Dagens ekorre (kort)


Jag tänkte ta mig en promenad idag i det fina solskenet. Jag funderade på att bege mig min vanliga runda för att se om jag kunde hitta någon ekorre eller något annat gulligt djur att fotografera.

Jag behövde inte gå långt, i själva verket så behövde jag inte röra mig en meter. När jag kom ner i porten så hittade jag en ekorrunge som hade förirrat sig in på gården. Jag skrämde den givetvis, inte medvetet men jag var ju en läskig människa som dessutom plockade fram en kamera och klickade hotfullt. Ett tag så trodde jag nästan att kurren hade rymt från någon som tagit hand om den, det såg faktiskt ut som den ville in igen.

Dessvärre så hade jag glömt glasögonen så jag såg inte att ställa in skärpan, sådant är trist. Det finns ett automatläge men jag tycker att det alltför ofta mäter fel. Sedan är det lite tråkigt att djur ska vara så himla nervösa inför oss med två ben, det var ju länge sedan vi slutade äta ekorrar, hoppas jag. Den här krabaten bör nog egentligen vara mer rädd för katter eller rovfåglar än oss tvåbenta.

Jag fick faktiskt jaga ut den från den inbyggda gården, den hittade inte ut själv, men jag stampade inte i marken och vrålade åt den, det var bara att röra sig mot en punkt som var den motsatta till den väg jag ville att den skulle gå själv. Efter en kvart så hittade den en utgång, jag hoppas att ingen av gårdens utekatter fick syn på den..

it Andra om: , , , , , ,


7 svar till “Dagens ekorre (kort)”

    • Ja det tror jag, det är en unge, men inte såå liten. Men den var både förvirrad och rädd, men nu är den ute..

  1. Gulligt! Vi har också en massa ekorrar där jag bor. Förra året kom dom upp till mitt köksfönster och åt nötter ur handen på mig. Då hade jag en liten fågellåda på fönsterblecket där de kunde sitta. Det var ett stort nöje för mig. Men i år så fick jag brev från bostadsrättsföreningen att jag skulle ta bort den med anledning av att den kunde dra till sig råttor. Satte upp två småfågelholkar på gården för ett år sedan, nu har dom tagit ner den ena – förstår dock inte varför bara en och inte bägge – och det med samma anledning. Styrelsen här har fått råttor i huvudet så nu väntar jag bara på att de ska gräva ett vallgrav runt området så de hatade odjuren inte kan ta sig in i området. Har käbblat en del med styrelsen men jag skulle sannolikt ha större framgång med ett gäng talibaner.

  2. Vi har också många ekorrar på vår radhustomt. De sitter på fönsterbrädan och i cykelkorgen. Vi har bara ett problem, nämligen att hasselnötterna som frugan köpte i julas börjar ta slut. Hon köpte visserligen för över 600 spänn. Var kan vi hitta nötter med skal(!) idag. Förresten hur får vi ekorrarna äta ur handen?

    • Jag hade en träsked, sådan som man rör i grytor med, och en lång stav som jag tejpade fast skeden på. Jag har ett stort oxelträd precis i närheten av köksfönstret och därifrån räckte jag ut skeden till ekorren som satt på trädet. Efter några dagar började den komma till fågellådan vid köksfönstret och sedan var det inte långt till att mata den ur handen. En ekorre blev så tam att jag till och med kunde kela med den. Ekorrar är hypernervösa så undvik plötsliga ryck eller rörelser.

    • Menar då förstås att jag räckte ut från köksfönstret. Skulle aldrig falla mig in att klättra upp på trädet och mata :-)