på sjön är det inga trafikstockningar på grund av halka…

it , , , , , , , , , ab12


9 svar till “Dårarna på Torö”

  • Det är häftigt att vissa bara syns via seglet, då är det säkert två meters våghöjd. Buss från Nynäshamn och sedan några minuters promenad…
   Rekommenderas!!

 1. Ahh, det var många år sedan man hade tid med vindsurfing.

  Men en svensk vindsurfare är verkligen inte bortskämd med att surfa i fint väder. Här i Sverige är det de sämsta dagarna som är bäst för vindsurfing, så vad spelar det för roll om det är höst/vinter, man har utrustningen och är van vid ruskväder.

 2. Vänder vinden ?

  Jag ser dom hela tiden utanför vardagsrumsfönstret så fort vind och vågor slår till här vid södra vättern.
  Värst är dom med långa snören på seglen … här nere verkar det som att vindens riktning är helt betydelselös, dom tar sig att vilket håll som helst .. ser det ut som. :)

  Ha ett bra liv alla .. / KAS