Dagens bilder, återigen Isbladskärret


I lördags visade jag bilder från Isbladskärret på Djurgården, idag var jag dit igen för att få en bättre bild på någon av ungarna, och det lyckades jag med trots att det kändes som om det blåste styv kuling på Djurgården. Hoppas att jag kan vara närvarande när några av ungfåglarna gör sina första flygturer.

I den lilla fågelsjön, som ligger bra till för buss 69, så finns en hel hägerkoloni. Det finns tre eller fyra träd som det på bilden, fullt av häger-
reden, och ofta nog två tre relativt stora ”hägerung-
domar” som emellanåt tränar sina vingar för att snart börja flyga. Jag skulle tro att det är tjugo till tjugofem hägerbon, då inser man lätt att det finns gott om häger på platsen. Ett mycket lämpligt utflyktsmål och även relativt små barn är roade.

Knattarna på bilden nere till höger är knipor, en hel bunt med knipor. På bilden syns tio ungar, och utanför bilden finns tio till, eller i vart fall 7-8. Knipmamman ligger och bevakar sina små, och det gör hon nog rätt i för det finns faror i omedelbar närhet. Idag cirklade ett par ormvråkar högt upp, men det finns fler. Jag har sett duvhök på platsen och andra har till och med sett havsörn. Så bor ni i närheten, rätt tid är nu. Det är att rekommendera att ta med både kaffe och smörgåsar för man kan sitta och titta på dem hur länge som helst faktiskt. Kliv av då ni kommer fram till Djurgårdsbrunnskanalen..

it Andra om: , , , , , , , , dn1 svd ab