Dagens Bild II – Mer Stockholmare


Skrattmås, Stockholmare

Igår visade jag en bild på två skrattmåsar som låg och filosoferade nere vid Årsta Havsbad här i Haninge. Sedan fick jag ett e-brev med frågan om jag hade fler bilder på skrattmåsar. Jo det har jag givetvis och här är en stilstudie.

Den här bilden är tagen vid Lilla Rudan, en sjö som ligger 4-500 meter härifrån, där har jag fotograferat Sångsvan, Häger och lite andra pippin, jag kanske återkommer med fler bilder därifrån.

i t

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Skrattmås, Fåglar, Djur, Lilla Rudan, Handen, Haninge, , Stockholmare, Dagens Bild[/tags]


14 svar till “Dagens Bild II – Mer Stockholmare”

 1. Vadå? Bor du i närheten av lilla Rudan? Där växte jag upp! När jag var liten så fanns där en Stins (Handen terminalen). Vid Rudan fanns även ett hopptorn vill jag minnas.

  Min fru gillade fotot skarpt. Hon är en talangfull amatörfotograf; så gillar hon ditt foto så har de stilkvalitéer. Själv är jag bildmässigt en analfabet.

 2. @nature:

  Är du säker på att det funnits ett hopptorn vid Rudan? Det minns inte jag, det är rätt så grunt nära stränderna på båda sjöarna oxo. Men jag har bara bott i Handen i 20 år, i Haninge i 47 år.

  Ja skrattisen är rätt söt, jag tycker att det är kul att plåta djur, vill hon se fler bilder så kan hon klicka på ”Dagens Bild” i kategorirutan så hittar hon fler hon kommer att gilla.

 3. Jajamensan det är jag! Hopptornet fanns nästan mitt i mot Elefantberget – du vet Rudan som väter närmast mot Skogås! Hopptornet låg längst ut på en brygga eller Pir!

  Frun undrar vad det är för kamera du använder?

 4. WOW!!! Vilken bild!! :) Dig skulle jag vilja gå lärling hos!! :)

  Natures fru…

 5. Det blev blev fel, det var ju Tokholmaren som var snäppet bättre förståss även om Kurre Smack var en fantastisk bild!! :)

 6. Kul! Tack!

  Jo jag gillar att plåta djur, drömmen på min kant är en Nikon D80 och deras zoomglugg 100-400 mm. Det är rena paparazzigluggen eftersom det motsvarar 600 mm på en vanlig SLR.

  Dessutom går den att handhålla i det läget eftersom den har en liten stabilisator. Jag är van att handhålla 300:an så nog ska jag kunna hålla en 400 stilla när den har stabb.

  Kurre Smack var rolig, rätt oblyg krabat som satt på grenen och skalade en kotte precis som i visan.

 7. @Jinge:

  Åhhhh… en sån kamera måste jag genast önska mig av min man Nature i födelsedagspresent!! :)

  Lägg gärna ut fler bilder som jag får njuta av!! :)